Проблем със Заден калник на фокус
- Паяк
- потребител
- Регистриран: 27 май 2009, 22:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi , 115cc
- Status: Извън линия
Проблем със Заден калник на фокус
Здравейте , имам сериозен проблем ! Днес някой закачил фокуса ми от страни по задния десен калник и вратата и я остъргал .. има малко криво и доста изстъргано , моля ви дайте ми съвет , незнам какво да правя ! Колата е фокус 2003 тдци Хечбек ..
Въпроса ми е - Сменят ли се задните калници и горе долу колко ще ми излезе , или има и друг начин.
Помагайте бързо че съм закъсал доста сериозно ! Извинете ако темата не е написана както трябва но както казах доста съм притеснен в момента.
Въпроса ми е - Сменят ли се задните калници и горе долу колко ще ми излезе , или има и друг начин.

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Re: Проблем със Заден калник на фокус
Принципно могат да се сменят с рязане и заваряване, но дали е нужно? Най-добре отиди при тенекеджия и той ще прецени дали да сменя или да изчуква...
Ти да не си от Пловдив - днес видях в движение един задран Фокус, май сив? Не беше много смачкан като че ли...
Ти да не си от Пловдив - днес видях в движение един задран Фокус, май сив? Не беше много смачкан като че ли...
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ако е леко натиснат го запълват с кит, шкурят да се заглади и боядисват. Ако е добър майстора изобщо не личи, че е имало нещо.Паяк написа: има малко криво и доста изстъргано
- Паяк
- потребител
Именно , малко е натиснат и поодран. Дано кита помогне ... че иначе никак не ми се реже от колата защото иначе е доста запазена и новичка.
Не съм от пловдив , аз съм в момента извън България , и за това ме интересуваше дали може да се смени направо .. новото си е ново.
За пръв път ми се случва и наистина нищо не разбирам ... но щом казвате че може да се оправи да не личи изобщо .. успокоявате ме най малкото .. благодаря ви много
. Ако имате други идеи .. моля споделете , за да знам всички възможности. Ако някой в българия познавате , който е добър ... препоръчайте ми го , догодина ще си идвам и най вероятно тогава ще я правя. Ако не и пречи да стои така де ... може ли да ръждяса или нещо такова ?
Извинете за простите въпроси но съм наистина нов в тези работи.
Не съм от пловдив , аз съм в момента извън България , и за това ме интересуваше дали може да се смени направо .. новото си е ново.
За пръв път ми се случва и наистина нищо не разбирам ... но щом казвате че може да се оправи да не личи изобщо .. успокоявате ме най малкото .. благодаря ви много

Извинете за простите въпроси но съм наистина нов в тези работи.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Подмяната на панела с рязане и заваряване не е толкова страшна, ако се направи за света. Това си е и официалния начин за ремонт, Форд си продават такива панели за цялото купе, не само калници. При всички положения ще е по-скъпо от изчукване/китосване обаче. Няма защо се прави, ако не е необходимо. При леки деформации ще минеш по тънката лайстна. Ръжда ще се появи, ако е оголен метала някъде - т.е. да е нарушено антикорозионното покритие. За временно можеш да го пръснеш с някакъв антикорозионен грунд ако имаш гол метал; не знам обаче дали можеш да се движиш така там, където си. Да не те глобят...
- Паяк
- потребител
Много благодаря за информацията , да знаеш ... камък ми падна от сърчицето , много си обичам колата но тук не пазят особено много. Имам право да я карам и ударена да е , никой нищо не казва но работата е там че ми вади очите удареното. Днес ходих до застрахователната компания , ако ремонта излиза над 300 евро те ще го платят . Сега само остава да чакам да ми се обадят и да ми платят ... останалото ще го уредя във форд ... щом подменят панелите.
Ужасно съм ви благодарен
Ужасно съм ви благодарен