местоположение на борд компютъра
-
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2010, 22:12
- Модел на автомобила: Ford Focus C-MAX Ghia 1.6 TDCI 80 kw 2004г.
- Status: Извън линия
местоположение на борд компютъра
Здравейте колеги, прегледах във форума, но не открих къде да търся борд компютъра. Имам Ford focus C-MAX производство 2004г. От известно време започнаха да излизат грешки и след диагностика се оказа, че борд компютъра е за смяна. Проблема е, че на компютъра има номер по който да се поръча, но не знам къде се намира за да го погледна. Ако някой знае къде да го търся, ще бъда много благодарен.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: местоположение на борд компютъра
Да беше казал какъв ти е двигателя,можеше и да помогнем с нещо.Ако си попълниш информацията за автомобила,няма всеки път да се налага да го описваш.Не се разбра за кой компютър питаш,но предполагам,че е за компютъра за управление на двигателя.Бордкомпютъра не е отделен модул, а е част от основния компютър,който управлява почти всичко в автомобила.При различните модификации се намира на различно място.Обикновено е много здрав и надежден и досега не съм чувал някой да го е сменял.Отделно от това е и доста скъп.Препдолагам,че проблема не е в него и бих те посъветвал да си направиш диагностика и на друго място.
-
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2010, 22:12
- Модел на автомобила: Ford Focus C-MAX Ghia 1.6 TDCI 80 kw 2004г.
Re: местоположение на борд компютъра
Ford Focus C-MAX Ghia 1.6 TDCI 80 kw 2004г. е колата. Вече не знам къде да ходя на диагностика, но явно е от този компютър. В Мото пфое струва 240 лева и се продава като отделен модул. Опитвам се да избегна поръчката през Мото пфое, тъй като цените при тях са много надути.