КАТАСТРОФИ !!!

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
lans3r
потребител
потребител
Регистриран: 23 юни 2009, 04:47
Модел на автомобила: Форд Мондео Комби 2.0i 16v Zetec 136hp
Status: Извън линия

КАТАСТРОФИ !!!

Мнение от lans3r » 29 юни 2009, 10:45

Здравейте колеги ,
Отварям тази тема и мисля ,че ще има какво да се пише по нея!
Нека поговорим кой какво е претърпял,последствия,ремонти,усложнения,мнения и т.н.
Започвам първи претърпях челен удар със предишната ми кола моято пак беше Мондео.
Удара беше с 120 км/ч,мокра настилка и няклкол дупки.
Не съм гледал краш тестове на мондео,но едно ще кажа тази кола ми спаси живота .При такава скорост и такъв удар най-малкото ще се разминеш с някое друго натъртване.Там е работата в колата бяхме двама създушните съзглавници се отвориха нямаше ни нито драскотина нищичко.Предния капак беше сгънат като покрив на къща.Сега най- интересното с такава скорост след този удар колата запали и трагна без никаква помощ.Предната греда след удара беше спряла на 4см. от двигателя.Стоях гледах и не вярвах на очите си.Влезе в сервиз изправиха гредата ,изпънаха я по диагоналите до милиметър,нова броня ,нови фарове,двата радиатора и стана като нова.Каквото и да се плюе за марката модела и каквото се сетите,от тогава на нито едно мнение не обръшам внимание.Другата кола (която ме блъсна) беше Джип . Не само,че неможа да запали ,но не приличаше на кола.
Изображение

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: КАТАСТРОФИ !!!

Мнение от tankovbg » 30 юни 2009, 09:21

Имал си късмет колега, за жалост безразсъдството по пътищата продължава, винаги тегля една солена майна на някое ефе което изпреварва на милиметри, профучава на ограничение, не спазва предимството, винаги пазя себе си, спирам ако трябва, рано или късно това ефе ще го сполети най лошото, за жалост може да отнеме живота и на невинни хора.
Давай курбан на тази дата.

Потребителски аватар
balhara
потребител
потребител
Регистриран: 04 яну 2009, 13:41
Модел на автомобила: Fiesta 98 16v 1.25

Мнение от balhara » 17 юли 2009, 21:45

И аз имах подобно преживяване...
Една ранна сутрин, таман си взех документите от кат.
Вече 5 месеца карах без книжка и реших, че трябва да се позабавлявам този път с книжка.... Много голяма грешка от моя страна защото след 10 мин се ударих с 140...
Излизам от столичния КАТ и решавам да се позавъртя преди да отида на работа. Минавам покрай телефизионната кула и завивам по Бул. Яворов посока цариградско. От светофара до отбивката за Цариградско бях направил 140 с моята калинка (там е наклон, а и като и вкараш 1-ва прекъсвач, 2-ра прекъсвач, 3-та до прекъсвач) и реших да пробвам завоя... Намалих до към 100 и тръгнах да го взимам... Ограничението на завоя е 50.... Нямаше коли и затова тръгнах да го сека> от най-дясна лента през целия 3-лентов път и да завия в отбивката. Можеше да успея да го направя но не прецених че сутринта беше валяло и беше малко мокро, а и там не е много изчистено като цяло.... От там ми занесе задницата, за да контрирам и се забих в стената.... От цялата случка още си седят следите по стената която забрах. Аз общо взето се приплъзнах по стената, но колата ми се вдигна на около метър височина... Имаше много натрошени части от лявата половина, но странното е, че отвън само бронята е надрана (и малко калника беше хлътнал, но него с една отверка го върнах и дори не си личи че е допирана). Иначе като цяло ми се наложи да сменя цялата предна ос и абсолютно всичко от лявата предна страна на автомобила. Джантите няма да ги коментирам. Едната имаше вид на стереопорена чинийка седяла 5 минути в микровълнова печка (предната), а задната беше само сцепена.
Дойдоха от КАТ малко преди да дойдат застрахователите. Докато се приготвиха да пишат протокола ми подметнаха: "Дай 30 лева и ти пишем несъобразена скорост и че си карал с 50". Както се досещате дори точки не ми взеха за това птп, а застрахователите ми изплатиха целия ремонт.
Може би не съм се променил много след тази случка и може би това е защото нямаше трайни последствия, но едно научих- Да не минавам с такава скорост и най-важното -да не минавам от там. _friends_
Имам снимки на последиците от случката, но не са на този комп и няма как сега да ги сложа, но ще се постарая да ги кача в най-кратък срок.
Еми какво да се прави... Случват се злополуки.... >:D<:
Изображение

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 18 юли 2009, 00:11

Аз тука нямам с какво толкова да се хваля...кофи за боклук,един стълб и една полицейска лада в която спрях без никакви поражения.Отказаха ми спирачките заради пръснат маркуч на предното колело.Дръпнах ръчната и вече спирайки,допрях патрулката,която чакаше на светофара.Ченгетата бързаха за някъде и дори документи не ми поискаха.Не,че имаше и какво да им дам де...на 16,колата без документи,преглед не е минавала от 5 години.За да не правя впечатление,бях сложил отпред фарове...само дето не светеха...нямаше инсталация до тях.Мигачи без реле....и разни други екстри имаше,ама съм ги забравил вече.
А стълба го подбрах на заден.Гледам в огледалото храсти и си мисля ооо..то това треви някакви...ще ги посъбера малко да имам място да се завъртя после...ма нямаше кой да види стълба,дето стърчи насред тях...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”