форд галакси абс проблем

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
чичонаско
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2012, 13:36
Модел на автомобила: GALAXY
Status: Извън линия

форд галакси абс проблем

Мнение от чичонаско » 08 фев 2012, 21:39

здравейте,
имам проблем с абс системата.над 20 км/ч започва да свети лампата на таблото и абс-са не работи.
смених предните датчици /тях показваше компютъра в сервиза/.смених сп.течност, гумите са еднакви.
вс. датчици работят.............ефект няма.
някой срещал ли е такова нещо

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: форд галакси абс проблем

Мнение от Любо » 09 фев 2012, 16:28

Провери буксите и кабелите на предните датчици. Възможно е някой да е с протрита изолазия, да опира някъде и в следствие на което да ти обърква системата.
Възможно е и някоя от буксите да се е напълнила с вода, мръсотии и да е клеясала и лошия контакт да е там...

чичонаско
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2012, 13:36
Модел на автомобила: GALAXY

Мнение от чичонаско » 10 фев 2012, 11:40

БЛАГОДАРЯ
ЩЕ ПРОБВАМ И ТОВА
МАЛКО ДА РАЗМЕКНЕ ВРЕМЕТО

vladoiko
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc

Мнение от vladoiko » 10 фев 2012, 15:40

Ако при запалване и работа на място на колата ABS не свети а светка при достигане на 20мк/ч проблема вероятно е в гривните на главините от които четат датчиците.Ако ти беше повреден датчика,скъсан кабел лампата няма да угасне изобщо.Иал съм подобен случай на един приятел на Галактиката,диагностиката му беше показала преден лев датчик.Замерихме го имаше си съпротивление както останалите,кабела го кършихме и не беше прекъснат.Заврях си главата на местото на гумата и видях че перфорираната гривна се е скъсала от ръжда и виси.При запалване датчика я вижда и лампата гасне,но при набиране на скорост тя не се върти и веднага отчита грешка и светка.За да съм сигурен че е от това е лепнах е с лепило КАПЧИЦА на няколко места за главината колкото да направа едно кръгче да вида как е колата.След като лампата вече не светна човека купи гривна за 5лв. от автоморга сложихме е и проблема се реши.Припомни си един или два датчика са показали грешка и огледай внимателно тази главина,гривните са точно под датчика.Много дълго стана,ама дано съм от помощ.Пиши после к'во е станало.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”