Въпрос за audio на Мондео Мк1
- ivo_drifting
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2008, 15:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 136 hp Ghia Седан
- Status: Извън линия
Въпрос за audio на Мондео Мк1
Здравейте.Най сетне се реших да си сложа DVD-то,но срещнах малко трудности.Надявам се да ми помогнете
На 1 снимка се вижда евро-буксата която си върви в комплекта на ДВД-то.Незнам как се води,но на оригиналния косетофон има подобна но продълговата,какво трябва да направя-да отрежа кабелите и да ги запоя на новата евро-букса ли?
На 2 снимка има някакви букси отзад на ДВД-то те за какво са?
На 3 снимка има някакъв стерео кабел който си върви с комплекта той за какво е?
На 4 снимка отгоре на ДВД-то има два болта които са незавити до край,трябва ли да ги завивам след монтажа
На 5 снимка на касетофона има един сив кабел но както се вижна на 6 снимка ДВД-то няма,какво трябва да правя с него и въобще за какво е?
Мондеото ми е '93,мисля че касетофона е оригинален модел "2007",но както се вижда на снимка 5 пише октомври 97,това значи ли че е сменян или е някаква гаранция?
Благодаря предварително на тези които ми помогнат защото май сам няма да се оправя!

На 1 снимка се вижда евро-буксата която си върви в комплекта на ДВД-то.Незнам как се води,но на оригиналния косетофон има подобна но продълговата,какво трябва да направя-да отрежа кабелите и да ги запоя на новата евро-букса ли?
На 2 снимка има някакви букси отзад на ДВД-то те за какво са?
На 3 снимка има някакъв стерео кабел който си върви с комплекта той за какво е?
На 4 снимка отгоре на ДВД-то има два болта които са незавити до край,трябва ли да ги завивам след монтажа
На 5 снимка на касетофона има един сив кабел но както се вижна на 6 снимка ДВД-то няма,какво трябва да правя с него и въобще за какво е?
Мондеото ми е '93,мисля че касетофона е оригинален модел "2007",но както се вижда на снимка 5 пише октомври 97,това значи ли че е сменян или е някаква гаранция?
Благодаря предварително на тези които ми помогнат защото май сам няма да се оправя!
- ivo_drifting
- потребител
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Евро буксата(тази с многото разноцветни кабели) на всеки от тях на самата излолация има надпис:
front R+/front R-(+ и - за предна дясна колона)
fL+/fL- същото за лявата
Rear R+/rear R- (+и- за задна дясна колона)
RearL+/RearL- същото за лява колона
Antena +:12волта за повдигаща антена или стенд бай
Acc 12V :захранващ + .Antena и Acc се вързват заедно.
Черния кабел обикновено е маса,освен ако няма надпис Ground
чинчовете отзад:
CD In(L/R)-вход за някакъв сигнал от плеър или нещо друго.
Виждам една жълта хартийка на която пише OUT-вероятно е ниско честотен сигнал за към усилвателно стъпало.Но май този кабел е за видео изхода-не се вижда какво пише друго.
Червената и бялата букса са съответно + и - за входния сигнал към стъпалото.На тези кабели трябва да пише CD OUT
Кабела с мъжките чинчове с жълтите букси е видео кабел за извеждане на сигнал към дисплей.Той трябва да се включи в женската жълта букса на двд-то.
За сивия кабел който си оградил нищо не мога да кажа.Или е захранващ,или е сноп за говорителите.Не меоже да е друго.Вземи един мултимер и измери между всяко каблече и маса дали ще се появят някъде 12V.Според мен е захраващия сноп,тъй като изолацията му е доста по солидна.Трябва да я разрежеш и да снимаш какво има под нея.
Ако не знаеш кое къде да го вържеш по добре иди на аудио сервиз да ти ги свържат да не изгориш ДВД-то с някоя погрешна връзка.
front R+/front R-(+ и - за предна дясна колона)
fL+/fL- същото за лявата
Rear R+/rear R- (+и- за задна дясна колона)
RearL+/RearL- същото за лява колона
Antena +:12волта за повдигаща антена или стенд бай
Acc 12V :захранващ + .Antena и Acc се вързват заедно.
