Въпрос за Мондео 2008
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2007, 08:42
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Въпрос за Мондео 2008
Още при първото влизане имаше миризма, остра и неприятна, която вече 1 месец не изчезва.Много наподобява повръщано.
Вече е на 1300 км. и се появи шум в скоростите характерен за кола на над 300 000км.Като се натисне педала на съединителя на място и се пусне се чува чукане в скоростната кутия.При изгасяне на двигателя пак се чува чукането в скоростната кутия като спират валовете.
Ходих до сервиза на МП-Младост на 1300 км-може би съм поставил рекорд.
- Миризмата била от новите пластмаси! - (трима от колегите ми отказаха да я карат).
- Чукането било от долната хидравличната помпа, много вързо се връщала! (беше сериозен сигурно не се е шегувал)
Майсторите или са доста некадърни или измислиха нещо безобидно да ме успокоят-незнам , но неискам да отварят скоростната кутия точно те.
Нямам опит с Форд това нормално?
Вече е на 1300 км. и се появи шум в скоростите характерен за кола на над 300 000км.Като се натисне педала на съединителя на място и се пусне се чува чукане в скоростната кутия.При изгасяне на двигателя пак се чува чукането в скоростната кутия като спират валовете.
Ходих до сервиза на МП-Младост на 1300 км-може би съм поставил рекорд.
- Миризмата била от новите пластмаси! - (трима от колегите ми отказаха да я карат).
- Чукането било от долната хидравличната помпа, много вързо се връщала! (беше сериозен сигурно не се е шегувал)
Майсторите или са доста некадърни или измислиха нещо безобидно да ме успокоят-незнам , но неискам да отварят скоростната кутия точно те.
Нямам опит с Форд това нормално?
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Въпрос за Мондео 2008
Колега,с какъв двигател е Мондеото?Питам, защото имаше подобна тема за чукане при изгасяне на дизеловите двигатели и не знам дали твоя е такъв.Относно миризмата е вярно,че може да е от пластмасите,но те съветвам да видиш в друго Мондео в шоурума,дали мирише на същото,за да ги сравниш.Ако и в другите е така,значи остава да чакаш да се отмирише след време.В моя C-MAX също се усеща миризма,но не бих казал,че е неприятна.Даже напротив,мирише си на ново 

-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2007, 08:42
- Модел на автомобила: Mondeo
Re: Въпрос за Мондео 2008
1.8 тдци-125 к.с.
Побвай да изгасиш двигателя с натиснат зъединител и без.
Побвай да изгасиш двигателя с натиснат зъединител и без.