Коя да е - Ford Mondeo или Focus ???
-
- потребител
- Регистриран: 05 май 2008, 12:59
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Коя да е - Ford Mondeo или Focus ???
Здравейте,
понеже сам чисто нов в този клуб, незнам дали пускам темата на правилното място и ако НЕ предварително се извинявам.
Насочил съм се към марката Ford, но се колебая кой от двата Focus или Mondeo.
Става въпрос за кола 1999-2000 г., предпочитам дизел, но и бензин може.
Та въпросат ми е:
- кой от двата модела е по-добър,
- дизелите им еднакви ли са, защото на Mondeo-то пише TD, а на Focus-а пише TDDI а са все 1.8 l,
- да ми кажете предимствата и недостатъците им,
- скъпи ли им са частите и изобщо каквото се сетите за тези два модела.
Ако има нещо некоректно във въпроса ми се извинявам, досега не съм карал Ford и не съм толкова наясно, но всяка информация за тези два модела ще ми е много от полза.
По принцип сам се насочил кам Focus-а, но и Mondeo-то ми харесва също (външно)
.
Надявам се да ми помогнете да си избера Ford и да стана горд член на вашата гилдия
.
Предварително благодаря на всеки, който си даде мнението
.
понеже сам чисто нов в този клуб, незнам дали пускам темата на правилното място и ако НЕ предварително се извинявам.
Става въпрос за кола 1999-2000 г., предпочитам дизел, но и бензин може.
Та въпросат ми е:
- кой от двата модела е по-добър,
- дизелите им еднакви ли са, защото на Mondeo-то пише TD, а на Focus-а пише TDDI а са все 1.8 l,
- скъпи ли им са частите и изобщо каквото се сетите за тези два модела.
Ако има нещо некоректно във въпроса ми се извинявам, досега не съм карал Ford и не съм толкова наясно, но всяка информация за тези два модела ще ми е много от полза.
По принцип сам се насочил кам Focus-а, но и Mondeo-то ми харесва също (външно)

Надявам се да ми помогнете да си избера Ford и да стана горд член на вашата гилдия

Предварително благодаря на всеки, който си даде мнението

- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Re: Коя да е - Ford Mondeo или Focus ???
Малко надрасках отгоре на поста ти за по-лесно. Късмет с покупката, с днешните търговци ще ти е нужен.ivanov_stz написа:Здравейте,
Става въпрос за кола 1999-2000 г., предпочитам дизел, но и бензин може. -*********************ПО ДОБРЕ БЕНЗИН*******
Та въпросат ми е:
- кой от двата модела е по-добър, -**************************МОДЕЛИТЕ СА РАЗЛИЧЕН КЛАС**********
- дизелите им еднакви ли са, защото на Mondeo-то пише TD, а на Focus-а пише TDDI а са все 1.8 l, -******************TDDI Е ПО-НОВИЯ*******
- скъпи ли им са частите и изобщо каквото се сетите за тези два модела. -*****************ИМА ЧАСТИ И ЗА ДВАТА МОДЕЛА И НЕОРИГИНАЛНИ И ВТ. УПОТРЕБА*******
По принцип сам се насочил кам Focus-а, но и Mondeo-то ми харесва също (външно). -
*********************ПРИ МОНДЕОТО ЩЕ ВЗЕМЕШ МНОГО КОЛА ЗА МАЛКО ПАРИ*******
Надявам се да ми помогнете да си избера Ford и да стана горд член на вашата гилдия.
Предварително благодаря на всеки, който си даде мнението.

-
- потребител
Благодаря за мнението,
но все пак малко по-подробно
- защо е по-добре бензина,
- знам че Mondeo е по-висок клас от Focus, но все пак ако пред вас беше тази дилема, кое бихте избрали и защо,
- TDDI е по-новия, но дали е по-добрия (TDDI - Common Real ли е?),
- за частите OK четох и в други теми за тях,
- това че "ПРИ МОНДЕОТО ЩЕ ВЗЕМЕШ МНОГО КОЛА ЗА МАЛКО ПАРИ" изобщо не ме блазни, аз си търся по-качествения модел не по-евтиния.
Ще съм много благодарен да науча още повече по темата.
>:D<:
На колегата, който се отзова толкова бързо съм му много благодарен.
но все пак малко по-подробно
- защо е по-добре бензина,
- знам че Mondeo е по-висок клас от Focus, но все пак ако пред вас беше тази дилема, кое бихте избрали и защо,
- TDDI е по-новия, но дали е по-добрия (TDDI - Common Real ли е?),
- за частите OK четох и в други теми за тях,
- това че "ПРИ МОНДЕОТО ЩЕ ВЗЕМЕШ МНОГО КОЛА ЗА МАЛКО ПАРИ" изобщо не ме блазни, аз си търся по-качествения модел не по-евтиния.
Ще съм много благодарен да науча още повече по темата.
>:D<:
На колегата, който се отзова толкова бързо съм му много благодарен.

- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
TDDI не е комън рейл, обикновена помпа е! а относно избора- както ти казаха, различни класове са. но фокуса така да се каже е по-"модерната" кола. виж ако сравняваш мондео 3 и фокус, тогава вече няма какво да се чудиш 

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колегата ти подсказа но аз ще ти обясня по-подробно за да разбереш.Всичко зависи колко пари имаш колкото по-нова толкова по-добре. Бензин е по-добре защото може да караш на алтернативно гориво, ако искаш широка
с много екстри вземи Мондео и то комби, ако не вземи фокус.Подръжката е еднаква и за двата модела като пари.Мондеото лесно се прави нагаз Фокуса само газов инжекцион иначе рискуваш.Както писа колегата по-горе
много кола за малко пари.Ако питаш мен вземи мондео и няма да съжаляваш,но решението е твое.Когато купуваш колата отиди с човек който разбира и я огледайте много добре не бързайте и се пазарете докрай да смъквате от цената, много внимавайте с вноса от Италия.Успех!
с много екстри вземи Мондео и то комби, ако не вземи фокус.Подръжката е еднаква и за двата модела като пари.Мондеото лесно се прави нагаз Фокуса само газов инжекцион иначе рискуваш.Както писа колегата по-горе
много кола за малко пари.Ако питаш мен вземи мондео и няма да съжаляваш,но решението е твое.Когато купуваш колата отиди с човек който разбира и я огледайте много добре не бързайте и се пазарете докрай да смъквате от цената, много внимавайте с вноса от Италия.Успех!
- isoiso
- потребител
Тук колегата е прав - Мондео МК2 е по-остарялата концепция - от 93г, но пък детските болести от първите години на производство ги няма, а двг са си Zetec като на Фокуса, т.е. съвременни бензинови мотори, купето също е осъвременено 97г. И една подсказка - най-красивото Мондео е не комби и не седан, а хечбекаdoctordre написа:TDDI не е комън рейл, обикновена помпа е! а относно избора- както ти казаха, различни класове са. но фокуса така да се каже е по-"модерната" кола. виж ако сравняваш мондео 3 и фокус, тогава вече няма какво да се чудиш

тая е малко тунинг, ама такава намерих
-
- потребител
Благодаря на всички за отговорите,
но мен най-много ме интересуваше нещо като сравнителна характеристика
между двата модела.
Примерно: Mondeo има по добра возия от Focus,
по-добор интериор от Focus,
а по слабо окачване от Focus,
прави проблеми по ел. инсталацията и т.н. - това не е така предполагам дадох само пример какво ме интересува.
Знам, че всеки хвали колата, която кара, но ако някой си има понятие или е имал и двата модела моля да сподели.
Благодаря
но мен най-много ме интересуваше нещо като сравнителна характеристика
между двата модела.
Примерно: Mondeo има по добра возия от Focus,
по-добор интериор от Focus,
а по слабо окачване от Focus,
прави проблеми по ел. инсталацията и т.н. - това не е така предполагам дадох само пример какво ме интересува.
Знам, че всеки хвали колата, която кара, но ако някой си има понятие или е имал и двата модела моля да сподели.
Благодаря
- isoiso
- потребител
Ако чакаш някой да ти каже тая е хубава, а тая е зле няма да стане защото и двата модела са добри. Виж кой ти пасва на тебе и скачайivanov_stz написа: Примерно: Mondeo има по добра возия от Focus, - това се подразбира, нали ти казах, че е по-висок клас
по-добор интериор от Focus, - интериора е какъвто си го е поръчал 1-вия собственик
а по слабо окачване от Focus, - окачването и при двата модела си има едни и същи проблеми и те са българските пътища

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Окачването на мондеото е много опростено и лесно за подръжка,тъй като има един носач както отпред така и от зад.В един германски форум се похвалиха от 620000км. на мондео 2литра без поблем.Возенето е много различно.Корозията е намалена до минимум, разхода на гориво е един и същ но с 40 процента по-голяма товароносимост и обем на купето. каквато и кола да вземеш ако не се грижишза нея винаги ще имаш проблеми.
Отвори нета и прочети плюсове и минуси за мондео и фокус на старо.
Отвори нета и прочети плюсове и минуси за мондео и фокус на старо.
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
http://www.clubford.org/portal/content/view/210/95/-Ford Focus АВТОМОБИЛЪТ НА СТАРО: ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ
http://www.clubford.org/portal/content/view/28/95/-Ford Mondeo - АВТОМОБИЛЪТ НА СТАРО - плюсове и минуси
Ето малко информация по въпроса.Дано съм ти бил полезен.
http://www.clubford.org/portal/content/view/28/95/-Ford Mondeo - АВТОМОБИЛЪТ НА СТАРО - плюсове и минуси
Ето малко информация по въпроса.Дано съм ти бил полезен.