Стъкло за лява предна врата на Ескорт 91г.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
- Status: Извън линия
Стъкло за лява предна врата на Ескорт 91г.
Колеги, някой има ли представа колко струва с монтажа стъклото на лява предна връта? тъй като преди 3 часа паркирах пред нас, влезнах за 5 мин. в къщи и като се върнах видях, че стъклото е на сол. Нямам прездстава как се е случило, попитах комшии които бяха на около, но никой нищо не е видял. За капак ме хванаха и катаджиите като си свалях ДВД-то, та се наложи да им показвам дукоменти и да им давам обяснение
Та става въпрос за автомобила от профила ми.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Re: Стъкло за лява предна врата на Ескорт 91г.
Намери си джам от морга и си го монтирай сам.
На Нисан Примера съм слагал и беше супер елементарно.
Свали кората и изчисти всички парченца от стъклото.
Вервай ми ужасно много са и могат да бъдат на всевъзможни места.
Също провери каналите където върви стъклото за останали парченца.
Виж доло държача на джама как държи стъклото.
Гледаш, мислиш и действаш.
Новия джам можеш да го пъхнеш от външната страна (отгоре естественно, да не вземеш да се чудиш как да го пъхнеш във вратата от доло на горе
) .. с въртене там, ала-бала ... ориентирай се на място 
Свали механизма надоло така, че да се пъхне джама във вратата и да захапе каналите.
Наместваш, проверяваш дали върви плавно, стягаш (ако се стяга държача), проверяваш хода на джама и .....
И после черпиш по бира
Новия джам можеш да го пъхнеш от външната страна (отгоре естественно, да не вземеш да се чудиш как да го пъхнеш във вратата от доло на горе

Свали механизма надоло така, че да се пъхне джама във вратата и да захапе каналите.
Наместваш, проверяваш дали върви плавно, стягаш (ако се стяга държача), проверяваш хода на джама и .....
И после черпиш по бира

- vargala81
- потребител
- Контакти:
paci, мерси за бързия отговор! Наложи се да демонтирам шофьорската седалка и кората на вратата за да изчистя всички стъкла, много шибана работа. Опитах се да развъртя държача но не можах, утре ще опитам със по-голяма и здрава отверка, ако успея ще го сменя сам. Бирата ще ти я пратя по Ekont exspres с доставка за моя сметкаpaci написа:Намери си джам от морга и си го монтирай сам.
Новия джам можеш да го пъхнеш от външната страна (отгоре естественно, да не вземеш да се чудиш как да го пъхнеш във вратата от доло на горе) .. с въртене там, ала-бала ... ориентирай се на място
И после черпиш по бира

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Стъкла съм сменял няколко пъти...няма кой знае какви особености.Стъклото има извивка и трябва да се вкара малко под ъгъл.Изчистване на стъклата,огледай да няма лепило по апарата за повдигане.
На съседа Реното ни измъчи преди време...ново,във вратата сензор за еърбега,плюс още един сноп кабели за към огледалото.Няма опрвия...Имам един много дебел и твърд картон-изрязахме от него едно копие на стъклото и после два часа мислихме върху най-лесния начин да се вкара във вратата.Влиза с точност до милиметър...безумна работа и стъклото тежи колкото вратата сигурно.С ескорта надали ще имаш подобни проблеми,но ако се окаже чак толкова специфично,може да приложиш метода с картонения шаблон
На съседа Реното ни измъчи преди време...ново,във вратата сензор за еърбега,плюс още един сноп кабели за към огледалото.Няма опрвия...Имам един много дебел и твърд картон-изрязахме от него едно копие на стъклото и после два часа мислихме върху най-лесния начин да се вкара във вратата.Влиза с точност до милиметър...безумна работа и стъклото тежи колкото вратата сигурно.С ескорта надали ще имаш подобни проблеми,но ако се окаже чак толкова специфично,може да приложиш метода с картонения шаблон
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- vargala81
- потребител
- Контакти:
Пак ви благодаря за отговорите! справих се сравнително лесно. Май по-трудната част е изчистването на счупените стъкла
Стъклото го взех от морга за 20 лв. от Ескорт комби след 96 год. така, че не се чудете дали стават
стъклата са еднакви на Ескорт 4/5 врати и комби, от 90-2000 год. При смяната демонтирах: кора, външна и вътрешна лайсна с уплътнение и огледалото. Paci дай координати да ти пращам бирата