Странно тракане-помогнете

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
silvalinka_79
потребител
потребител
Регистриран: 23 окт 2008, 20:12
Модел на автомобила: fiesta 1.25 МК4 и Калибра
Status: Извън линия

Странно тракане-помогнете

Мнение от silvalinka_79 » 24 дек 2008, 17:47

Здравейте на всички,имам един проблем с моята Фиеста 1.3,16вентила,набор 1997(декември).Значи,когато запаля двигателя,откъм десния еърбег се чува странно чукане.Не знам дали е от двигателя или от нещо друго,но не го прави всеки път и докато отворя предния капак -спира.На старата ми Лада правеше пак така,но се оказа,че в перката на парното имало някакъв боклук и след,като един път ме фрасна по главата се самооправи.Боя се,че тук може да е нещо друго.Според мен може да са хидравлични повдигачи на клапаните.А може и да е нещо от еърбега и да изненадам някой дето го возя с мека възглавничка.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем,моля да сподели.Сега нямам време за автосервизи(а и финанси покрай празниците),затова се опитвам да си намеря проблема чрез форума.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Re: Странно тракане-помогнете

Мнение от paci » 24 дек 2008, 18:24

Щом е 16 клапана то тя е 1,25 или 1,4 като моята.
МК4 се води а двигателя Zetec-S.

Тракането предполагам е от клапата за вътрешна циркулация.
Доста колеги от форума включително и аз имаме този проблем.
Не ми се сваля таблото заради тази тъпа клапа, та за сега си я търпя.
Разбрах обаче, че е с голяма консумация, затова се старая като дам контакт първата ми работа да е да натисна копчето и да затовря клапата. По този начин се успокоява, предполагам няма консумация и тогава паля.
След като запаля ако е небходимо вече натискам пак за да я отворя. Тя си трака, трака па се опрай.

Потребителски аватар
silvalinka_79
потребител
потребител
Регистриран: 23 окт 2008, 20:12
Модел на автомобила: fiesta 1.25 МК4 и Калибра

Re: Странно тракане-помогнете

Мнение от silvalinka_79 » 26 дек 2008, 21:36

Точно това се оказа проблема,благодаря.Като натисна въпросното копче,тракането спира.После след повторно натискане-пак се разтраква,ама за малко.И аз като тебе смятам да си го търпя,само дето станаха две дразнещи неща.Второто мисля е стойката за резервната гума,която ми изглежда добре закрепена иначе.Ама и тя си похлопва.И нея ще си я търпя.Само следващата ми тема да не е свързана с търсенето на резервна гума :D

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”