Проблем с fokus 1.8 tddi
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2010, 17:57
- Модел на автомобила: fokus 1.8 tddi
- Status: Извън линия
Проблем с fokus 1.8 tddi
Привет на всички, това ми е първо питане във форума и затова се извинявам предварително ако моя проблем е разискван преди това.
Та проблема ми е следният:
Вчера тръгнах от София към Плевен, още на 1ви километър от магистралата забелязах че колата няма същата мощност, при натиснат до край педал едва вдигах 130км/ч, а колата пушеше (черен дим) а иначе не пуши, и неможех да мина 3000 оборота. Това продължи още 120 км. Чувах че турбината работи.
30 км преди Плевен изведнъж мощността се върна и пушенето изчезна. Горивният филтър е на 15хил. км. Сега мощността си е нормална но като мина 3 хил. оборота турбото звучи по друг начин.
Като се върна в София ще мина една компютърна диагностика, но се притеснявам да не направя някоя беля до тогава.
Та проблема ми е следният:
Вчера тръгнах от София към Плевен, още на 1ви километър от магистралата забелязах че колата няма същата мощност, при натиснат до край педал едва вдигах 130км/ч, а колата пушеше (черен дим) а иначе не пуши, и неможех да мина 3000 оборота. Това продължи още 120 км. Чувах че турбината работи.
30 км преди Плевен изведнъж мощността се върна и пушенето изчезна. Горивният филтър е на 15хил. км. Сега мощността си е нормална но като мина 3 хил. оборота турбото звучи по друг начин.
Като се върна в София ще мина една компютърна диагностика, но се притеснявам да не направя някоя беля до тогава.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем с fokus 1.8 tddi
Така както го описваш може и от кофти гориво да е.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
И запушен катализатор също .
И не я мъчи , защото ако е катализатор ебаваш турбото !

Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
огледай си добре тръбата след турбото за пукнатини
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2010, 17:57
- Модел на автомобила: fokus 1.8 tddi
В момента всичко е наред, което ме учудва. Ще покарам седмица и ще видя дали ще се повтори.
PS: Като скрито ще се надявам да се окаже кофти гориво.
PS: Като скрито ще се надявам да се окаже кофти гориво.