Черния кабел обикновено е маса,освен ако няма надпис Ground
чинчовете отзад:
CD In(L/R)-вход за някакъв сигнал от плеър или нещо друго.
Виждам една жълта хартийка на която пише OUT-вероятно е ниско честотен сигнал за към усилвателно стъпало.Но май този кабел е за видео изхода-не се вижда какво пише друго.
Червената и бялата букса са съответно + и - за входния сигнал към стъпалото.На тези кабели трябва да пише CD OUT
Кабела с мъжките чинчове с жълтите букси е видео кабел за извеждане на сигнал към дисплей.Той трябва да се включи в женската жълта букса на двд-то.
За сивия кабел който си оградил нищо не мога да кажа.Или е захранващ,или е сноп за говорителите.Не меоже да е друго.Вземи един мултимер и измери между всяко каблече и маса дали ще се появят някъде 12V.Според мен е захраващия сноп,тъй като изолацията му е доста по солидна.Трябва да я разрежеш и да снимаш какво има под нея.
Ако не знаеш кое къде да го вържеш по добре иди на аудио сервиз да ти ги свържат да не изгориш ДВД-то с някоя погрешна връзка.
- ivo_drifting
- потребител
Дори и да одрежа оригиналната евробукса на касетофона няма да знам кой кабел с кой да свържа защото незнам кой на кво отговаря,за ДВД-то разбрах,ама за касетофона примерно на двд-то Grey + and Grey black - са за Front Right Speaker,но на оригиналната евробукса може да са съвсем различни цветове и как да разбера кое за кое е!Някой да има въпросните схеми?
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Мдам а на моето мондео - има отделен (фабричен) усилвател който се намира до ЕКУ-то и алармата(фабричната), та мисля че сивият кабел отива там - към усилвателя ако и твоето мондео е с отделен усливател значи е за това.
А схемите ги има в Хайнес-а за Мондео.
А схемите ги има в Хайнес-а за Мондео.
Последна промяна от Edinuser на 26 фев 2008, 17:52, променено общо 2 пъти.
- ivo_drifting
- потребител
- ivo_drifting
- потребител
- ivo_drifting
- потребител
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Re: Въпрос за audio на Мондео Мк1
Не. Трябва да ги махнеш преди монтажа - вероятно блокират механизма за предпазване при транспорта на ДВД-то. На етикета до тях пише "Махнете винта преди инсталация".ivo_drifting написа:На 4 снимка отгоре на ДВД-то има два болта които са незавити до край,трябва ли да ги завивам след монтажа
- ivo_drifting
- потребител
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Намерих тези схеми. ТИС обаче няма схемата на конектор Ca/Cc към усилвателя.
- Прикачени файлове
-
- W9938010.pdf
- (81.24 KБ) Свален 128 пъти
-
- W9998010.pdf
- (23.03 KБ) Свален 134 пъти
-
- W9998011.pdf
- (22.08 KБ) Свален 175 пъти
- ivo_drifting
- потребител
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Това са схемите за аудиото на МК1
Първият файл е схема на аудиото - управление, свързване и т.н.
Вторият файл е описание на куплунзите.
Вторият файл е описание на куплунзите.
- Прикачени файлове
-
- Radio_Ford_Mondeo_MK1.pdf
- Аудио МК1 схема.
- (79.13 KБ) Свален 165 пъти
- ivo_drifting
- потребител
- ivo_drifting
- потребител
Re: Въпрос за audio на Мондео Мк1
Така малко възкръсявам темата защото най сетне се оправих.Значи сивият кабел отива към усилвател който се намира точно зад жабката.Пробвах и го одрязах и свързах каналите 8 на брой,но звук никакъв.Затова свалих кората под жабката и там има друго iso за каналите 8кабела(по два за канал)и още три които незнам за какво са.Сега пробвах и всичко е ок,утре ще го свържа както трябва и ще направя снимки(първо да си оправя одрязаната букса,макар че няма да е ползвам)Пиша в случай че някой има подобен проблем,това всеки може да си го сварже сам не е нужно да се дават пари за майстори,не за друго а защото мразя друг да се базика по колата ми.Утре ще каче снимки,всичко е мн просто и лесно