Какво и е нужно на една сиера за да бъде Ghia?
- billy_boy
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
- Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
- Контакти:
- Status: Извън линия
Какво и е нужно на една сиера за да бъде Ghia?
Интересно ми е може ли да ми избройте всички лигавщини и отличаващи белези на сиера Ghia. Интересно ми е достигнах ли вече това. Ниво.
Фабрично съм GL - хидравлика, централно, шибидах
След това добавени - аларма, ел огледала, ел. стъкла 4 бр., борд комп.
Май само салона остана
Корите ще ги сменя взех си от едно коси кожени но имат малко забележки.
Та... какво остава
Даже имам и допълниелни екстрички ама те не са включени към стандартната екипировка на сиерата за тва питам стандартно какво трябва да имам за да се провъзглася за Ghia 

Фабрично съм GL - хидравлика, централно, шибидах
След това добавени - аларма, ел огледала, ел. стъкла 4 бр., борд комп.
Май само салона остана

Та... какво остава

-
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2006, 21:58
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 CLX OHC
Не знам какви са точните есктри за Ghia. Ако намериш някоя стара брошура на Форд, от когато колата ти е била нова - там ще пише най-точно. Всъщност сигурно има колеги дето карат Ghia, те също могат да ти кажат
П.С. зощо казах брошура, защото имам една за ескорт от 93 година и там са описани всичките модели... също и за трябант от 72 (май
) 

П.С. зощо казах брошура, защото имам една за ескорт от 93 година и там са описани всичките модели... също и за трябант от 72 (май

Писането на кирилица развива ума и тялото!
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Еми мойта е Джия и като по-отличителни белези е климатика, бордовия компютър, доп. регулиране на чистачките, халогени, салона е с по-различна материя, пода също е плюшен и доста по-дебел /малко като килим/ в сравнение със старата Сиера GL. Светлините в купето в страни, лампи за четене и на задната седалка също. Предното стъкло е тонирано и от вътре в горната част.
Също средната конзола е с кутия за вещи. Скоростите са с черна кожа, но не съм сигурен дали това е само на Джия или на всички с МТ75 кутии. На старата Сиера беше гумено, но нейната кутия беше Т9. Страничните огледала са с цвят на колата, лайсните са по-дебели.
В зависимост от страната за която е произведена може да има и подгряващи седалки + предно стъкло.
Това се сещам за сега, по-късно ще кача снимки за сравнение на моделите.
Също средната конзола е с кутия за вещи. Скоростите са с черна кожа, но не съм сигурен дали това е само на Джия или на всички с МТ75 кутии. На старата Сиера беше гумено, но нейната кутия беше Т9. Страничните огледала са с цвят на колата, лайсните са по-дебели.
В зависимост от страната за която е произведена може да има и подгряващи седалки + предно стъкло.
- billy_boy
- потребител
- Контакти:
Климя нямам и няма да слагам отказах се. доп. регулиране на чистачките - що за чудо в това? Осветление в страни сложих отгоре ми е стандартно и отзад нямамRick написа:Еми мойта е Джия и като по-отличителни белези е климатика, бордовия компютър, доп. регулиране на чистачките, халогени, салона е с по-различна материя, пода също е плюшен и доста по-дебел /малко като килим/ в сравнение със старата Сиера GL. Светлините в купето в страни, лампи за четене и на задната седалка също. Предното стъкло е тонирано и от вътре в горната част.

-
- потребител
Това е начин ти сам да нагласиш интервала, на който да махат чистачките. Става по следния начин (примерно вали леко, но не е нито за 7-те секунди дето е нормалния интервал, нито за постоянно махане): пускаш веднаж единичния интервал; чистачките правят един оборот и ги спираш; като сметнеш (в рамките на 24 секунди), че ти се е събрала достатъчно вода на стъклото, която чистачките да махнат, пак ги пускаш и оставяш така. Интервала който си нагласил се запазва и почват да махат на него. За да върнеш нормалния ритъм въртиш ключа, гасиш и после пак палиш... или нагласяш нов интервал по същата схемарегулиране на чистачките - що за чудо в това?

- Rick
- потребител
- Контакти:
Какви са тия сложни процедури колега.
Нищо не се пали и изключва. Просто се натиска ръчката надолу и въртиш бутона на желания интервал.
Що се отнася до изолоцията, да има разлика при различните модели, но не само на Джия ами и от CL до Gl има пак разлика.
Друго което се сетих е за копчетата на задните врати за отваряне само отвън, за безопастност ако има деца примерно.
Задните ел. стъкла имат бутон за блокиране също. Чистачки на фаровете имат някой, но предимно в Английските версии.
Нищо не се пали и изключва. Просто се натиска ръчката надолу и въртиш бутона на желания интервал.
Що се отнася до изолоцията, да има разлика при различните модели, но не само на Джия ами и от CL до Gl има пак разлика.
Друго което се сетих е за копчетата на задните врати за отваряне само отвън, за безопастност ако има деца примерно.
Задните ел. стъкла имат бутон за блокиране също. Чистачки на фаровете имат някой, но предимно в Английските версии.
-
- потребител
При мен пише туй 

Последна промяна от krustnikut на 06 фев 2007, 08:34, променено общо 1 път.
- billy_boy
- потребител
- Контакти:
Е добре че някои събуди темата. Не съм го направил това за чистачките никои не казва кои кабел да прекъсна а не ми се реже на сляпо. Мъждо другото сега се прибирам цял ден сменях таблото слкагах новото. Не се захващайте! Не го прравя за пръв път просто таблата не пасват. Явно съм късметлия всички други пасват освен най-новото. Захвата на частта със жабката от към скоростите е съвсем различно и какво ли не правих но не става. Та сега съм с разглобена кола и утре си връщам старото мойто табло, но ще го боядисам както си бях намислил преди. Чупещия волан респективно и той не става... А по това табло хвърлих толкова труд че ме е яд до неузнаваемост. Направих всяко копче всяка врътка сичко с диоди и осветено в синьо. Но всичко на вятъра сега почвам отначало с моето табло... Бтв хубаво е някои да каже коя жица да кръцна се пак за чистачките.

- Rick
- потребител
- Контакти:
Браво че си успял.
Старата Сиера беше с това табло, но честно казано сега съм доволен че тази е с предния модел 1990-1, защото брах много ядове с тия пластмаси. Там дето покрива уредите и дюзите се беше счупило мястото за болта и тракаше. Взех втора употреба за 70 лв. с триста зора го открих в София. На 3-та седмица се счупи и то около плъзгачите за парното.
Така я продадох, не ми се занимаваше повече да търся друго.
Пусни снимки да видим как стои при теб.

Пусни снимки да видим как стои при теб.

- billy_boy
- потребител
- Контакти:
Ето малко снимки мисля че стана добре. Неб ми харесва доста повече. А и смених цялото осветление.
Ето първо малко снимки за сравнение.

И една от лудницата

Осветлението на пепелника:

На запалката:

П.С Преместих компютъра долу мн по удобно е така с тая жабка отгоре.

Тва е за сега ако има интерес имам още снимки
Ето първо малко снимки за сравнение.

И една от лудницата

Осветлението на пепелника:

На запалката:

П.С Преместих компютъра долу мн по удобно е така с тая жабка отгоре.

Тва е за сега ако има интерес имам още снимки