ПРОБЛЕМ ! Нереален разход

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
becinko
потребител
потребител
Регистриран: 14 авг 2009, 21:08
Модел на автомобила: Fiesta
Status: Извън линия

ПРОБЛЕМ ! Нереален разход

Мнение от becinko » 02 сеп 2009, 17:48

Имам фиеста 1.4 ми 89 година , на 50 000 км след основен ремонт е.Има газова уредба но незнам каква е , колата не е карана близо година и сега си я стягам полека.Проблема е там ,че сипах за 10 лв гас => 10 литра ,след 47 километра колата започна да заглъхва и не иска да се изфорсира , ако пусна педала гасне ,ако подам по рязко газ пак гасне , ако подавам леко стиго до 2 500 уборота и пак започва да губи мощност и не иска да върви,превключих на бензин ,колата тръгна след кратка почивка (ангажименти) тръгнах към нас след 1 км и на бензин започна да прави така но направо изгуби мощност и изгасна , пак на гас не иска ... дадох контакт няколко пъти подред за да подкачи бензин и колата пак тръгна .. сипах за 5 лв газ и пак колата тръгна нормално.
въпроса ми е може ли да има проблем в изпарителя защото за бензина имам известно обяснение и то е ,че резервоара е крив точно под помпата и ако захапе въздух ... да заглъхва ОК , като си има бензин под помпата си върви не се притеснявам за това,знам че иска резервоар,но нз какво да правя с газта ... 20л/100 км ???? всеедно карам ЗИЛ.Някви решения или колеги със сходни проблеми,дали изпарителя иска мембрани ... нз просто моля да ми помогнете ако знаете нещо по въпроса.

Бладогаря!

Поздрави,Петър Джоков!

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Re: ПРОБЛЕМ ! Нереален разход

Мнение от Edinuser » 03 сеп 2009, 00:08

Провери дали не изпуска газ от някъде. Ако не е карана дълго време, както казваш и от някъде изпуска макар и леко - системата е била напълно празна, и като си налял за 10 лв. половината може да е останало в системата, в самата бутилка въздух няма само газ течна и газова фаза, може сондата в газовата бутилка да не стига до дъното на бутилката и там също да остава малко, принципно към изпарителя отива течна газ.
По тези причини 1-вото зареждане след монтаж на АГУ или много дълго неизползване на атомобила не е меродавно за разхода. Виж колко км. ще изминеш след второто зареждане, а и по правилното е да се мери с пълно-пълно и зареждане от една и съща газстанция.

becinko
потребител
потребител

Мнение от becinko » 03 сеп 2009, 00:18

да прав си за пълното зареждане ама не ми се дават 30 лв да я напълня,а пък и това не е 1-вото сипване.Колата е взета от Велинград до Пазарджик и сипах 15 лв след 70-80 километра пак така направи,бях на село там и сипах за 10 и след това за 5 ... незнам ще видя да отворя изпарителя да видя как е защото там е карана стил Off road ,из гората и е доста очукана ... а за това че може да не дърпа от бутилката и аз се сетих ,но как да проверя ? да я разглобя и нея ? а и измервателя на бутилката не работи и нямам идея като сипя 10 литра дали отчита 10 или 15 или вобще какво показва
Благодаря!

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Мнение от Nikola Iordanov » 04 сеп 2009, 22:27

Разбазикана е реголировката на газта .Става на въпрос за врътките след изпарителя дето са на макуча дето влиза във карборатора .Натягай ги докато двигателя тръгне да загасне ,след това започваш да ги отвиваш леко доката заработи на устойчиви обороти .Но ако испарителя е одавна поставян ще трябва да му смениш мембраните .

becinko
потребител
потребител

Мнение от becinko » 05 сеп 2009, 11:48

освен че е отдавна поставян,колата не е карана 1 година ..за това ясно обаче като и сипах за 5 кинта газ тя си трагна и малките й обороти в покой без газ 900 об / мин като на всяка кола ...

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”