ТО на Фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:54
- Модел на автомобила: Ford Skorpio,fiesta
- Status: Извън линия
ТО на Фиеста
Фиестата е 2007 г. и изтече гаранцията!Трябва да и се направи ТО на посочената дата,но не е достигнала километрите (40000).
Питах в МПфое,но ми се видя даста солено!!
Какво трябва да нопрявя,освен смяна на масло,въздушен и маслен филтър?Горивен филтър трябва ли да се сменя,свещи и филтър климатик?
Ще мога ли сам да се справя,сложно ли е?
Питах в МПфое,но ми се видя даста солено!!
Какво трябва да нопрявя,освен смяна на масло,въздушен и маслен филтър?Горивен филтър трябва ли да се сменя,свещи и филтър климатик?
Ще мога ли сам да се справя,сложно ли е?
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
Re: ТО на Фиеста
ако си по сръчен ще се справиш и сам със смените на всичките тези неща
аз съм правил всичко сам ,ама в началото ,сега ходя да ми я обслужват-просто не ми се занимава,пък и нямам условия и свободно време
всичко обаче си купувам от МП
аз съм правил всичко сам ,ама в началото ,сега ходя да ми я обслужват-просто не ми се занимава,пък и нямам условия и свободно време
всичко обаче си купувам от МП
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:54
- Модел на автомобила: Ford Skorpio,fiesta
Re: ТО на Фиеста
Колега благодаря ти за отговора!
Вчера се обадих в МФ да попитам какво трябва да се смени при това ТО 2 и колко ще ми струва!!
Първо говорих с "Люлинското" ,после с "Младост"-сервиза.За мое учудване получих два съвсем различни отговора:
1-ви:Смяна масло,филтри(маслен,въздушен,горивен и на климатика).Попитах за свещите-ако съм изминал 30х.км -да.Значи и тях ,защото колата е на 34 хиляди.
2-рия сервиз (Младост),човека отвори компютъра ,намери колата и каза: на първото ТО какво е сменено:Въздушен,мадлен и ф.климатик.Каза ,че на климатика може и да не се сменя ,ако не е мн.замърсен,но горивния задължително.За свещи, не спомена.
Люлин-около 430 лв.,Младост 260 лв. включен труд.Реших ,че няма да стане обслужването пра тях ,още повече, че съм завършил "Вилхел Пик",сега "Хенри Форд",ако ти говори нещо.
Само не знам, къде се намира филтъра за климатика,за да го видя в какво състояние е!Незнам на свещите дали им е време за смяна?
Колата е Форд фиеста 1.25 инжекцион 2007г.
Помагай ако можеш със съвети,кое ,как и от къде!!
Благодаря.
Вчера се обадих в МФ да попитам какво трябва да се смени при това ТО 2 и колко ще ми струва!!
Първо говорих с "Люлинското" ,после с "Младост"-сервиза.За мое учудване получих два съвсем различни отговора:
1-ви:Смяна масло,филтри(маслен,въздушен,горивен и на климатика).Попитах за свещите-ако съм изминал 30х.км -да.Значи и тях ,защото колата е на 34 хиляди.
2-рия сервиз (Младост),човека отвори компютъра ,намери колата и каза: на първото ТО какво е сменено:Въздушен,мадлен и ф.климатик.Каза ,че на климатика може и да не се сменя ,ако не е мн.замърсен,но горивния задължително.За свещи, не спомена.
Люлин-около 430 лв.,Младост 260 лв. включен труд.Реших ,че няма да стане обслужването пра тях ,още повече, че съм завършил "Вилхел Пик",сега "Хенри Форд",ако ти говори нещо.
Само не знам, къде се намира филтъра за климатика,за да го видя в какво състояние е!Незнам на свещите дали им е време за смяна?
Колата е Форд фиеста 1.25 инжекцион 2007г.
Помагай ако можеш със съвети,кое ,как и от къде!!
Благодаря.