Проблеми с Мондео

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
east_stand
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2008, 18:24
Модел на автомобила: Mondeo Ghia 1.8i 1994
Status: Извън линия

Проблеми с Мондео

Мнение от east_stand » 03 окт 2008, 18:29

здравейте колеги...

от 2 дни имам Форд Мондео, 1994 година, седан, Ghia-изпълнение...

НО, колата от днес има ужасяващ проблем - всеки път когато спра на кръстовище - гасне!!!

изключена от скорост, натиснат е съеднителя, и въпреки това губи обороти и гасне...

утре ще я карам на Елкон, за да видят те от къде идва проблема, но ми се ще за да мога да спя спокойно тая вечер, някой да сподели откъде може да се получава това...

благодаря предварително...

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Re: Проблеми с Мондео

Мнение от Edinuser » 03 окт 2008, 19:19

Виж си отзад на смукателния колектор (Онова черно пластмасово нещо отгоре на двигателя в което влиза шланга за въздуха от въздушният филтър, гледай в долната му част м/у него и купето) има едни вакуумни маркучета ако някое се извадило, смуче въздух от там и може да гасне - за това елкон не ти трябва , и е лесно.
При мен този ефект се прояви като сложих газовата и понякой път при обеднена смес - думва леко и вакуъмното шлангче изкача от щуцера - оборотите почват да играят нагоре на долу и ако не подам газ успява да угасне :)
Ама тоя номер вече го знам и като забележа че го прави, спирам надявам маркучето на щуцера и всичко си става ОК.Трябва да са поне две - едното за вакуумния регулатор на рейката с инжекторите, другото за EGR системата, поне при мен са така.

Потребителски аватар
east_stand
потребител
потребител

Мнение от east_stand » 03 окт 2008, 22:37

благодаря... сън не може да ме хване...

сега е тъмно, но утре сутрин, това ми е първата работа, а след това ще мина и през елкон, за всеки случай...

иначе като цяло колата е без забележки и съм доста доволен, само трябва да се оправи това нещо...

а друг въпрос имам, понеже гледам, че си почти със същата машина - имаш ли проблеми с оборотите като цяло?! в смисъл такъв - набирам, натискам съединител при около 3000 оборота, след това скачат на около 3500 оборота в минута и като вкарам предавката започват да се нормализират (не държа газта натисната ;)
един приятел ми каза, че можело да е от "стъпковият" мотор, каквото и да значи това...

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 04 окт 2008, 23:00

И при мен има подобен ефект понякога ... не знам дали е нормално - но не е от моторчето за празен ход! Наблюдавал съм го в режим на ускорение по баир обикновено - когато съм на 4-5 скорост.
Иначе на празен ход държи обороти много стабилно.
Нека някой от колегите каже дали е наблюдавал подобно нещо и дали е нормално?
А ако е дефект къде да го търсим.

Потребителски аватар
motry
потребител
потребител
Регистриран: 09 ное 2007, 11:46
Модел на автомобила: Ford S-Max 2.5 / 219hp 2007

Мнение от motry » 06 окт 2008, 09:28

Колеги, не знам как се казва това нещо, но е нормално!
Когато превключваш от по-ниска на по-висока предавка да задържа оборотите за 2-3 секунди с цел икономия на гориво и по-лека работа на двигателя. Не трябва оборотите да паднат до 1100 например и след това (от 2-ра на 3-та )и включвайки на трета отново да тръгнет от 2500 нагоре например.... Между две предавки задържа оборотите на толкова на колкото си задържал на по-ниската предавка и съответно на следващата оборотите тръгват оттам нагоре... ;):
-_- ...Ти ли мЪ бутна или сам паднЪх... -_-

AlexP
потребител
потребител
Регистриран: 08 окт 2006, 19:07
Модел на автомобила: 2000 Mercedes S500
2006 Toyota Prius
1996 Toyota RAV4

Мнение от AlexP » 06 окт 2008, 10:49

Не е нормално да се вдигат оборотите. Имах същият проблем и се оказа жилото на газта в частта му между педала на газта и онази джаджа дето е към тракшън контрола и връща газта като усети пребоксуване. Сърцевината на жилото е обвита в найлонов шлаух, който се накъсва с времето и жилото започва да се движи трудно - педала на газта става тежък. Аз изчъгърках найлоновият шлаух, смазах жилото отвътре и сега е 6 точки.

Потребителски аватар
east_stand
потребител
потребител

Мнение от east_stand » 06 окт 2008, 11:50

и аз имам някакво съмнение за проблеми с жилото на газта... все пак колата е с мен, само от 3-4 дни... но това е адски странно...

и имам нов проблем, от време на време, като запаля двигателя, няма значение, колко съм натиснал педала на газта... двигателя просто не иска да прескочи границата от 1500 оборота и това е! нямам имобилаизер, няма нищо което да му пречи...
по някой път се чувства така, сякаш имам лимит на оборотите и не ще да прехвърли 1500 оборота!!! и след да речем 15 минути работа, се нормализира, започва да се форсира и така... абе странна работа, дано решението да е лесно...

помагаите моля!!!

Потребителски аватар
zaxyg
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2007, 19:29
Модел на автомобила: Ситроен Ксантия 1,6i '95 и Пежо 106 '96

Мнение от zaxyg » 07 окт 2008, 10:55

Май имаш проблеми с датчиците и по-точно с температурния. Ще се наложи да я закачиш на компютър, за да видиш точно.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=196549&photo=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
east_stand
потребител
потребител

Мнение от east_stand » 07 окт 2008, 12:36

...до някъде си прав... имаХ пролем с датчика, за температурата, но го оправих!

много съмнения имам, че наистина някои датчик се е*ава! и също така и жилото на педала на газта ми е съмнение, ама като не мога да се докопам до него за да го смая... неговата кожа
:shock:

някои може ли да ми даде жокер, как да стигна до жилото на газта?!?!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”