Сваляне табло на Галакси
-
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2009, 08:40
- Модел на автомобила: Галакси 1.9TDI
- Status: Извън линия
Сваляне табло на Галакси
Как се сваля таблото на Форд Галакси?Интересува ме за да си сменя радиатора на парното.Благодаря!
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Сваляне табло на Галакси
Колега цялото не съм го свалял.....Започваш от пластмасата от долу в центъра пред скоростният лост....две винтчета от ляво и дясно и пада,изкарва се малко трудно излиза на криво( не бързай и спокйно за да не начупиш половината палстмаси
)след това панела където е контрола за парно/климатик,радио (при теб може да е различно,не знам с оригинално радио ли си,климатроник и т.н)на щипки е и като го напънеш леко излиза.Под него са винтовете които държат самият панел.Отвиваш разкачаш буксите,панела,вакуумият превключвател на клапите.Жабката с леко издърпване нагоре щтраква и излиза(преди това освободи подвижната "клапичка" вътре в жабката и тя е на щипки)Сваляш 4 или 5 винта бяха.От страни на таблото(и от ляво и от дясно)има една палстмасова пъпка-вижда се само при отворена врата-леко с малка плоска отверка вадиш пъпката и след това под нея пластмасовият държач.
Таблото с пердпазителите се освобождава от страни-на самото табло има пластмасов стопер.Трудно ми е да обясня как точно се освобождава
Стопера е от ляво на бушонното табло(бяла пластмаса при мен)като се освободи таблото леко се издърпва нагоре и излиза напред...разкачаш куплунзите...На татък не съм разглобявал....Мисля че трябва да се свали и таблото с оборотомера и скоростомера
Може и друг колега да се включи да помогне.....
Пиши после какво си направил....ако можеш качи и някоя снимка
П.С
Допълни си профила.....че колегите не ходят по врачки и не хвърлят боб .....

Таблото с пердпазителите се освобождава от страни-на самото табло има пластмасов стопер.Трудно ми е да обясня как точно се освобождава

Може и друг колега да се включи да помогне.....

Пиши после какво си направил....ако можеш качи и някоя снимка

П.С
Допълни си профила.....че колегите не ходят по врачки и не хвърлят боб .....

- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Колега какво стана с твоето табло?avtokardg написа:Как се сваля таблото на Форд Галакси?Интересува ме за да си сменя радиатора на парното.Благодаря!

Хубаво е когато питаш после и да понапишеш какво е станало или какво не е станало.....

-
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2009, 08:40
- Модел на автомобила: Галакси 1.9TDI
- Status: Извън линия
Ами честно казано не съм почнал още.Като съм готов ще пусна инфо