Сваляне табло на Галакси

Екстериор и интериор.
avtokardg
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2009, 08:40
Модел на автомобила: Галакси 1.9TDI
Status: Извън линия

Сваляне табло на Галакси

Мнение от avtokardg » 14 сеп 2009, 08:43

Как се сваля таблото на Форд Галакси?Интересува ме за да си сменя радиатора на парното.Благодаря!

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Re: Сваляне табло на Галакси

Мнение от stoy@n » 14 сеп 2009, 10:07

Колега цялото не съм го свалял.....Започваш от пластмасата от долу в центъра пред скоростният лост....две винтчета от ляво и дясно и пада,изкарва се малко трудно излиза на криво( не бързай и спокйно за да не начупиш половината палстмаси :D )след това панела където е контрола за парно/климатик,радио (при теб може да е различно,не знам с оригинално радио ли си,климатроник и т.н)на щипки е и като го напънеш леко излиза.Под него са винтовете които държат самият панел.Отвиваш разкачаш буксите,панела,вакуумият превключвател на клапите.Жабката с леко издърпване нагоре щтраква и излиза(преди това освободи подвижната "клапичка" вътре в жабката и тя е на щипки)Сваляш 4 или 5 винта бяха.От страни на таблото(и от ляво и от дясно)има една палстмасова пъпка-вижда се само при отворена врата-леко с малка плоска отверка вадиш пъпката и след това под нея пластмасовият държач.
Таблото с пердпазителите се освобождава от страни-на самото табло има пластмасов стопер.Трудно ми е да обясня как точно се освобождава :roll: Стопера е от ляво на бушонното табло(бяла пластмаса при мен)като се освободи таблото леко се издърпва нагоре и излиза напред...разкачаш куплунзите...На татък не съм разглобявал....Мисля че трябва да се свали и таблото с оборотомера и скоростомера :roll:
Може и друг колега да се включи да помогне..... :roll:
Пиши после какво си направил....ако можеш качи и някоя снимка _friends_

П.С
Допълни си профила.....че колегите не ходят по врачки и не хвърлят боб ..... :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Мнение от stoy@n » 27 сеп 2009, 15:39

avtokardg написа:Как се сваля таблото на Форд Галакси?Интересува ме за да си сменя радиатора на парното.Благодаря!
Колега какво стана с твоето табло? :roll: :roll: :roll:
Хубаво е когато питаш после и да понапишеш какво е станало или какво не е станало..... :-?: :-?: :-?:

avtokardg
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2009, 08:40
Модел на автомобила: Галакси 1.9TDI

Мнение от avtokardg » 29 сеп 2009, 08:19

Ами честно казано не съм почнал още.Като съм готов ще пусна инфо :D

Отговори

Върни се в “КУПЕ”