Проблем с петата врата на мондео комби

Екстериор и интериор.
HePoH
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2008, 11:39
Модел на автомобила: Mondeo 2,0 NGA 136 hp Zetec Dec. '97+ ГИ Autogas Italia
Status: Извън линия

Проблем с петата врата на мондео комби

Мнение от HePoH » 28 юли 2008, 15:38

Добър ден!!

Значи проблема е следния от няколко месеца петата врата неможе да се отключва и седи постоянно заключена,ключалката е влезла навътре и не се връща все едно си натиснал да отвориш багажника.

Ходих при ключар и ми каза да му сваля ключалката аз ако успея да отворя вратата и сваля механизма ще си го оправя и сам.
Кажете някакъв начин за сваляне на кората като е затворена петата врата или някакъв начин да се отвори от вътре или отвън и тогава да се свали.

ПС:Това е първият ми пост във форумът ви >:D<: и се извинявам ако съм объркал раздела или темата се повтаря :-/: ,ползвах търсачката но не успях да намеря решение на проблема в другите подобни теми
ПС:Благодаря предварително
Изображение

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: Проблем с петата врата на мондео комби

Мнение от tankovbg » 31 юли 2008, 16:09

Купи си един спрей за ключалки или някъкъв друг (WD40), напръскай хубаво и раздвижи леко с нещо трябва да се управи.

Потребителски аватар
momo76
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.

Мнение от momo76 » 01 авг 2008, 09:16

Както е казал колегата пръскай със спрей WD40 и раздвижи бутона. Като успееш да го изкараш на вън при следващото натискане ще се отвори и вратата.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 01 авг 2008, 09:49

Колега, гледам че датата на поста ти е от преди 3 дни, но все пак...
Петата ти врата неможе ли да се отвори от шофьорското място!? Вляво долу на пода има едно пластмасово лостче, като вдигнеш нагоре се освобождава палеца, който затваря вратата. Ако случайно нестане, значи или жилото не е в рид, или е бутнат палеца на самата ключалка на задната врата, като така пречи на отварянето от купето (въпросното лостче).
Влез през купето в багажника и с една отверка бутни палчето. Не трябва много усилие. После можеш спокойно да си свалиш корите при отворена задна врата.
И като оправиш ключалката сподели моля те как точно, защото аз имам проблема, че немога да я отворя с ключа, от вън.

HePoH
потребител
потребител

Мнение от HePoH » 02 авг 2008, 22:16

momo76 написа:Както е казал колегата пръскай със спрей WD40 и раздвижи бутона. Като успееш да го изкараш на вън при следващото натискане ще се отвори и вратата.
Значи бащата каза че е изпръскал цял флакон и не е помогнало,и ключарът при който е ходил е пръскал и пак същия ефеkт
Последна промяна от HePoH на 02 авг 2008, 22:20, променено общо 1 път.
Изображение

HePoH
потребител
потребител

Мнение от HePoH » 02 авг 2008, 22:18

Любо написа:Колега, гледам че датата на поста ти е от преди 3 дни, но все пак...
Петата ти врата неможе ли да се отвори от шофьорското място!? Вляво долу на пода има едно пластмасово лостче, като вдигнеш нагоре се освобождава палеца, който затваря вратата. Ако случайно нестане, значи или жилото не е в рид, или е бутнат палеца на самата ключалка на задната врата, като така пречи на отварянето от купето (въпросното лостче).
Влез през купето в багажника и с една отверка бутни палчето. Не трябва много усилие. После можеш спокойно да си свалиш корите при отворена задна врата.
И като оправиш ключалката сподели моля те как точно, защото аз имам проблема, че немога да я отворя с ключа, от вън.
Благодаря за информацията относно лостчето понеже не знаех за съществуването му (просто не съм оглеждал там,а само в багажното отделение търсих)

Едит:
а къде по точно се намира това лостче понеже не успях да го намеря.
Ако може някой да го снима ще съм много благодарен.
Изображение

Отговори

Върни се в “КУПЕ”