Мнения за мондео след 2002г.
- terminatoro
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
Chevrolet Epica 2.5 2009г. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Мнения за мондео след 2002г.
Здравейте колеги,
Скоро мисля да се сдобивам с по-новичка колица и нещо съм хвърлил око на едно две фордчета (мондео).Та искам да събера малко мнения за тия коли:здравина, типични проблеми,цени на части и т.н.
Моля само да пишат хора който или имат такива коли или са добре запознати, нямам нужда от спам
Аз лично съм чувал,че на тези коли не може да се слага газ,защото били със много слаби клапани, ако наистина е така ще гледам за дизел,така че ще са ми от полза и мнения за тези двигатели................Нядавам се да се заформи интересна дискусия и да се обмени доста информация за тези колички,защото според мен си заслужават.
Поздрави на всички!
Скоро мисля да се сдобивам с по-новичка колица и нещо съм хвърлил око на едно две фордчета (мондео).Та искам да събера малко мнения за тия коли:здравина, типични проблеми,цени на части и т.н.
Моля само да пишат хора който или имат такива коли или са добре запознати, нямам нужда от спам

Аз лично съм чувал,че на тези коли не може да се слага газ,защото били със много слаби клапани, ако наистина е така ще гледам за дизел,така че ще са ми от полза и мнения за тези двигатели................Нядавам се да се заформи интересна дискусия и да се обмени доста информация за тези колички,защото според мен си заслужават.
Поздрави на всички!
ZETEC POWER!!!!!
- Виктор
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2009, 23:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115hp - 2003 Facelift
Re: Мнения за мондео след 2002г.
Приятелю аз се сдобих с такава 2.0 TDCI 115 hp скоро и да ти кажа предната ми кола пак беше Форд само че Ескорт и го карах 15 години и по икономични от тях не съм виждал за 1.8 D гореше от 4.5 до 5.5 в зависимост от тежеста на крака
и затова пак си взех Форд този за който ти питаш е хубаво че е с верига и то двойна а не с ремък като старите поне от това няма да се притесняваш двигателя направо мърка мого съм доволен от него а и возията няма нищо общо със старите бараки, много широка и практична кола с всички екстри за наистина подобаваща цена , но трябва да внимаваш какво все пак купуваш дават разхода от 4.5 - извънградско 5.6- смесено и градско 7.5 това е все пак е 115 коня а не примерно 70 или 90 коня много хубав и динамичен двигател досега не съм се сблъсквал с проблеми так ,че ти си преценяваш пак казвам много внимавай от къде и от кого я купуваш и като я оглеждаш провери всички възможни места за проблеми стига да знаеш къде да гледаш.......успех 

- terminatoro
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
Chevrolet Epica 2.5 2009г. - Местоположение: София
Re: Мнения за мондео след 2002г.
Виктор написа:Приятелю аз се сдобих с такава 2.0 TDCI 115 hp скоро и да ти кажа предната ми кола пак беше Форд само че Ескорт и го карах 15 години и по икономични от тях не съм виждал за 1.8 D гореше от 4.5 до 5.5 в зависимост от тежеста на кракаи затова пак си взех Форд този за който ти питаш е хубаво че е с верига и то двойна а не с ремък като старите поне от това няма да се притесняваш двигателя направо мърка мого съм доволен от него а и возията няма нищо общо със старите бараки, много широка и практична кола с всички екстри за наистина подобаваща цена , но трябва да внимаваш какво все пак купуваш дават разхода от 4.5 - извънградско 5.6- смесено и градско 7.5 това е все пак е 115 коня а не примерно 70 или 90 коня много хубав и динамичен двигател досега не съм се сблъсквал с проблеми так ,че ти си преценяваш пак казвам много внимавай от къде и от кого я купуваш и като я оглеждаш провери всички възможни места за проблеми стига да знаеш къде да гледаш.......успех
Мерси за инфото колега

Аз също карам старичък ескорт (1996), но съм адски доволен.....,онзи ден се върнах от австрия с него и му навъртях към 3000км на за една седмица без абсолютно никакви проблеми

Надявам се и други колеги да споделят мнения, но определено тая кола е в челната тройка за избора ми за ново возило

ZETEC POWER!!!!!