Отзиви за 1.4 TDCi (68 к.с.)
-
- Status: Извън линия
Отзиви за 1.4 TDCi (68 к.с.)
Здравейте,
оказва се, че моя мотор се е вгравдал и в досегашната Фиеста. Има разход извънградско 3.5 л./100 км и градско 5.3 л./100 км.
Предполагам, че има доста хора с този мотор и ги моля да споделят впечатленията си от него! Благодаря предварително
оказва се, че моя мотор се е вгравдал и в досегашната Фиеста. Има разход извънградско 3.5 л./100 км и градско 5.3 л./100 км.
Предполагам, че има доста хора с този мотор и ги моля да споделят впечатленията си от него! Благодаря предварително

-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Re: Отзиви за 1.4 TDCi (68 к.с.)
Ами моят Фокус е с малко по големия мотор 1.6 TDCI 90 к.с.и мога да ти кажа че е страшно икономичен.Аз съм писал за нея в Моята кола.При нормално каране извънграда я свалям до 3.9л,а в града 5.5-5.7л.
-
С климатик или без? Това през цялата година или само лятото? Колко ти струва поддръжката? Смяна на масло и филтри, ремък и т.н.mitko1962 написа:Ами моят Фокус е с малко по големия мотор 1.6 TDCI 90 к.с.и мога да ти кажа че е страшно икономичен.Аз съм писал за нея в Моята кола.При нормално каране извънграда я свалям до 3.9л,а в града 5.5-5.7л.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Въпреки,че не съм голям привърженик на дизелите,мисля,че този двигател е много добър избор за този автомобил.Отначало се съмнявах,че ще има достатъчно мощност за купе,което тежи 1139 кг.,но се оказа,че двигателя е доста пъргав и за градско каране е перфектен.Малко е по-шумен,но все пак е дизел и не мога да го сравня с бензиновия,който изобщо не се чува.Относно разхода,мога да кажа,че е близко до данните от каталога,но това е много относително.На нашата Фиеста,по каталог и дават 3,7/100 извънградско,което може и да е вярно,но аз под 4/100 не съм я виждал,защото я карам с повече от 90км/ч.В града в момента гори около 6 при положение,че е зима.През лятото е по-малко.А през зимата единствения проблем е,че загрява 3 пъти по-бавно от бензиновия двигател,но какво да се прави,като дизела е по-ефективен и не си хаби излишно енергията
Климатика не се усеща нито в разхода,нито в намаляване на мощността,колкото и странно да звучи.
Поддръжката не е скъпа,но докато си в гаранция се прави само от Мото Пфое,където цените са малко по-други и може да ти се стори,че никак не е евтино.Общо взето се сменят само масло и филтри,защото ремъците имат доста дълъг живот (сменят се на 160000км.според ETIS).Иначе въздушен и маслен филтър струват около 12-13лв всеки,филтъра на климатика около 20-25лв,а маслото си го купувам от МП,защото си е хубаво и не е скъпо-около 14лв.литъра.

Климатика не се усеща нито в разхода,нито в намаляване на мощността,колкото и странно да звучи.
Поддръжката не е скъпа,но докато си в гаранция се прави само от Мото Пфое,където цените са малко по-други и може да ти се стори,че никак не е евтино.Общо взето се сменят само масло и филтри,защото ремъците имат доста дълъг живот (сменят се на 160000км.според ETIS).Иначе въздушен и маслен филтър струват около 12-13лв всеки,филтъра на климатика около 20-25лв,а маслото си го купувам от МП,защото си е хубаво и не е скъпо-около 14лв.литъра.
-
- потребител
Всичко което е писал колегата е вярно,само е пропуснал за горивния филтър,който също е хубаво да се сменя всяка година,но е доста скъпичък на дизела.На Фокуса миналата година беше 80лв в МП.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Ако на Ангел му се налага да пътува всеки ден по 300 км.mitko1962 написа:Всичко което е писал колегата е вярно,само е пропуснал за горивния филтър,който също е хубаво да се сменя всяка година,но е доста скъпичък на дизела.На Фокуса миналата година беше 80лв в МП.
За една година са 109500 изминати километра.
Това според мен е непостижим пробег за един горивен филтър с нашите "качествени" горива.
-
- потребител
Напълно си прав,но аз имам предвид при нормално каране от 15-20 хил.км. на година.paci написа:Ако на Ангел му се налага да пътува всеки ден по 300 км.mitko1962 написа:Всичко което е писал колегата е вярно,само е пропуснал за горивния филтър,който също е хубаво да се сменя всяка година,но е доста скъпичък на дизела.На Фокуса миналата година беше 80лв в МП.
За една година са 109500 изминати километра.
Това според мен е непостижим пробег за един горивен филтър с нашите "качествени" горива.
-
Вярно ли е, че съединителя е три пъти по-скъп от на бензина?
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:

И ползвай търсачката повече, не е нужно за всяко нещо по колата (която дори още нямаш

