Кой е по-бърз? Опел Астра или Форд Фокус?
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
- Status: Извън линия
Re: Кой е по-бърз? Опел Астра или Форд Фокус?
В неделя, на магистрала Тракия, посока София след Ихтиман си мереха пишките други двама - Единия с Ауди А8, другият със Субару Импреса.
Случката е описание от пряк участник, пътуващ си нормално от Пловдив за София, който като се видяхме (в София) ми каза, че живее втори живот!!!
Та въпросните двама, извършвайки "съпоставки с научна цел" , а именно кой е по-по-най, си летят по магистралата изпреварвайки се взаимно. Човечеца, каращ си нормално по обществен път ги вижда отдалеч в огледалата (добре, че има навика да поглежда по-често и внимателно назад), при което му остава време само да мръдне леко вдясно в посока към аварийната лента (по това може да съдите и за скоростта), при което онези едвам целят дупката и продължават напред. Да, ама има няма още 200-300 метра по-нататък състезанието още повече се озлобява, при което аудито нацелва субаруто отзад, литва 10 метра във върдуха(в смисъл на височина), и атрактивно се забива встрани от пътя. Субаруто изхвърча също, но по земя със засилка. Познатият ми се отървава от тези безумци само със силен уплах и няколко животоспасяващи секунди!
А онези.... така и не разбраха кой е по-по-най!
Ама ако същото се беше случило секунди по-рано, щяха да убият е съвсем непричастен към тяхното мерене човечец!
И за какво?
Случката е описание от пряк участник, пътуващ си нормално от Пловдив за София, който като се видяхме (в София) ми каза, че живее втори живот!!!
Та въпросните двама, извършвайки "съпоставки с научна цел" , а именно кой е по-по-най, си летят по магистралата изпреварвайки се взаимно. Човечеца, каращ си нормално по обществен път ги вижда отдалеч в огледалата (добре, че има навика да поглежда по-често и внимателно назад), при което му остава време само да мръдне леко вдясно в посока към аварийната лента (по това може да съдите и за скоростта), при което онези едвам целят дупката и продължават напред. Да, ама има няма още 200-300 метра по-нататък състезанието още повече се озлобява, при което аудито нацелва субаруто отзад, литва 10 метра във върдуха(в смисъл на височина), и атрактивно се забива встрани от пътя. Субаруто изхвърча също, но по земя със засилка. Познатият ми се отървава от тези безумци само със силен уплах и няколко животоспасяващи секунди!
А онези.... така и не разбраха кой е по-по-най!
Ама ако същото се беше случило секунди по-рано, щяха да убият е съвсем непричастен към тяхното мерене човечец!
И за какво?

Последна промяна от kEFi на 29 юни 2009, 16:25, променено общо 1 път.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Крайно време е да се пусне в свободна продажба пишкомер, за да спре употребата на автомобили за целта.
Така ще може да се извърши и официално проучване "Влияние на дължината върху средната скорост и средната продължителност на живота на изследваната популация".
П.П.
В процеса на израстване на собствената ми скромна личност се отказах от две неща - да се доказвам като мъж на пътя и да се опитвам да превъзпитавам други участници в движението, често наричани в автомобилните среди "педерасти", "идиоти", "селяни" и прочие.
П.П.П.
Една кола върви точно толкова, колкото върви. Нито повече, нито по-малко. Сравняването с други автомобили не води до промяна на характеристиките.
П.П.П.П.
Уредът за измерване на мощността на колата се нарича динометър, методът за "комплексна" оценка "колко дърпа" е замерване с прецизна апаратура на фиксирана дистанция на писта. За измерване на пишки да се използва пишкомер или в краен случай - линийка.
Така ще може да се извърши и официално проучване "Влияние на дължината върху средната скорост и средната продължителност на живота на изследваната популация".
П.П.
В процеса на израстване на собствената ми скромна личност се отказах от две неща - да се доказвам като мъж на пътя и да се опитвам да превъзпитавам други участници в движението, често наричани в автомобилните среди "педерасти", "идиоти", "селяни" и прочие.
П.П.П.
Една кола върви точно толкова, колкото върви. Нито повече, нито по-малко. Сравняването с други автомобили не води до промяна на характеристиките.
П.П.П.П.
Уредът за измерване на мощността на колата се нарича динометър, методът за "комплексна" оценка "колко дърпа" е замерване с прецизна апаратура на фиксирана дистанция на писта. За измерване на пишки да се използва пишкомер или в краен случай - линийка.
- teodor_89
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2008, 21:55
- Модел на автомобила: ford orion 1.3 1990
съгласен съм с колегата не рискуваите живота или здравето на другите около вас.ако искате да видите на мерете писта или някой затворен път.
не е важно колко коня има под капака,а какво магаре зад волана
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Ха Ха! Нищо няма да направят! Те една година само големи лафове хвърлят!
>:): >:):

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Чудя се какво ли ще стане, ако сложа и моето скромно автомобилче с 1.8 бензинка по средата между Опела и Форда.
Май така ще могат да огледат колата по-добре отзад.

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
По каталог на твойто 1,8 му дават 10,4 сек от 0 до 100 км/ч, на фокус 1 2,0 дават 9,3 сек, а на Астрата 9 сек. Зависи доколко са останали живи конете на форда и опела.nikolovvd написа:Чудя се какво ли ще стане, ако сложа и моето скромно автомобилче с 1.8 бензинка по средата между Опела и Форда.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Да обаче превключването на скорост става за по-малко от 0.1 секунди.
На практика ми вземат старта, но след първото превключване на скорост вече изостават.

На практика ми вземат старта, но след първото превключване на скорост вече изостават.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Зависи кой превключва!nikolovvd написа:Да обаче превключването на скорост става за по-малко от 0.1 секунди.![]()
Една от 4 загубих заради това, че превключвам прекалено бързо и една идея да се разсея и пускам съединителя преди да съм вкарал предавката.
Мое да се пробвам с/у твоя автоматик