Нов член на форума
- 
				deepmind
- потребител 
- Регистриран: 30 юли 2010, 15:47
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V
- Status: Извън линия
Нов член на форума
Здравейте.От вчера съм притежател на форд Мондео (мисля МК1 се води) 1995г. 2.0 16V 136кс. комби.Бих казал,че съм доста впечатлен от комфорта,возията и вървежа на автомобила,въпреки предобежденията ми.До скоро имах ауди купе и фиат пунто кабрио,но ми се наложи да ги сменя.МОже ли малко повече информация за въпросният автомобил...болежки...неща за които да следя...  Поздрави на всички
 Поздрави на всички

Поздрави на всички
 Поздрави на всички- S_C
- потребител 
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
 Marea`01 1.6
 Caravelle JX
- Контакти:
Re: Нов член на форума
Колата ти е към 1400 кг.Внимавай в дупките-това,че купето е добре изолирано и не чуваш нищо,не означава,че можеш да караш с 60 през траповете.Ремонтите по окачването на тая кола ще ти се видят доста солени в сравнение с фиата примерно,за това я пази.
До тук съм забелязал един недостатък-идва малко ниска за тоя клас кола.
Балансът на колата е малко шантав-дори комбито не може да поеме повече от 200-250 килограма товар без да клекне видимо.Проектирано си е като за семейна,а не работна кола-отзад да са дечурлигата и чантите.Явно конструкторите са наблегнали на комфорта,което е недостатък в БГ условия.
Следи си консумативите и не я ръчкай много.С тоя мотор колата върви повече от прилично без да се налага да я ръчкаш непрекъснато в ниските предавки.

До тук съм забелязал един недостатък-идва малко ниска за тоя клас кола.
Балансът на колата е малко шантав-дори комбито не може да поеме повече от 200-250 килограма товар без да клекне видимо.Проектирано си е като за семейна,а не работна кола-отзад да са дечурлигата и чантите.Явно конструкторите са наблегнали на комфорта,което е недостатък в БГ условия.
Следи си консумативите и не я ръчкай много.С тоя мотор колата върви повече от прилично без да се налага да я ръчкаш непрекъснато в ниските предавки.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
						- 
				deepmind
- потребител 
Относно носенето на товар-взел съм я за семеен автомобил  И аз разбрах,че са им доста скъпички частите.А можеш ли да ми кажеш нещо за двигателя?Имам нещо като придръпване от време на време в ниските обороти....колата няма газ!А и как би и понесло едно АГУ (обикновенно да кажем)?
 И аз разбрах,че са им доста скъпички частите.А можеш ли да ми кажеш нещо за двигателя?Имам нещо като придръпване от време на време в ниските обороти....колата няма газ!А и как би и понесло едно АГУ (обикновенно да кажем)?

И аз разбрах,че са им доста скъпички частите.А можеш ли да ми кажеш нещо за двигателя?Имам нещо като придръпване от време на време в ниските обороти....колата няма газ!А и как би и понесло едно АГУ (обикновенно да кажем)?
 И аз разбрах,че са им доста скъпички частите.А можеш ли да ми кажеш нещо за двигателя?Имам нещо като придръпване от време на време в ниските обороти....колата няма газ!А и как би и понесло едно АГУ (обикновенно да кажем)?- 
				deepmind
- потребител 
Нещо много слаба активност тук....няма ли кой да си сподели мнението и опита ?

- _bioHAZArd_
- потребител 
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Аз лично съм доволен, персонално имам проблеми с електриките. Самата изолация на кабелите е остаряла и се рони, което води до доста интересни проблеми. Дано твоята да не е така. Мондеото ми е с газ от май месец. Харчи ми 8 на 100% извън града с ГИ ФОБОС. Огледай уплътненията на вратите дали са ти добре, защото при мен има течове в багажника и на задната дясна врата.
П.П. Не се шашкай като ти светне лампата с гайчен ключ. Гаси се от едно ключе в жабката. Това е индикатор да ти напомни да смениш маслото.

П.П. Не се шашкай като ти светне лампата с гайчен ключ. Гаси се от едно ключе в жабката. Това е индикатор да ти напомни да смениш маслото.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
						- 
				deepmind
- потребител 
А с обикновенна газова става ли?Има ли някой идея ?

- _bioHAZArd_
- потребител 
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
Става, разгледай раздела за газовите уредби - има много теми за това.

Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
						- kimimg
- потребител 
- Регистриран: 26 мар 2010, 21:29
- Модел на автомобила: mondeo 2000 tdci 130 к.с. 2003г и mondeo 1.8 16V 115 к.с. 1993г
братле, карах мондео 1.8 16V 115к.с. 6 години 220000 км нищо не съм пипал освен ремъци и масла, излизат проблеми с кабелите изгарят им изолациите ама това вече ти го казаха, сложих му газов инжекцион ама се оказа че не гори като на бензин повече е 10-12 на 100 ама при 160-180км в час автомобила е перфектен с него си смених мнението за ФОРД сега си взех Мондео 2000 тдци 130 к.с. 2003 г а старото ще го продавам  Безавариино каране от мен
 Безавариино каране от мен

Безавариино каране от мен
 Безавариино каране от менКой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта