Форд Транзит или Фиат Дукато

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Jenkarche
потребител
потребител
Регистриран: 11 юли 2010, 15:31
Модел на автомобила: Форд Куриер
Status: Извън линия

Форд Транзит или Фиат Дукато

Мнение от Jenkarche » 13 фев 2011, 00:02

Здрвейте колеги!Значи колебая се между Форд Транзит 2.5 чист дизел дълга база и Фиат Дукато 2.5 пак чист дизел също дълга база,годините са около 97.Колебанието ми идва от това,че ще се налага по няколко пъти в месеца(3-4) да превозвам фураж със буса на около 100 км със доста голям товар 2.5-3 до 3.5т. та се чудя кое ще издържи повече.Смятам,че Транзита може би но не съм сигурен.Иначе искам да знам разход на гориво на двете марки,цените на частите,цени на обслужване и кои са им слабите места?Имам и друг въпрос когато
буса е с товароносимост 3.5т. влиза ли и общото тегло или това е само за самият товар?Благодаря ви.

vladoiko
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc

Re: Форд Транзит или Фиат Дукато

Мнение от vladoiko » 22 фев 2011, 18:17

Имам Пежо Боксер 2.5 чист дизел 98 година,като Фиата е.Та 3.5 тона е общото тегло,Фиата ще товари без проблем 2 тона.С Пежото редовно сме возили 2.5 тона от Пловдив до Видин 400км са.Носи ги и пее,само на баирите пада на по малка предавка.Гледай да е с 16-ки гуми че са по яки и е по висок самия бус.Тоя Фиат чистия дизел май нема слаби места :D ,разхода в града е около 11-11.5 на дълго зависи от карането пълен в едната посока празен на другата е 10 смесено.Само не си мисли да качваш 3.5 тона в него :D ,ако ти е за 3.5 тона полезен товар си дири двойна гума.Фиата е с предно и за зимата е супер,Форд-а предполагам е със задно.Буса го имам от 10 години(Пежо-то) та това за разхода ти го казвам от опит.Да ти драсне некой и за Транзит,ама аз бих предпочел Фиат предишния ми беше Фиат но с мотор 1.9тди.

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 24 фев 2011, 11:07

Jenkarche написа:...Имам и друг въпрос когато
буса е с товароносимост 3.5т. влиза ли и общото тегло или това е само за самият товар?Благодаря ви.
Ако те интересува дали можеш да го караш с категория B - не можеш.
За категория B трябва собстевената маса на МПС + полезния товар + пътниците + шофьора (т.е. максимално допустимата маса с товар) да са под 3,5т.
категория B = автомобили, чиято максимално допустима маса не надвишава 3500 кг и броят на местата им за сядане, без мястото на водача, не превишава 8; към тях може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750 кг; допустимата максимална маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото превозно средство
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

vladoiko
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc

Мнение от vladoiko » 24 фев 2011, 19:13

Колега,тия бусове се карат с Б недей така.Караме 3.5т бус вече 18 години и още никой не ми е казал че не е за Б :D Дори и ивеко двойна гума модела 35/10 и 35/12 са с категория Б щото са 3.5тона общо тегло.Колегата предполагам просто се интересува колко може да натовари нормално някой от интересуващите го бусове.И транзита и фиата се карат с Б не е нужна категория Ц.Единствения проблем който може да се получи е ако ДАИ го качат на кантар и теглото е повече от 3.5тона. :D:

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 25 фев 2011, 10:17

Хубаво де! Той човека иска да вози 3,5т фураж.
Едния вариант е бус, на който по документи пише 3,5т (общо тегло) да му ги натовари и да мине 5т. общо тегло и да се надява да не го спрат ДАИ, да се надява че буса е достатъчно здрав, за да ги носи, и хубави гуми и здрави спирачки, и здрав съдинител... И това всичкото с категория Б.
Другия вариант е по-голям бус, който вече ще му изисква кат. Ц.

Аз просто казвам че първото не отговаря на закона и е въпрос на собствена преценка 8)
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 25 фев 2011, 11:18

Във цялото уравнение ДАЙ и КАТ не са чак толкова голям проблем, зависи къде го кара този фураж, може изобщо да не срещне такива. Проблема ще дойде от застрахователите, при ПТП ако надушат, че е бил претоварен няма да платят и стотинка.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Jenkarche
потребител
потребител
Регистриран: 11 юли 2010, 15:31
Модел на автомобила: Форд Куриер

Мнение от Jenkarche » 26 фев 2011, 15:16

Благодаря за отговорите.Аз не съм чак толкова глупав,че като претоваря буса да карам с несъобразена скорост,естествено,че ще карам мн бавно защото не искам произшествия.Другото е ,че няма как да изкарам кат.Ц понеже съм на 19г. тъкмо съм изкарал Б :D

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”