ФОРД Сервиз - Бургас , 5ти километър

Кой къде си е изпатил
Отговори
dyp
потребител
потребител
Мнения: 1
Регистриран: 10 мар 2017, 12:38
Местоположение: Ямбол
Status: Извън линия

ФОРД Сервиз - Бургас , 5ти километър

Мнение от dyp » 10 мар 2017, 13:09

Здравейте, това е първия ми пост най-вероятно и последния защото едва ли ще си купя форд, а този който имаме го скапаха. Става въпрос за форд фокус 1.8tdci - модел 2003год.
Въпросния форд преди около 5-6 месеца направи един проблем. След зареждане на лоша нафта колата започна да не работи добре, да пуши и светеше лампата за подгрев. Закарахме колата на сервиз в ямбол, казаха че била едната дюза. Закарахме дюзата на ремонт - 200лв. Сложихме дюзата - същата работа. Караме колата на друг майстор - рови, рови. Каза че има много нагар в колекторите и може да не дърпа въздух добре. Сваля чисти и т.н.. Колата стоя при него 1 месец и си я взехме. Платихме му каквото е правил . След неговия ремонт вече колата не можеше и да пали. Като последен вариянт закарахме колата в сервиза на ФОРД в Бургас. Въпреки че преди това един приятел ми каза, че фирмата им си подържа бусовете там, понеже са нови и гаранционни и не са доволни от този сервиз.
Все пак закарахме колата. Гледаха те каквото гледат и след 2 дена се обадиха, че дюзите и помпата трябва да се изпратят за тест. На тях им било забранено да ги изпращат, ама ни казаха къде да ги изпратим, а те щели да подържат връзка. Казаха да ги изпратим в АВЕЛ Трейд - гр.Пловдив. Пратихме дюзите, както казаха. На следващия ден звънят от Авел Трейд. Дюзите са ви за ремонт и 4те, помпата ви също е за ремонт - пуска стружки и те са скапали дюзите. Целият ремонт ще излезе към 3000лв. Тая сума не ни хареса прибрахме си дюзите и помпата, пратихме ги в сервиза на ФОРД да ги сложат обратно на колата и си я прибрахме. Съответно и авел трейд и от ФОРД бургас си взеха парите - едните за теста, другите за сглобяване/разглобяване. Прибрахме си колата в къщи. Погледнахме едно филтърче на помпата - няма никакви стружки, не се вижда нищо нередно. Закарахме колата на друг сервиз в Ямбол. На следващия ден звъни човека - колата ви е готова, елате да си я приберете. Ремонта струва 30лв. - сложил е на ново кодовете на дюзите и колата си пали и работи нормално. А преди това бяхме дали над 1000лв. по сервизи и съответно 2-3 месеца без кола.
Надявам се тоя пост да го прочете някой от сервиза на ФОРД - много ми е интересно как специализиран сервиз, със специализирана техника не можа да го открие тоя проблем?
Лично според мен имат договорка с авел трейд - пращат клиенти, а после делят парите. Това до колкото разбирам е масова практика по сервизите. Много ме е яд на хора, който са прости, но са тарикати.Това ми е и впечатлението от сервиза в бургас. Да го имате в предвид като си пращате колите за ремонт там.

Личната ми кола е BMW 525d. За 80 000км. не съм имал сериозни проблеми - каквото се разваля по окачването си го оправям където падне. 2-3 пъти съм ходил до БОВА кар в бургас. Винаги са се отнасяли много професионално. И никога не съм оставал с впечатление, че съм хвърлил пари на вятъра. Но сервиза на ФОРД в бургас е подигравка с хората и с парите им. Аз лично в българия не знам на кой може да се има доверие. Едно че почти няма професионалисти и друго, че е пълно с измамници които не знаят какво правят, а искат много пари.

И момчето от форд бургас ми разправя, че той карал bmw x5 на газ защото дизелите не ставали. Жив и здрав да е.. не го знам с една заплата как кара бмв X5, ама поне и да прави нещо за парите които получава.

Отговори

Върни се в “НЕ ходете там”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта