Варна, Кар сервиз - Ангел

Кой къде си е изпатил
Отговори
na-fokus
потребител
потребител
Мнения: 1
Регистриран: 22 мар 2013, 18:12
Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 DiTD
Status: Извън линия

Варна, Кар сервиз - Ангел

Мнение от na-fokus » 14 апр 2013, 09:33

В сервиза на Ангел, на ул. д-р Железкова 16 във Варна се отбих да ми сменят скъсания маншон на лявото каре. Ремонтът ми излезе 400лв. Вярно, колата бе друга марка и модел (KIA Clarus), но, мисля, че все пак е добре да се знае. Ето как:
1. Маншон + работа = 50лв.
2. Диференциално масло, смяна и последващо доливане = 46лв.
3. Каре + работа = 165лв.
4. Лява семеринга + работа = 50лв.
5. Дясна семеринга + работа = 75лв.

Каза ми, че за да се извади скъсания маншон, трябва да се свали карето. Взе големия чук и една метална тръба и започна да блъска по него. В интерес на истината, ударите му изглеждаха премерени, но доколкото виждах тръбата опираше в лагера и страшно се притесних да не го повреди. Но, нали аз - като клиент не разбирам къде трябва да се блъска, та реших да не му се меся и изнервям допълнително. Не успя да свали външното каре по този метод и отиде към сваляне на вала откъм вътрешното каре.
Поставеният маншон беше по-къс от необходимото и тъй като се притеснявах, че поради опъването ще се скъса скоро и горната процедура ще трябва да бъде повторена отново, прецених, че е по-добре той да бъде затегнат извън предназначеното за това каналче на вала т.е. върху равната му гладка повърхност.
Накрая, Ангел и/или неговият помощник ме посъветваха да сменя маслото на скоростната кутия и аз им се вързах, тъй като не го бях сменял до тогава и не знаех какво му е състоянието и количеството.
След седмица, карето започна да ми чука. Преди смяната на маншона нямах никакви шумове, а след това карането ми бе обичайното, без инциденти/дупки, градско.
Реших, че карето ми е повредено от горното блъскане и, знаейки, че няма смисъл (освен излишно да се разправям) да ходя при същия майстор, отидох при друг, който евентуално можеше да ми намери и каре. Като вдигна колата, видяхме, че капе масло от ск.кутия, при това от двете й страни. Каза, че семерингите са за смяна. До преди смяната на маншона нямах дори омазняване по ск.кутия! Това ме вбеси и отидох при Ангел да му искам обяснение. Той, естествено, като печен майстор, вдигна рамене, каза „не знам“, а също и че не му се занимава с KIA.
В другия сервиз нещо се засуетиха с доставката на каре и решихме поне да спрем теча като сменим семерингите. Там са трима: собственик и двама работници. Собственикът е свестен, каза ми, че работата по смяната на семерингите ще ми струва 20лв. Заловиха се двамата майстори за работа – единият – с лявата семеринга, а другият – с дясната. Първият работеше с неохота, а вторият – с неразбиране. Последният, след като свали полуоската, каза, че за да се смени семерингата, трябва да се разглобят още доста неща отдясно и наистина бе така, но това не бе ли ОЧЕВИДНО и не се ли ЗНАЕШЕ предварително, ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ разглобяването?!
Накрая, си останах с една сменена семеринга – лявата и продължаващ теч отдясно. Питах майсторите какво им дължа, те се спогледаха и онзи – с неразбирането каза „за двамата по 20лв, общо 40лв.“. Как ми идваше да го фрасна тоя наглец в него момент! В такива ситуации страшно ме е яд, че съм възпитан, културен, търпелив и отстъпчив човек. Дадох им парите (знаейки, че не трябваше), но си обещах на ум повече да не стъпвам там. Същият този – неразбиращия, преди това го бях качил в колата, за да чуе чукането на карето. След като не чу нищо, той заяви, че моя слух е много капризен т.е. че си измислям. Истината, обаче е, че той е глух и некадърен.
И така, след тия неволи по пишман майстори, се озовах във фирмения сервиз на д-р Колор, където за мой късмет имаха и каре и ми го смениха заедно с дясната семеринга за 240лв. Майсторът там (младо момче) ми показа едни метални пластинки от вътрешната страна на вала към ск.кутия, които бяха изкривени като смачкана консерва и които той си играеше да изправя. Той не знаеше от какво са изкривени, аз също, но предполагах – от Ангел.

Отговори

Върни се в “НЕ ходете там”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта