моля за мнения
-
- потребител
- Регистриран: 08 сеп 2009, 20:19
- Модел на автомобила: SIERRA
- Status: Извън линия
моля за мнения
моля ви,дайте мнения относно сиера 1.8 td,1991г..Като мотор,окачване.Купето и салона са перфектни.Питам,защото сам пред дилема да ли да я купя.Мотора е затегнал,трябва да се сменят основните и биелните лагери,иначе буталата и сегментите са сменяни.Мисълтами беше за мотора окачването да ли са здрави по принцип.Благодаря ви предварително
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: моля за мнения
Не си взимай такава кола ако не е в перфектно състояние.Ако има нещо разбито по окачването,ще се метнеш във филм.Не,че сиерите са лоши коли.Напротив.Но не са за нашите пътища.Специално окачването не е предвидено за такива условия и не е толкова ремонтопригодно.После като ти кажат в сервиза,че за смяна на две втулки трябва да се свали задния мост целия...ще се чудиш какво да я правиш тая кола,щото смяната на резервна част с цена 20 лева струва 200 като труд.
Като двигател...не знам нищо за тоя турбодизел...трябва някой друг да каже.
Като двигател...не знам нищо за тоя турбодизел...трябва някой друг да каже.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- sangals
- Потребител
- Регистриран: 25 ное 2007, 00:13
- Модел на автомобила: KA 1 2006 1.3i 60 PS
Mondeo MK ІІІ 2.0 TDCI Ghia Clipper(комби) 2006 - Местоположение: Козлодуй
Щом си склонен да я вземеш при предстоящ ремонт,значи не би трябвало да те притеснява "непригодността" и за нашите пътища!Извинявам се за кавичките,но то коя кола е за у нас?!Перфектно състояние едва ли можеш да очакваш от 18 годишна кола,а този двигател 20-ина години движи фордовете от различни поколения,така че...ако те устройва цената-взимай!Я лепни някоя снимчица ако може...
-
- потребител
ремонта не е проблем,защото се извършва от брат ми.имам си кола,но наистина колата има перфектно купе и салон.моята кола също е много добра,затова питам как е като цяло сиерата.доколкото знам след 1990г.не са ли оправени окачването и купето?
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Колата няма фабрични проблеми с окачването.Ако има нещо не наред там,то се дължи на нашите пътища...за които както хубаво е отбелязал човека горе-още няма измислена кола.
Голяма машина е,комфортна,поема доста багаж.Като всяка кола-важно е да се поддържа.Ама то това си личи още на пръв поглед дали я е карал съвестен човек или джигит.
Голяма машина е,комфортна,поема доста багаж.Като всяка кола-важно е да се поддържа.Ама то това си личи още на пръв поглед дали я е карал съвестен човек или джигит.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
купих въпросната сиера.невероятно добро състояние!искам,ако може да ми кажете частите скъпи ли са,лесно ли се намират неща като фар,брони,стопове.иначе много искам да си я оставя,ако мотора стане,както трябва,а и турбото е омаслено.в случай че е заминало,намират ли се лесно и колко струва-оринтировачно.ще кача снимки,но другата седмица.трябва ми като семейна кола,че вече другата е тясна.
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Във форума ако не се лъжа има теми за сиери, вкл. на части. Зависи твоята точно каква е.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
колата е готова,вече.оказа се,че не са лагери,както ми беше казал продавача.мотора е супер,абе всичко е перфектно.имам само едно притеснение,а то е че е дизел-зимата дали ще пали.сега да уточня,че е правен основен ремонт-шлайфане блока и главата,напасване на клапани,гумички на клапани,вече е със хидравлични пулове,нови подгряващи свещи,ново турбо.сега колата като подгрее и пали на половин оборот на мотора.за мене перфектно,но зимата ме притеснява.моля тези с опит с дизели за мнения,вашите как са?