Как се сваля кора на врата на Фокус 2
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
- Status: Извън линия
Как се сваля кора на врата на Фокус 2
аз имам едно ръководство за автомобила, оттам видях как се махат болтовете и кабелите, остава ми да издърпам кората, която се държи на палстмасови държачи. Лошо то е, че не излизат и по-скоро ще се счупят всичките и после кофти. Някой ако се е занимавал да каже какъв не номера. Вероятно и на новите фиести е така.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Как се сваля кора на врата на Фокус 2
Става само с дърпане.Закопчалките се самоотключват при рязко дърпане.На едната снимка щипката е разпъната(отключена) а на другата е монтирана на кората.По принцип не се чупят,но е желателно да се разглобяват в топъл гараж,защото ако е студено,вероятността някоя да се счупи е по-голяма.
- Прикачени файлове
-
- shtipka.jpg
- (26.7 KБ) Свален 252 пъти
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Такива щипки видях и аз. Значи целта е да се отдели черното от белия кожух, така ли? И самата кора на къде се дърпа, нагоре или напред(към мен)?
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Не,целта е черната щипка да се удължи.Тя е съставена от две части,които влизат една в друга,но не се разделят.Когато е в закопчано състояние,щипката е по-къса,защото едната и част е влязла по-навътре в другата.И на двете снимки щипките са откопчани. Нормалното откопчаване е,когато всички щипки си останат на кората в белите гнезда.Ако някоя не успее да се откопчее,остава върху вратата.Един път като ги разглобиш,ще разбереш как се закопчават
.Кората се дърпа перпендикулярно на вратата(навътре към купето),а не настрани,или нагоре.Надявам се да съм го обяснил разбираемо.