форд пума

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
katenceto
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2010, 07:34
Модел на автомобила: ford
Status: Извън линия

форд пума

Мнение от katenceto » 22 авг 2010, 07:48

Здравейте!Хайде сега помагайте :D !Искам да си купя кола....вчера си харесах една пума/разбирай визуално-все пак съм жена,какво разбирам аз/.....и до там.Ще ви бъда много благодарна,ако ми кажете плюсовете и минусите на модела.Имайте в предвид,че това ще ми е първата кола,още съм "зелена" така да се каже и в очите на продавачите съм златната рибка.Трябва ми малка кола,малолитражка,с ефтина поддръжка.Айде ще чакам вашите мнения и препоръки!

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Re: форд пума

Мнение от vvasilev » 22 авг 2010, 09:18

Препоръчвам ти при огледа да вземеш някой претръпнал на тема автомобили. Вземи възможно най-нова година на най-малко км. Огледай за видими износвания по автомобила - седалки, тапицерия, необичайни звуци от мотора, да не пуши синьо при повече газ, да не тегли на различни страни при пускане на волана, да спира нормално, да няма ръжда.
Имай предвид, че две неща са най-фатални: 1. Ръждата и 2. Проблем с мотора (имам предвид ако трябва да се отваря), а всичко друго се подменя. Успех. Пусни линк към обявата на Пумата.

katenceto
потребител
потребител

Мнение от katenceto » 22 авг 2010, 09:46

Благодаря ти,то не ясно,че ще ходя с някой който разбира от коли,но ме интересува най-вече как стои въпросът с резервните части...разход на гориво и т.н.,в смисъл как е като поддръжка

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 22 авг 2010, 11:03

Вземи си човек който разбира(колкото по-голям зевзек, толкова по-добре), не се притеснявай да се откажеш от колата, която гледаш, в момента коли бол. Както ти каза колегата, гледай тапицерия, табло, седалки, външен вид(заяждай се и за най-малката забележка), климатик, ел стъкла и огледала са задължителни. Двигателя трябва да работи тихо и равномерно, да не издава странни звуци (това е работа на помощника) при движение при подаване на газ да ускорява плавно без прекъсвания. Километрите изобщо не ги гледай, всички километражи са манипулирани, средно една кола там откъдето идват изминава 20 000-50 000км/година, така че приказките на джамбазите за реални километри и че "колата била на инвалид и рядко я карал" изобщо не ги слушай. Ако ще караш предимно в града, автоматичната кутия е голямо улеснение.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

katenceto
потребител
потребител

Мнение от katenceto » 22 авг 2010, 14:48

Благодаря ти за съвета Наско!Ще ми бъде от полза всичко което си ми написал,нали ги знаеш продавачите какви са-като видят жена и дай да и набутаме нещо там.

Потребителски аватар
methodboy
потребител
потребител
Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
Контакти:

Мнение от methodboy » 22 авг 2010, 22:24

Кожата около скоростния лост ако е много износена може да се прави извод, че е карана доста градско. Също така скоростния лост да се движи стегнато, не да се разхожда като свободен електрон из цялото купе. Драскотини по боята под дръжката и такива по таблото с уредите подсказват за предишен собственик от женски пол (което според мен е по добрия вариант от келеш тъкмо излезнал от пубертета който се прави на мъж и показва колко му върви колата). Разстоянията между панелите (3-та врата, преден капак, врати, брони) Ако не са равномерни, броните ако не са прибрани автомобила може да е претърпял ПТП. Разлики в цвета на боята по отделните панели (дори да е претърпяла ПТП, може да са я правили кадърни хора ама е трудно да се докара боята на 10-12 годишна кола разликата може да е минимална но я има в 99% от случаите). Не трябва да чуваш че работи като затвориш прозорците изключиш парното и не я форсираш(поне моите са така). Проверка на всички ел бутончета и врътки (дори и да не знаеш за какво са питай и пробвай, и няма такива бутончета дето да ги има и да не вършат никаква работа независимо колко е убедителен продавача). Като я караш по неравности да не хлопа и тропа странно. Успех с покупката!
ИзображениеИзображениеИзображение

katenceto
потребител
потребител

Мнение от katenceto » 23 авг 2010, 07:16

благодаря,ще ми е от полза всичко това

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”