Въпрос за Форд Галакси печка

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
dodo_abg
потребител
потребител
Регистриран: 27 окт 2011, 22:07
Модел на автомобила: Ford Galaxy
Status: Извън линия

Въпрос за Форд Галакси печка

Мнение от dodo_abg » 29 окт 2011, 19:44

Здравейте парво да се похвалия от два дена сам горд собственник на Форд Галакси 1.9 тди 96г. :D много ме радва колата.Та днес като я разглеждах от долу в канала и гледам печка от начало си помислих че е вебасто но гледам няма упрявление на печка , има си ауспух гледам неква букса има в нея и един армиран с алумин маркуч или кабели не знам които влиза в прага на купето има и два големи маркуча за вода които влизат в печката и продължават под задна лява вежда и отиват пак незнайно къде та въпросът ми е каде отиват маркучите на зад и как да разбера дали работи и как се ремеонтира евентуално и тнт , абе всичко сварзано с тази екстра >:D<: а и още нещо ако някои може да ми прати services manual за галакси ще му бъда безкрайно благодарен. Благодаря на всички отзовали се предварително.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Въпрос за Форд Галакси печка

Мнение от HACKO » 29 окт 2011, 20:30

Вебасто е, няма ръчно управление, включва се автоматично при определена външна температура и помага на д-ля да загрее. Двигателя е Фолксваген (той и целия автомобил е Фолксваген със емблема на Форд), буса който карам (VW) е по същия начин.
Относно маркучите, които отиват назад, огледай в багажния отсег за втори отоплител, скрит под корите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

dodo_abg
потребител
потребител

Мнение от dodo_abg » 31 окт 2011, 19:38

Прочетох една статия че колата всащност е конструирана от форд като дизайн на купе и вътрешно обзавеждане а фолксваген дават агрегатите общо взето правена е савместно.А за печката казваш се включва автоматично но как да разбера дали работи или ако не какво трябва първо да проверя за да я оправя.

pelteka
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000

Мнение от pelteka » 08 ное 2011, 22:18

Значи, натискаш първо копчето дето ти е наи-отгоре на таблото с реотани,после от лявата страна зад предната седалката отгоре имаш още две.Едното ти е за топло и студено, другото е за степени на духане.Нагласяш на топло и на 3-та степен например и като е студено под 0, даже -5 и ако всичко е изправно би трябвало да тръгне.Работи само при запален двигател.

Потребителски аватар
backstage1978
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2011, 15:54
Модел на автомобила: Mondeo МК2 Ghia X 2.0

Мнение от backstage1978 » 21 дек 2011, 05:10

имам приятел с галакси...онзи ден ми демонстрира как си настройва печката да запали в 5.45 сутринта понеже той излиза в 6.00...качва се в колата и вътре е 20 градуса... :D: става от таблото не помня точно имаше някакъв дисплей...печката гори нафта директно от резервоара и отоплява купето...пали се сама като взима ток от акумулатора в определеното от теб време...също върши идеална работа ако дълго време седиш в колата (примерно чакаш нещо) вместо да държиш мотора да работи,гасиш колата и пускаш въпросната печка ръчно от бутона с реотаните на таблото .... трябва да се изчака забелязах че не тръгва веднага...с три думи: СУПЕР ГЪЗАРСКА ЕКСТРА !!!!!!!!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 22 дек 2011, 19:21

backstage1978 написа:имам приятел с галакси...онзи ден ми демонстрира как си настройва печката да запали в 5.45 сутринта понеже той излиза в 6.00...качва се в колата и вътре е 20 градуса... :D: става от таблото не помня точно имаше някакъв дисплей...печката гори нафта директно от резервоара и отоплява купето...пали се сама като взима ток от акумулатора в определеното от теб време...също върши идеална работа ако дълго време седиш в колата (примерно чакаш нещо) вместо да държиш мотора да работи,гасиш колата и пускаш въпросната печка ръчно от бутона с реотаните на таблото .... трябва да се изчака забелязах че не тръгва веднага...с три думи: СУПЕР ГЪЗАРСКА ЕКСТРА !!!!!!!!
Зависи от печката. Имаме два служебни буса VW, и двата имат печка която подпомага загряването на мотора и е автоматична (не може да и се въздейства). Единия има втора печка, като тази която си описал, има си пулт за управление с дисплей и може да се настрои кога да се включи и колко да работи, като не е задължително двигателя да работи. Много удобна екстра, за съжаление е монтирана на буса, който ползваме по-рядко, а този който карам и се използва денонощно няма :( . Печката има и вариант с дистанционно управление, за запускане от къщи, още по-удобно ако не излизаш по едно и също време.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

dodo_abg
потребител
потребител

Мнение от dodo_abg » 05 яну 2012, 10:49

По въпроса за печката натискам копчето за задното парно паля колата и не загрява пущината и и не загрява ,трябва да я покарам без прекасване поне 1час за да загрее и да духа топло.Печката не работи а сутрин като дам контакт се чува некво цъкане около бушоните дали е нещо за печката не знам.Свалих си и servicesmanual за Форд Галакси но никаде в него не намерих нищо за въпросната печка.А дали може да се направи с отделно управление и да си я командвам аз кога да тръгва и кога не.
Прикачени файлове
ford galaxy forum.jpg

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”