Няколко въпроса за Mondeo MK2 '97, 1.8i - бутони и т.н.

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
jorrddan
потребител
потребител
Регистриран: 04 яну 2014, 18:59
Модел на автомобила: Скорпио
Status: Извън линия

Няколко въпроса за Mondeo MK2 '97, 1.8i - бутони и т.н.

Мнение от jorrddan » 15 яну 2014, 22:00

Здравейте, след 10 години отново съм в семейството на Форд.
От вчера съм собственик на Мондео-то от заглавието и естествено имам няколко въпроса.
Преди да ме упрекнете, че не ползвам търсачката, имайте предвид, че разгледах целия подфорум и не намерих отговорите, които търся. Може и да съм пропуснал, разбира се.
Та, на въпросите:
1. Когато минава и по най-малката неравност откъм бравата на шофьорската врата се чува едно металическо поскърцване, което се чува и при отваряне на вратата, а веднъж го чух и при сваляне на стъклото. Дали е механизмът за затваряне или има нещо друго?
2. Вчера минах по едни много зврерски и криви павета в центъра и ми се стори, че чух прихлопване откъм волана или по-точно стъблото му. Има ли някакво каре там, което да се разбива лесно?
3. Имам проблем с бутоните на ел. стъклата (имам само предни): Когато натисна бутона за сваляне на шофьорското стъкло, то се сваля автоматично (само надлу е Auto). Ако искам да го спра, леко натискам бутона за нагоре и стъклото спира. Когато искам да вдигна стъклото обаче, трябва да натискам бутона с всичка сила и рядко успявам да го вдигна догоре наведнъж. Лявото стъкло е още по-своенравно, работи точно когато си поиска. Четох за самообучаването на стъклата, но не се получава. Моля за помощ, бутоните за смяна ли са или за почистване?
4. Нямам си ел. огледала, а съм свикнал с такива. Има ли вариант да купя ел. огледала и да ги свържа по някакъв начин? Не ми е толкова зор за местенето, колкото за подгряването.
5. Отзад нямам ел. стъкла, възможно ли е да се сложат на нормална цена?
6. Кои накладки са евтини и хубави ?

Благодаря, че отделихте време да прочетете излиянията ми!
Тези дали стават за нещо, че цената им е много интересна?
http://www.mister-auto.bg/bg/komplekt-4 ... -1481.html
Пффффффффорд

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Няколко въпроса за Mondeo MK2 '97, 1.8i - бутони и т.н.

Мнение от S_C » 15 яну 2014, 23:38

1.Докато не свалиш кората да видиш какво дрънчи вътре, няма да станат нещата. Бравата се управлява с 12345 лостчета и преходи между тях...може нещо от там да е.
2.Има каре, но до сега не съм чувал някой да го е сменял.Това е от нещата, дето по правило колата умира цялата преди тях.
3.Ако имаше начин да се махнат от тая кола изобщо ел стъклата и изобщо половината "ел" неща...щеше да е перфектната кола,ама повечето нямат ръчни заместители. Стъклата са сериен проблем, в няколко посоки.Първата си я забелязал-бутоните клеясват при продължително неизползване и то е заради неудачна конструкция на самите бутони.Твоите са малко по-различни от тези на предния модел, но вътре са същите и са по същия начин предразположени към тоя дефект.На такова място са сложени, че няма спасение-влагата им оказва влияние.Като спрат съвсем да работят, тогава ще го мислиш.
Тази кола няма самообучаване на стъклата. Тази глупост си циркулира из форума поне откакто аз го чета. Градска легенда, очевидно създадена от хора, които никога не са отваряли врата на Мондео. Нещата са съвсем прости- с бутони и релета.Няма какво да се обучава.Този бързият контрол на стъклото работи само надолу.Нагоре- със задъжане на бутона.
Така стигаме до второто направление проблеми при стъклата-гумените уплътнения и водачите. Бонус-тези части ги няма нови.Сменят се стари с по-малко стари...При следващото Мондео е принципно друга реализацията, там ги няма тия проблеми.Разгледай гумите на стклата дали не са раздути, да задържат стъклото. Лошото е, че като се раздуят, водачите сдават фронта много бързо и стъклото върви видимо накриво...и пак се затваря кофти.
4.Подгревът няма нищо общо с контрола. Подгрев всичките имат-работи заедно с подгрева на задния джам.Без подгрев са разни много редки серии, поръчвани за Италия...съмнително е да си попаднал на такава бройка.Ако все пак се окаже така, то хубавото е, че си имаш инсталация за всичко прекарана...и не е нужно кой знае какво преправяне.
5.Могат,ама няма смисъл...ще гризеш същото дърво като със стъклата на предните врати...даже там е още по-голямо.
6."Евтини" и "хубави" са несъвместими понятия при накладки. Гледай да са маркови.Колата ти е тон и половина празна...така, че не очаквай дълъг живот на каквито и да е накладки.Трябва да спират и на влажно време да не издават звук все едно някой под колата коли прасе. И двете явления са неприятни.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
gorskiq
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
Контакти:

Мнение от gorskiq » 15 яну 2014, 23:44

Здравей, по т.3 така описан проблема ти е в копчето и трябва да го разглобиш и почистиш. На моето обаче от яко натискане го бях счупил и се наложи да си купя друго. Auto е само за сваляне , нагоре трябва да го натискаш постоянно.
По т.5 На предишното ми мондео слагах сам задни ел. стъкла, не е сложно, излезна ми стотина лв., мондеота на части дал господ много. Ето темата ми http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=20&t=25289

jorrddan
потребител
потребител

Мнение от jorrddan » 16 яну 2014, 22:06

Много ви благодаря за отговорите.
Явно ще сваля бутоните и ще опитам да ги почистя.
Не вярвам да успея да набутам някак си бутоните от Нисан Примера.
През автомобилната си история съм сменял накладки само веднъж и то на Нисана. Нямам идея каква марка са, но са хубави, струваха 55 лева (предните).
Из сайтовете гледам цени от 25 до 125 лева, не може да няма някаква златна среда, при която на прилична цена да се вземат добри накладки.
Пффффффффорд

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 16 яну 2014, 22:48

Накладки- TRW
Бутоните се разглобяват лесно, но сглобяването е сериозен проблем. Първо пробвай да ги накиснеш със контактен спрей, и след като изсъхнат ги пробвай, ако нищо не е станало, ще си трябва разглобяване и почистване на пъпките-контактната площ.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 17 яну 2014, 01:23

За това Мондео няма накладки по 125 лева. За тези най-последните може и толкова да струват, ама като за твоето нормалната цена е в рамките на 30-50 лева. Под 30 избягвай, подозрително евтини са,а ако пострадат дисковете заради кофти накладки, цената на комплект дискове хич няма да ти хареса.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 17 яну 2014, 13:55

Едно приятелче си взе ATE предни зa Скорпио зa 60 кинтa от Тонкaтa (мaгaзинa нa Форд до пaзaрa Д.Петков). Моите нaклaдки също сa от тaм,но не помня кaквa мaркa и колко пaри бяхa. Колегa пробвaй в тоя мaгaзин,човекa е много пичaгa,ще ти свърши рaботa. Aз лично всички чaсти сaмо от него съм си купувaл и нямaм оплaквaния.
Поздрaви

jorrddan
потребител
потребител

Мнение от jorrddan » 17 яну 2014, 23:03

Какво ви е мнението за накладки DT, днес ми ги препоръчаха и бяха на цена 36 лева?
Пффффффффорд

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”