Съвет за покупка на Форд КА

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
fragrisima
потребител
потребител
Регистриран: 14 окт 2010, 12:59
Модел на автомобила: Ka
Контакти:
Status: Извън линия

Съвет за покупка на Форд КА

Мнение от fragrisima » 14 окт 2010, 13:26

Здравейте на всички!
Искам да ви помоля за съвет относно покупката на Форд КА?
Искам да купя такава кола за жената и ме интересува как харчи в София?! Имам Пунто 1.1 и под 12 на 100 не пада:(
Ще бъда благодарен ако споделите всякакви други мнения и слаби страни относно Форд КА

Благодаря!

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Re: Съвет за покупка на Форд КА

Мнение от urgan » 14 окт 2010, 16:08

Това пунто да не си го объркал да е 2.1, баси 12 на 100, мондеото не прави такъв разход. За КА-то немога да ти кажа, но ако искаш икономия за трафика в софия си вземи дизелов автомобил.
Изображение

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 14 окт 2010, 18:41

Според мен , жените не могат да карат икономично / 99 % / , но ПУНТОТО е явно разцентровано , или тунинговано ! >:D<:
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 14 окт 2010, 20:14

Бе не е до жени/мъже... Тия пишман инструктурите сега дето са - имат там 10-20 часа, фръцнат се 4 пъти по града и часовете свършат. Един път не включват на задна, един път няма някъде да покажат на тия дето сега взимат книжки как се паркира, как се тръгва на ръчна примерно или как като си на светофар включваш на скорост и държиш съединителя. И после що на 70'000 км съединителя е станал на говно. Направо да ги утрепеш, както и да е.

Иначе за разхода - известно време карах една фиеста 1.25 в града 2001ва година. Разход съм й правил от 7 до 15 в зависимост от карането, според зависи е. Ка-то е икономична и лека количка, като се кара и икономично по София разхода й не трябва да надвишава 7. Като говоря за кола в нормално състояние, не някоя морга.

Похвали се после да видим калинката :)

fragrisima
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от fragrisima » 15 окт 2010, 08:43

Колеги Пунтото не е разцентровано, говорил съм и с други колеги с такъв разход. Пътувам от Борово до паметника Левски, 6 километра между 40 минути и един час!!!
Който не минава през тази част на София не знае за какъв кошмар става въпрос по булевард България и т.н.... Харесала си е жена ми Форд Ка и се надявам, че е по-лека и ще харчи по-малко. Имам и такъв въпрос, дали може да и се сложи газ?

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 16 окт 2010, 15:04

Приятелю Fragrisima , ако наистина Пунтото е перфектно , както казваш , остава варианта съпругата ти да управлява много неикономично , което както казах Е при над 90 % от жените шофьори , без да ми се сърдят, защото заучаването на икономично управление е дълъг и сложен процес , и не се отдава на всекиго ! Изисква се изграждане на усет , слух , и други ! Достатъчно е , ако колата има електроника , един датчик да е дал фира , и е готов преразхода , примерно температурен датчик -повреден , лъже компютъра че температурата е -60 градуса , и компа тъпка бензин яко , не го вярваш , но ФАКТ. Един автобус от 72 линия , 6000 кубика , 250 кс., тъпкан с пътници гори 30 л. нафта , по гореспоменатия маршрут в София . Прави си изводите сам , а моите са от практиката ми . Успех , каквото и да предприемеш , и моите уважения . *00143*
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

fragrisima
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от fragrisima » 18 окт 2010, 10:59

Благодаря за съветите, но малко се разводни темата, ако някой има повече инфо за Форд КА, моля да сподели!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”