Разработване на нов автомобил?
-
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2012, 15:39
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk3 1.6TDCi 95hp Sedan
- Status: Извън линия
Разработване на нов автомобил?
Така и така ми предстои поне 2 месеца чакане докато ми пристигне новата кола, да използвам времето за събиране на информация.
До сега не съм купувал нова кола от магазин, за това приемам всякакви съвети за първоначалното разработване на автомобила. Колата ще е Фокус, дизел, 1.6. Какво да правя? Какво да не правя? И всичко друго което знаете в тази връзка.
Всеки съвет ще е от полза още повече, че във форума няма подобна тема и би послужила в бъдеще и на други.
До сега не съм купувал нова кола от магазин, за това приемам всякакви съвети за първоначалното разработване на автомобила. Колата ще е Фокус, дизел, 1.6. Какво да правя? Какво да не правя? И всичко друго което знаете в тази връзка.
Всеки съвет ще е от полза още повече, че във форума няма подобна тема и би послужила в бъдеще и на други.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: Разработване на нов автомобил?
Общо взето първите 1500 км са критични - да не я напъваш на високи скорости, на висока предавка с ниска скорост и други подобни. След 1500 км, те ще те предупредят или ще ти пратят писмо с покана да посетиш сервиза им да безплатен преглед. Поне големите имена в автомобилостроенето процедират по този начин.
Някой неща ще ги усетиш сам! Например като освободиш от скорост и оставиш колата да се движи ще усетиш, че доста интензивно губи скорост. Ако си карал кола 4Х4 ще усетиш същото чувство. След първите 5-10 км я пусни по инерция, остави я да спре и слез да провериш температурите на колелата и дисковете. Внимавай, защото може нещо да е нагрято повече от 60-70 градуса и може да се изгориш.
Въобще до 15-20 000 км не очаквай да достигнеш разходите на гориво, които дават по документи. Разработването на двигателя е едно, а разработването на ходовата част е друго.
Въобще, ако я караш внимателно и я пазиш първите 10 000 км (до първата смяна на маслото на двигателя) колата ще ти се отблагодари с дълъг и безавариен пробег.
Някой неща ще ги усетиш сам! Например като освободиш от скорост и оставиш колата да се движи ще усетиш, че доста интензивно губи скорост. Ако си карал кола 4Х4 ще усетиш същото чувство. След първите 5-10 км я пусни по инерция, остави я да спре и слез да провериш температурите на колелата и дисковете. Внимавай, защото може нещо да е нагрято повече от 60-70 градуса и може да се изгориш.
Въобще до 15-20 000 км не очаквай да достигнеш разходите на гориво, които дават по документи. Разработването на двигателя е едно, а разработването на ходовата част е друго.
Въобще, ако я караш внимателно и я пазиш първите 10 000 км (до първата смяна на маслото на двигателя) колата ще ти се отблагодари с дълъг и безавариен пробег.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Като я вземеш,в сервиза ще ти кажат кога трябва да я закараш обратно за смени на масло и прегледи.
Разработване...Това остана в епохата на Лада и Москвич...Сега има смени на масло,за някои има препоръка да не се карат в червеното примерно 2-3 хил км....но някакви специални правила за разработка на моторите няма от много години.С такива допуски,които да искат специален режим на разработване,отдавна никой не работи.Техниката напредна...
Разработване...Това остана в епохата на Лада и Москвич...Сега има смени на масло,за някои има препоръка да не се карат в червеното примерно 2-3 хил км....но някакви специални правила за разработка на моторите няма от много години.С такива допуски,които да искат специален режим на разработване,отдавна никой не работи.Техниката напредна...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Газ, газ, и само газ, ако се чупи, то нека да е отрано и в гаранцията, защото после идва финансов колапс.
И да се похвалиш и със снимки .
И да се похвалиш и със снимки .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
И въпреки това никак не е излишно да си го направи, все пак дава един куп пари, които не ги е намерил на пътя.
Васко, не съм много съгласен, от разработването зависи живота на мотора в дългосрочен план, много по-дълъг от гаранцията. След 5000км, може и така за де се покажат фабричните дефекти и да се оправят в гаранция.
Васко, не съм много съгласен, от разработването зависи живота на мотора в дългосрочен план, много по-дълъг от гаранцията. След 5000км, може и така за де се покажат фабричните дефекти и да се оправят в гаранция.
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Еми Наско въпрос на принципи. Аз цял живот така практикувам, от 1974 год., качвам се и започвам да си възпитавам автомобила, да го настройвам към моето шофиране. Първо се тестват спирачките, а после колко вдига,- без да се прекрачва границата- свръх обороти. И не съм се излъгал, не съм и разочарован нито с колите си, камионите, автобусите. Както казва Стоил това не са Лади и Москвичи от едно време. Сега още в завода двигателите се въртят в различни диапазони преди монтажа им в автомобилите.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Един колега си взе чисто ново Renault Symbol 1,4 benzin и му трябваха около 15 хил.км за да постигне фабричния разход на гориво.Отделно и колата му се отпуши след тези километри , въпреки че му я дадоха фабрично разработена.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- потребител
Това с фабричната разработка е най-голямата заблуда. Няма кой в завода да се занимава с това да не говорим да получава и заплата, за да ти разработва двигателя. Там само правят тестове и толкова. Отделен е въпроса и че от разработка се нуждае не само двигателя.
Според мен въпроса е не дали, а как трябва да се проведе разработването.
Според мен въпроса е не дали, а как трябва да се проведе разработването.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Ти да не си въобразяваш че до всеки мотор стои човек ? Ми и в Китай не е така вече. Роботи, машини. И това не е разработка, а тест,- при това задължителен.JFS написа:Това с фабричната разработка е най-голямата заблуда. Няма кой в завода да се занимава с това да не говорим да получава и заплата, за да ти разработва двигателя.
-
- потребител
И аз това казвам де.ЯЛТА написа:Ти да не си въобразяваш че до всеки мотор стои човек ? Ми и в Китай не е така вече. Роботи, машини. И това не е разработка, а тест,- при това задължителен.JFS написа:Това с фабричната разработка е най-голямата заблуда. Няма кой в завода да се занимава с това да не говорим да получава и заплата, за да ти разработва двигателя.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Ако мислиш да я караш 5 години и да я хвърлиш, карай я както си знаеш. Аз бих я карал внимателно първите 10-15 000 км, независимо кой какъв акъл би ми дал. А това за душманското каране по време на гаранцията е доста смехотворно. Ако не е моя, да, ще и взема здравето. Но след като аз съм дал парите, I'm so sorry. 

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
това което съм гледал по NG примерно,там например тестват всеки двигател преди да го монтират на шасито,и 1 на 100 двигателя ,когато е вече готово изделието автомобил
времето е като парите-никога не стига