задържа обороти при форсиране
-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2009, 09:03
- Модел на автомобила: ЕСКОРТ 1.8 16v
- Status: Извън линия
задържа обороти при форсиране
Имам едно запитване понеже до сега не ми се е случвало.Имам ескорт 92г. 1.8 DOHC 16v.Като го изфорсирам при отнемането на газта не падат оборотите веднага а остават за 2-3 секунди на оборотите до колкото сам форсирал това нормално ли е?И това го прави само на бензин на газ всичко е нормално!Моля кажете дали е нормално и ако не е къде да търся причината?
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Re: задържа обороти при форсиране
При мен същия проблем се оправи с профилактика(разкачане, смазване, пръскане на конекторите му със спец.спрей за конектори) на стъпалното моторче, което връща оборотите когато пуснеш газта, но сиерата ми е моноинжекция, при теб вероятно е друг този механизъм, не знам надявам се колегите да подскажат.lud zad volana написа:Имам едно запитване понеже до сега не ми се е случвало.Имам ескорт 92г. 1.8 DOHC 16v.Като го изфорсирам при отнемането на газта не падат оборотите веднага а остават за 2-3 секунди на оборотите до колкото сам форсирал това нормално ли е?И това го прави само на бензин на газ всичко е нормално!Моля кажете дали е нормално и ако не е къде да търся причината?

-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2009, 09:03
- Модел на автомобила: ЕСКОРТ 1.8 16v
ами причината наи вероятно ще е от степ моторчето защото когато откача буксата и се оправя но как точно да го зачистя?
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
първо изчисти клапана за празния ход,напръскай с контактен спрей конекторите на въпросния клапан , датчика на дроселовата клапа и VSS датчика( проследи жилото за километража към скоростната котия ,от него излиза един кабел)можеш да си вземеш и спрей за дросели,да махнеш пластмасовия въздуховод и да го почистиш хубаво.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
би трябвало като го откачиш оборотите да паднат на около 750.Иначе за да го почистиш трябва да го свалиш ,после отстрани е захваната бобинката с 2 болтчета, развиваш ги и тях и потапяш в обезмаслител Меглио ,може и в бензин. http://www.detelina-bg.com/inc/detail/?pr=931" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;lud zad volana написа:ами причината наи вероятно ще е от степ моторчето защото когато откача буксата и се оправя но как точно да го зачистя?