-
10Хcenzor написа:Цени на обслужване на Fiesta можеш да намериш в тази тема: Каква е цената в Мото Пфое в София за това...?.
И ползвай търсачката повече, не е нужно за всяко нещо по колата (която дори още нямаш) да пускаш отделна тема.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Абе колега нали Фиестата щеше да е с двигател 1,25 бензин. Сега за дизел питаш а пък преди няколко дена и договор си подписал, че и капаро си дал. На аватара ти пише ниво на оборудване Titanium, че даже и Individual пакет (3000 лв. по ценова листа), на друго място беше писал ниво Trend, а сега гледам пък, че се жалваш, че нямало халогени и незнам си кви екстри на Ambiente. Струва ми се, че нещо ни вземаш за канарчета май а ? Изчакай да дойде колата, снимай се в нея и ни затвори устите на невярващите.
-
- потребител
Абе и аз немога да схвана каква ще е тази кола.По принцип ниво Титаниум е високо ниво на оборудване.Има почти всичко каквото има и най високото ниво Джия,а колегата казва че дори халогени няма.
-
Ако ми кажея как, мога да ти пратя договора с МП!DigiPro написа:Абе колега нали Фиестата щеше да е с двигател 1,25 бензин. Сега за дизел питаш а пък преди няколко дена и договор си подписал, че и капаро си дал. На аватара ти пише ниво на оборудване Titanium, че даже и Individual пакет (3000 лв. по ценова листа), на друго място беше писал ниво Trend, а сега гледам пък, че се жалваш, че нямало халогени и незнам си кви екстри на Ambiente. Струва ми се, че нещо ни вземаш за канарчета май а ? Изчакай да дойде колата, снимай се в нея и ни затвори устите на невярващите.
-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 19:21
- Модел на автомобила: Нямам :D
- Контакти:
Ами със скенер ще стане
Остави какво си подписал, дай да видим какво ще ти докарат >:D<:

Остави какво си подписал, дай да видим какво ще ти докарат >:D<:
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
някой вярвали че автомобил който още не е представен официялно в България ще може да се поръча с ниво титаниум или гия поне до април май само амбиент и тренд пък и старата фиеста още не распродадена все пак 

-
МП имат налични поне 5 Титаниума на склад в момента!chefo_ukr написа:някой вярвали че автомобил който още не е представен официялно в България ще може да се поръча с ниво титаниум или гия поне до април май само амбиент и тренд пък и старата фиеста още не распродадена все пак
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Намирисва ми на евтина зарибявка с цел реклама!
За цитираните по-горе разход на гориво....посмалете малко, това не е ловно-рибарски форум!
За 1.4 TDCi, монтиран на Фиеста разход от 3.5 е достижим само за дилър на марката! Посоченият по-горе разход 5.3 за градско го считайте за извънградско, а за градско(софийско) добавете към извънградския 2-3 литра (между 7-8 зимата)
За цитираните по-горе разход на гориво....посмалете малко, това не е ловно-рибарски форум!
За 1.4 TDCi, монтиран на Фиеста разход от 3.5 е достижим само за дилър на марката! Посоченият по-горе разход 5.3 за градско го считайте за извънградско, а за градско(софийско) добавете към извънградския 2-3 литра (между 7-8 зимата)

Последна промяна от kEFi на 05 яну 2009, 21:30, променено общо 1 път.
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
абе кви 5 титаниума майка ми от един месец я разиграват в Варна немогат да и покажат даже тоз който го виждаме с очите си в двора на сервиза в мотопфое и казват чакайте(за покупка говорим)
-
Не те разбрах. Има нова Фиеста във всички нива в МП, без Амбиенте. Не само съм я виждал, но и карал и поръчал. не знам защо не ти я продават във Варна! Ела да си я купиш от Плевен. Има една Тренд с много доп. екстри 5 врати, Морело металик 1,25 л 82 к.с. 24 500chefo_ukr написа:абе кви 5 титаниума майка ми от един месец я разиграват в Варна немогат да и покажат даже тоз който го виждаме с очите си в двора на сервиза в мотопфое и казват чакайте(за покупка говорим)
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Ето една бърза снимка на каталога на Фиеста 2006.С червено са заявените от производителя данни за разход.Както знаем,едва ли някой някога ще ги постигне.Аз казах ,че минимумът,който изобщо съм достигал е с около 10-12% повече от тези данни.Понеже смятам,че разговорите на тема разход винаги се обръщат на "рибарски" спорове,казах че това е много относително.Ясно е,че в града в който живея,движението не е такова като в София,а също така предполагам всички знаят,че заводския разход не се мери в реални условия.kEFi написа: За 1.4 TDCi, монтиран на Фиеста разход от 3.5 е достижим само за дилър на марката! Посоченият по-горе разход 5.3 за градско го считайте за извънградско, а за градско(софийско) добавете към извънградския 2-3 литра (между 7-8 зимата)
Извинете ме,ако съм заблудил някого с "прекалено" ниския разход,но това са реални,разбира се не много точни данни.
И Честита Нова Година на всички!