Ще купувам фокус комби.

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
ilian iliev
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2011, 17:40
Модел на автомобила: focus
Status: Извън линия

Ще купувам фокус комби.

Мнение от ilian iliev » 31 дек 2011, 18:06

Здравейте на всички.Предварително се извинявам ако съм объркал раздела.Надявам се ако е така да бъде преместена в подходящия.Предстой ми покупка на друг автомобил.В момента имам ПОЛО 1.9 д.,но ми става доста тясно,имам едно дете и още едно е на път.Та напоследък много заглеждам фокусите около 2000г.,комби естествено.Доста поогледах,направи ми впечатление че материалите в купето издържат на износване.Самото купе вътре също много ми допада и скоро ще се хвърлям да купувам.Направи ми впечатление също, че във сайтовете за автомобили,няма много фокуси за продан от човек ,което предполагам значи че хората си ги карат и са доволни.Почетох доста в този форум и горе -долу съм запознат със болежките на този автомобил.Конкретните въпроси които ме интересуват са:
1.Какъв е този кабел под шофьорската седалка който влиза в нея.Продавача каза че бил за въздушните възглавници.
2.Последно-какъв е маховика на 1.8 тдди-на едно място пише двойномасов(демпферен),на друго обикновен.Каква е истината.Преполагам че колега с такъв фокус,сменял съединител ще отговори най-вярно.За сравнение на Полчо само маховика струва около 800 лв.
3.Вярно ли е че 1.6 бензиновия двигател( zetec -съм виждал че пише върху двигателите) се поддават трудно на газифициране.Това го казаха работещи във фирма за газови уредби с реноме в Пловдив.
Описаните двигатели са най-предлагани на пазара( в ниския данък).Лично аз съм фен на дизелаците,но с тази цена на нафтата X(: .Както и да е най-вероятно ще взема този който е в по-добро състояние,като автомобил.
Моля не превръщайте темата ми в спор за предимствата и недостатъците на дизела или бензина(газ), или в спор за разходите при различните горива.
Разбира се ще приема всякакви други съвети, за неща които се гледат при покупка на фокус.
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНА.

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Re: Ще купувам фокус комби.

Мнение от baidido » 31 дек 2011, 18:52

Този фокус е с едномасов маховик, не е с демпферен. 1.8 тдци, който е 115 к.с. е с демпфер.
Който кара Форд е горд!

ilian iliev
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2011, 17:40
Модел на автомобила: focus

Re: Ще купувам фокус комби.

Мнение от ilian iliev » 31 дек 2011, 19:04

Мерси.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”