Китайски пожарогасител
- taralion 1
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2010, 22:09
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.3 L ENDURA-E-MOTOR 37KW, 1997 год.
- Status: Извън линия
Китайски пожарогасител
Днес си купих китайски прахов пожарогасител 1 кг. "Star powder" MFZL-1 за 13.99 лв. Пише че е валиден до 2013 г. Този стикер ще важи ли за пред органите на реда. 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Китайски пожарогасител
Те , органите на реда гледат , да има - червено , цилиндрично метално нещо , с надписи и картинки по него , и толкоз ! >:D<:
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- taralion 1
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2010, 22:09
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.3 L ENDURA-E-MOTOR 37KW, 1997 год.
Доколкото знам трябва да има стикер, че е минал на проверка и то за всяка година. А за новите как стои въпросът?
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
няма такова нещо,щом плобата е цяла важи до когато пише ,същото важи и за презареждането ,когато ти го презаредят ти слагат пломба и етикет с трайноста на пяната ,с което удостоверяват ,че е годна за ползванеtaralion 1 написа:Доколкото знам трябва да има стикер, че е минал на проверка и то за всяка година. А за новите как стои въпросът?
времето е като парите-никога не стига
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
90% от пожарогасителите,използвани по автомобилите,днес са прахови,постоянно под налягане или с отделен патрон.Това,което може да се скапе в тях,е т.нар. "пожарогасителен прах",койо с времето просто става на камък.Раглабя се,изхвърля се старият пра,слага се нов,пълни се с газ и...това е.За това и при избора на пожарогасител най-същественият критерий трябва да ви е неговата вместимост (поне 1 кг) и възможност за презареждане.
Пожароасители с пяна поне при автомобилите не се използват и май никога не са се използвали масово.Вероятно ги е имало по времето,когато по автомобила са се ползвали предимно естествени материали-памук,дърво...с навлизането на пластмасите и изкуствените тъкани този вид просто се е обезсмислил.Нов прахов,който може да се зарежда,е около 15-20 лева.Зареждането му-около 7-10 лева.
За органите на реда...За вас не знам-аз на органите на реда им позволявам само да надникнат в багажника.Пипането на каквото и да е там,става по начина,описан в "ЗМВР":
(1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол.
(2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него.
Пожароасители с пяна поне при автомобилите не се използват и май никога не са се използвали масово.Вероятно ги е имало по времето,когато по автомобила са се ползвали предимно естествени материали-памук,дърво...с навлизането на пластмасите и изкуствените тъкани този вид просто се е обезсмислил.Нов прахов,който може да се зарежда,е около 15-20 лева.Зареждането му-около 7-10 лева.
За органите на реда...За вас не знам-аз на органите на реда им позволявам само да надникнат в багажника.Пипането на каквото и да е там,става по начина,описан в "ЗМВР":
(1) За всеки случай на извършен обиск или проверка на вещи и превозни средства полицейският орган съставя протокол.
(2) Протоколът по ал. 1 се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от съответното лице, на което се предоставя екземпляр от него.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
ти сега прекалено буквално ми прие думите за пяната ,естествено че е прахов
времето е като парите-никога не стига