Ще купувам фокус комби.
-
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2011, 17:40
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Ще купувам фокус комби.
Здравейте на всички.Предварително се извинявам ако съм объркал раздела.Надявам се ако е така да бъде преместена в подходящия.Предстой ми покупка на друг автомобил.В момента имам ПОЛО 1.9 д.,но ми става доста тясно,имам едно дете и още едно е на път.Та напоследък много заглеждам фокусите около 2000г.,комби естествено.Доста поогледах,направи ми впечатление че материалите в купето издържат на износване.Самото купе вътре също много ми допада и скоро ще се хвърлям да купувам.Направи ми впечатление също, че във сайтовете за автомобили,няма много фокуси за продан от човек ,което предполагам значи че хората си ги карат и са доволни.Почетох доста в този форум и горе -долу съм запознат със болежките на този автомобил.Конкретните въпроси които ме интересуват са:
1.Какъв е този кабел под шофьорската седалка който влиза в нея.Продавача каза че бил за въздушните възглавници.
2.Последно-какъв е маховика на 1.8 тдди-на едно място пише двойномасов(демпферен),на друго обикновен.Каква е истината.Преполагам че колега с такъв фокус,сменял съединител ще отговори най-вярно.За сравнение на Полчо само маховика струва около 800 лв.
3.Вярно ли е че 1.6 бензиновия двигател( zetec -съм виждал че пише върху двигателите) се поддават трудно на газифициране.Това го казаха работещи във фирма за газови уредби с реноме в Пловдив.
Описаните двигатели са най-предлагани на пазара( в ниския данък).Лично аз съм фен на дизелаците,но с тази цена на нафтата
.Както и да е най-вероятно ще взема този който е в по-добро състояние,като автомобил.
Моля не превръщайте темата ми в спор за предимствата и недостатъците на дизела или бензина(газ), или в спор за разходите при различните горива.
Разбира се ще приема всякакви други съвети, за неща които се гледат при покупка на фокус.
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНА.
1.Какъв е този кабел под шофьорската седалка който влиза в нея.Продавача каза че бил за въздушните възглавници.
2.Последно-какъв е маховика на 1.8 тдди-на едно място пише двойномасов(демпферен),на друго обикновен.Каква е истината.Преполагам че колега с такъв фокус,сменял съединител ще отговори най-вярно.За сравнение на Полчо само маховика струва около 800 лв.
3.Вярно ли е че 1.6 бензиновия двигател( zetec -съм виждал че пише върху двигателите) се поддават трудно на газифициране.Това го казаха работещи във фирма за газови уредби с реноме в Пловдив.
Описаните двигатели са най-предлагани на пазара( в ниския данък).Лично аз съм фен на дизелаците,но с тази цена на нафтата

Моля не превръщайте темата ми в спор за предимствата и недостатъците на дизела или бензина(газ), или в спор за разходите при различните горива.
Разбира се ще приема всякакви други съвети, за неща които се гледат при покупка на фокус.
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНА.
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Re: Ще купувам фокус комби.
Този фокус е с едномасов маховик, не е с демпферен. 1.8 тдци, който е 115 к.с. е с демпфер.
Който кара Форд е горд!
-
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2011, 17:40
- Модел на автомобила: focus
Re: Ще купувам фокус комби.
Мерси.