Сините светлини

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
Контакти:
Status: Извън линия

Сините светлини

Мнение от Rick » 01 ное 2006, 04:15

Еми Коледа идва, а аз съм с много подходящ за този празник тунинг. Имам си сини светодиоди във фаровете, две над станичните мигачи, две в купето на райщата на задното стъкло и по 3 на чистачките като за капак. :lol: Не се плашете никак не изглежда зле, даже е хубаво, мънички са и не стоят просташко. Вече започна да ми харесва и да ме заглеждат по светофарите. До тук с майтапа... сега към въпросчето: кво да правя с полицайчетата? Ще ми правят ли проблеми че са сини светлините? По принцип знам че май не е разрешено. Сега като карам и видя ченгета веднага ги гася да не ме спират. И ако ме спрат могат ли да ме глобят за това?
Искам да знам, че ако се налага да ходя да ги правя червени съвсем ще уплаша Голфаджиите на пътя. Изображение

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
Модел на автомобила: '06 Ford Focus
Контакти:

Мнение от BadAngel » 01 ное 2006, 09:30

ами според мен това е цигания, но всеки си има вкус и щом те кефи, това е важното -> за полицайте, имам един приятел с голф Г60, който има сини неони и са го спирали полицай, но не да пишат акт, ами да питат как ги е направил :) :) :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
Svetlix
потребител
потребител
Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
Контакти:

Мнение от Svetlix » 01 ное 2006, 09:58

Според мен имат основание да напишат акт. Не забравяй, че със синя светлина светят бурканите на автомобилите със специален режим на движение. А в закона до колкото знам има такъв текст ;) (нищо, че не съм го чел). Ест претекста заради който може да те глобят е че в тъмното може да те сбъркат я с линейка, я с нещо друго. Ест ще ти напишат акт за това само ако решат да се заяждат. Иначе цвета с който може да си 100% сигурен, че няма да имаш проблем е зеленият ;)

ПС: Като видя някой такъв светещ целият в лампички в стил "всичко по левче" и се уверявам за 489232334 път, че циганията е модерна.

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 01 ное 2006, 12:54

Погледни с си в чл.70 май беше от Закона за движение по пътищата - там е посочено какъв цвят могат да бъдат

Потребителски аватар
krava_i_pile
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
Контакти:

Мнение от krava_i_pile » 01 ное 2006, 13:36

Забранено е. Спират и глобяват. Ставал съм свидетел в Сливен спират вечерта 3-4 турбо-гъзара накуп и ги карат на място да ги махат.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 01 ное 2006, 18:15

krava_i_pile написа:Забранено е. Спират и глобяват. Ставал съм свидетел в Сливен спират вечерта 3-4 турбо-гъзара накуп и ги карат на място да ги махат.
това е абсолютна сензация :) шапка им свалям на тия полицаи :) :) :) ако по някакъв начин се измисли закон, които забранява чалгата българия ще е рай :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Rick » 01 ное 2006, 18:32

Мерси за отговорите, и все пак бих искал да подчертая че не са от магазина за 1 лев. Има разлика в това защо не харесваш нещо - дали защото не го харесваш за себе си или защото е направено не добре.
В предния пост ме изкараха че заради "такива като мен" ще се изтрепят по пътищата щото съм бил против постоянно включените светлини... сега път и това... ще взема да се обидя вече :cry:

Потребителски аватар
krava_i_pile
потребител
потребител
Регистриран: 26 фев 2005, 13:43
Модел на автомобила: Фиеста 1.1 Ghia 90-та карбуратор, АГУ Landi Renzo
Контакти:

Мнение от krava_i_pile » 01 ное 2006, 19:02

Е не се обиждай. Има много хора, които не желаят колите им да са еднакви с тази на 5-ма съседа. Ако е направено добре...защо да не. Просто не всеки има търпимост към различия.....и импровизации.
Изображение
Изображение

1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с

Мнение от 1.8d » 01 ное 2006, 19:22

BadAngel написа: това е абсолютна сензация :) шапка им свалям на тия полицаи :) :) :) ако по някакъв начин се измисли закон, които забранява чалгата българия ще е рай :)
Ами сензация,не е бе,и аз в Ст.загора много пъти съм ставал свидетел как посред нощ под някоя улична лампа полицаите карат гъзетата с Голфчета и Вектрички да си свалят пъпките на чистачките и неоновите габарити.Обаче аз като върл чалгаджия остро възразявам срещу твоето предложение :D Ами че тогава да забранят и техното и хардрока понеже мен пък тези музики ме изнервят нещо :lol: а да - и Лили Иванова ми лази по нервите :lol: :lol: :lol:
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

Mondeo18TDI96
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)

Мнение от Mondeo18TDI96 » 01 ное 2006, 19:43

Rick написа:Мерси за отговорите, и все пак бих искал да подчертая че не са от магазина за 1 лев. Има разлика в това защо не харесваш нещо - дали защото не го харесваш за себе си или защото е направено не добре.
В предния пост ме изкараха че заради "такива като мен" ще се изтрепят по пътищата щото съм бил против постоянно включените светлини... сега път и това... ще взема да се обидя вече :cry:
Това ..."такива като мен" е от моя пост - не съм искал да те засегна лично - за което се извинявам (ако така си го възприел) !

Това което исках да кажа е че карането на фарове със сигурност прави автомобила по-видим по всяко време, но понеже винаги ще има някой който го оспорва (подобно на въпроса с коланите ...) ... го правят със закон - така че да няма тън-мън!

А по темата ... мнението ми пак няма да ти хареса:
всякакви допълнителни светлинки/лампички - могат да създадът предпоставки за отвличане на вниманието/объркване ..., и ред други проблеми - затова и с право би трябвало да са забранени!

безопастността трябва да е преди всичко !

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Rick » 01 ное 2006, 20:00

krava_i_pile написа:Е не се обиждай. Има много хора, които не желаят колите им да са еднакви с тази на 5-ма съседа. Ако е направено добре...защо да не. Просто не всеки има търпимост към различия.....и импровизации.
Благодаря, наистина ще се въздаржа от обиждането щото на първо място не съм ги правил аз тея работи, ако остане до мен никога не бих си сложил тунинг от какъвто и да е тип по колата. Но в крайна сметка е направено и хората са се постарали да го направят добре, затова не виждам причина да тръгна сега да го развалям, ако едни обикновени сини лампички се броят за тунинг изобщо, нито са лепенки, нито разни глупости по купето.

Потребителски аватар
billy_boy
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
Контакти:

Мнение от billy_boy » 03 ное 2006, 00:12

Rick Ако е готино красиво не го разваляи. И аз не съм си сложил сини пръскалки, но мойта кола е уникална и без тях ако си ги сложа ще стана като 70 % от хората вече ;) Има и такива неща светкащи дето са красиви така че рик ако си е готино си ги остави ако питаш мене. А относно полицайте... отдавна хората който влагат в колите си не се съобразяват с тяхните прищявки, защото за мене това са прищявки. Мене миналата седмица ме искараха престъпник и искаха да ми вземат книжаката защото не бях минал и 2 метра от синята зона на НДК и ония ме спира, че съм говорел по-тела и аз и една мацка бяхме без колани... заяжданията не ми допадат. А те си търсят за какво да се хванат.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Rick » 03 ное 2006, 04:27

Определено не смятам да ги махам. Като си взема по-свестен апарат ще направя снимки и ще видите за какво става дума. А ченгетата по принцип за всичко се заяждат, ако не е това, ще е онова...

Потребителски аватар
Svetlix
потребител
потребител
Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
Контакти:

Мнение от Svetlix » 03 ное 2006, 17:46

BadAngel написа:
krava_i_pile написа:Забранено е. Спират и глобяват. Ставал съм свидетел в Сливен спират вечерта 3-4 турбо-гъзара накуп и ги карат на място да ги махат.
това е абсолютна сензация :) шапка им свалям на тия полицаи :) :) :) ако по някакъв начин се измисли закон, които забранява чалгата българия ще е рай :)
Кандидатирай се на следващите избори и ще гласувам за теб *00940*

Потребителски аватар
BadAngel
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от BadAngel » 04 ное 2006, 01:26

Svetlix написа:
BadAngel написа:
Кандидатирай се на следващите избори и ще гласувам за теб *00940*

мерси :)
Играчките се променят,
момчетата - не.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”