Проблем с оборотомер
- dgg_g
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2005, 11:10
- Модел на автомобила: Eskort '93 1.8D-->Хонда Сивик '99
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с оборотомер
Здравейте колеги,
имам дребен проблем ама вече 2 седмици и взе да ме дразни...
Оборотомера изведнъж спря да отчита и си виси долу
Тъй като знам, че взема сигнал от алтернатора(динамото де), пристегнах малко ремъка, че ми се струваше че присвирва ама не се оправи. Някой знае ли какъв датчик(предполагам
) някъде в динамото сигурно който може да е заминал... или пък някаква друга причина може да е , ако някой му се е случвало нещо такова да ме светне че хич не мога да разбера какво да проверя....
Предварително благодаря
имам дребен проблем ама вече 2 седмици и взе да ме дразни...
Оборотомера изведнъж спря да отчита и си виси долу
Тъй като знам, че взема сигнал от алтернатора(динамото де), пристегнах малко ремъка, че ми се струваше че присвирва ама не се оправи. Някой знае ли какъв датчик(предполагам

Предварително благодаря

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Намери върху генератора извода, от който излиза сигнала за оборотомера и го извади. Вземи един трансформатор за 6-12 волта променлив ток и подай мужду този извод и маса това напрежение. Подай контакт без да палиш двигателя и гледай дали стрелката се вдига. Напрежетието е променливо с честота 50 Hz, което съответства на 3600 оборота на генератора. Ако има разлика в диаметрите на двигателната шайба и тази на генератора, оборотомера ще ти покаже различно от 3600 показание. Ако няма движение по оборотомера провери кабела до таблото. Ако е здрав - тръгваш по моргите.
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
- dgg_g
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2005, 11:10
- Модел на автомобила: Eskort '93 1.8D-->Хонда Сивик '99
- Контакти:
Много благодаря за отговорите! Не съм абсолютно на "ти" с еладжийските работи ама ще се пробвам да проверя тези възможности за повреда! Иначе генератора ми зарежда нормално...
P.S. Колега "nikolovvd" като чета написаното от теб, 100% си завършил електро...
Идеално обяснение ама да разбирах малко повече 
P.S. Колега "nikolovvd" като чета написаното от теб, 100% си завършил електро...