Страница 1 от 1

Мокър ми е мокета

Публикувано: 04 дек 2005, 20:18
от gin
Моята Фиеста откакто стана влажно сега почна да кондензира пред 2те предни седалки. Поне така си мислех. Като повдигна стелките и мокета влажен. Обаче вече стана страшно, на шофьорското място като го натисна с пръст и се вижда вода на локвичка. Как точно да го повдигна този мокет и да огледам откъде пропуска? Или пък ако има някакви тапи ли знам ли да не е изпаднало нещо и да плиска от пътя. Отдолу досега като е гледана нямаше дупки или ръжда.

:shock:

Публикувано: 05 дек 2005, 00:24
от eleena
Ако е мокро след дъжд ,виж в отсека където са вентилационните решетки-при мен поне беше там проблема-запушване от боклуци,листа и др.-изчистваш колкото можеш и с една кофа лискаш вода докато се отпуше.

Публикувано: 05 дек 2005, 00:53
от gin
eleena написа:Ако е мокро след дъжд ,виж в отсека където са вентилационните решетки-при мен поне беше там проблема-запушване от боклуци,листа и др.-изчистваш колкото можеш и с една кофа лискаш вода докато се отпуше.
Хъм, това не го разбирам съвсем. Айде да кажем че е от дъжд щото тия дни се скъса да вали и не знам от дъжд ли е или не, пък и не може да изсъхне. Оообаче... там листата съм ги махал... и какъв ефект да очаквам като плисна с вода... да протече в купето ли :?: Нещо не ми е ясно...

Публикувано: 05 дек 2005, 09:59
от racer11
прегледай колата внимателно от долу.има едни пластмасови тапи, около 3 см в диаметър, служат за отводняване след наводнение например.те по принцип са залепени за купето, но с времето се отлепят и започват да пропускат.на ескорта има 2 такива тапи точно пред предните седалки, може и на фиестата да са там.

Публикувано: 05 дек 2005, 10:20
от Bakara
На моята фиеста течеше от антената, през лампичката за централно осветление.

Публикувано: 05 дек 2005, 10:27
от carrot
може да тече и от някоя дупка между купето и моторния отсек ;)

Re: Мокър ми е мокета

Публикувано: 05 дек 2005, 12:18
от petkoff_pl
gin написа:Моята Фиеста откакто стана влажно сега почна да кондензира пред 2те предни седалки. Поне така си мислех. Като повдигна стелките и мокета влажен. Обаче вече стана страшно, на шофьорското място като го натисна с пръст и се вижда вода на локвичка. Как точно да го повдигна този мокет и да огледам откъде пропуска? Или пък ако има някакви тапи ли знам ли да не е изпаднало нещо и да плиска от пътя. Отдолу досега като е гледана нямаше дупки или ръжда.

:shock:
Тапи наистина има но те са от вътрешната страна и е неввъзможно да изпаднат при движение. Това с локвата е много неприятно трябва да махнеш мукета защото под него има 10-20мм вата тя е подгизнала и няма да може да исъхне сама и в колата ще започне да мирише на мухъл, ще има конденз.

Публикувано: 07 дек 2005, 11:49
от gin
Ех, май протича от мястото където кормилната колонка минава през пода, там някакъв маншон не приляга плътно. За да се оправи тази гадост май е необходимо голямо разглобяване.

В коя програма мога да разгледам схема на сглобката?

Публикувано: 07 дек 2005, 11:54
от racer11
микрокат