Голям проблем със форд фокус 1.6

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
beatboxx
потребител
потребител
Регистриран: 11 юни 2008, 23:12
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v Zetec
Status: Извън линия

Голям проблем със форд фокус 1.6

Мнение от beatboxx » 24 май 2012, 19:35

Здравеите на всички значи ето го моя проблем или по точно глупост.Преди около 15 дена реших да вкарам колата в сервиз за да ми сменят водната помпа защото от известно време започна да капе по малко и шаибата леко мяташе та оговорих работата в един сервиз казаха ми че помпата е 53 лв а за работа около 20 - 30 лв.Та вкарах си колата и отидох на работа след работа минавам през сервиза и какво да видя!Свалят ми главата питам какво е станало казаха че сваляли ангренажния ремак и обаркали центровката понеже този двигател бил много глупаво измислен и така на татък но казаха че ще си покрият разходите по ремонта на другия ден минавам и се оказва следното всички клапани криви и 3 от тях счупени и в последствие от счупването са счупили и главата казаха че ще купят глава и клапани и ще се оправи работата.Чаках около 5 дена да ги купят купиха ги наи после почват да сглобяват качват ангренажния ремък но некадърния маистор явно не знае как се бурави с обтяжната ролка и я е напънал с нещо в следствие на което изкривява една от контрите на пружината без да разбере пали мотора и познаите какво се случва аиде пак клапаните леш правят я трети път след което ми се обаждат че е готова.Отивам аз и паля колата и какво да видя колата пуши като двутактов мотор на които вместо 30гр. малсо на литър си му сипал 300гр. казаха ми че пушело щото е паднало малко масло в цилиндрите по време на ремонта и да я покарам щяла да се оправи почвам аз да я карам по малко минах около 6-7 километра но на 6-7 пъти по километър ефекта беше че колата започна да пуши още повече и термостата не ми отваряше.Връщам я в сервиза и им обяснявам каква са я свършили те отново свалят главата и установяват че е спукана една от ризите само че те нямало да поемат отговорност щото като счупили клапаните нямало как клапаните които са паднали в цилиндрите да са одарили ризите понеже буталата се движели нагоре на долу и клапана които е вътре щял да подскача на горе а не на страни погледнах си и буталата и те имат отпечатаци от клапаните и то доста сериозни ама маисторите казаха че нищо им нямало и така щели да си работят както трябва.Казаха че аз сам им закарал колата така със спукана риза и не сам бил обърнал внимание че колата ми пушела и да се спасявам сам те нямало да дават повече пари по тая кола.Като имате предвид че тази кола я карам вече 5 години а в момента като вклиучи на задна не мойеш да видиш каде караш толкова много пуши.Та вапроса ми е следния искам да ги осъдя тия некадърници но как мога да докажа че те са ми развалили колата свидетели имам много но на дали само това ще ми свърши работа.Ако има някои компетентен моля да си сподели мнението а колата е 1.6 16клапана зетек ако има значение това

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Re: Голям проблем със форд фокус 1.6

Мнение от men1977 » 24 май 2012, 19:58

*banned* :idea: :twisted: *0032* ,колега,колегаа все съм чувал истории,ама като твойте патила незнам,нямам думи.Къде ги намери тия престъпници бре човек,поне нямаше ли малко инфо какви са и колко струват,ама то каквото и да го говорим сега е след дъжд качулка.Дано успееш да направиш нещо по въпроса,макар че ще е много трудно в смисъл в съда искат доказателства с документи или поне 1-2 свидетели,които са били там,а такива едва ли има за съжаление.Е това ни е ДЪРЖАВАТА и ХОРАТА в нея всеки гледа да те на... :censur: и после оправяй се както можеш.

Потребителски аватар
beatboxx
потребител
потребител

Мнение от beatboxx » 24 май 2012, 20:17

ами да ти кажа наи лошото е че познавам собственика на сервиза или по точно моргата то от това сервиз не става.А пък и със сина му сме близки 3-4 пъти вече сам му вързвал касетофони и усилвателчета в колата и снощи го видях питах как може така да направят и тои заби главата в земята и си умря от срам каза че знае че колата си е била в ред като сам я закарал ама нищо не можел да направи не можел да спори с баща му направи си сметка какъв боклук е тоя.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 24 май 2012, 21:05

Сега да вади един мотор, и до ти го смени. А иначе "Комисията за защита на потребителите" да го обгрижва.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

lerokal
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps

Мнение от lerokal » 24 май 2012, 21:06

Запали му сервиза. :D :D :D

Потребителски аватар
beatboxx
потребител
потребител

Мнение от beatboxx » 25 май 2012, 00:09

разучих как стои работата и с тая комисия за защита на потребителя ама не става работата там ти искат декларации че колата е влезнала за водна помпа примерно и няма друг дефект по нея и вече след това може да се оплачеш а пак нали знаете че в България и касова бележка е цяло чудо да ти дадат пак камоли и разни такива декларации.Маи наистина наи чистата работа си е палежа :lol:

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 25 май 2012, 14:20

Всички плюят по Мото-Пфое, но ако беше закарал колата при тях сега нямаше да имаш проблеми. Най-малкото защото предимно фордове правят и колкото и да не разбират са сменяли водни помпи и ремъци, имат необходимите инструменти и знаят някой специфични за марката тънкости. Освен това дават всякаквии документи - касови бележки, фактури и протоколи. Вярно - щеше да платиш малко повече за труд, но сега щеше да имаш работеща кола.
И тия пък гаражните "майстори" не се ли научиха да ремонтират Фокус МК1 ??? Все пак модела е на 14 години !!!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 25 май 2012, 14:30

DigiPro написа:......
И тия пък гаражните "майстори" не се ли научиха да ремонтират Фокус МК1 ??? Все пак модела е на 14 години !!!
Като включиш Зетека на Мондео, Ескорт и Фиеста, годините стават 20. Все пак смяна на водна помпа или агренаж е рутинна операция.

Потребителски аватар
beatboxx
потребител
потребител

Мнение от beatboxx » 25 май 2012, 17:04

Рутинна операция е ама не знам тия хора как може да си нямаш никакво понятие от двигатели и да се хванеш да работиш главен монтиор в автосервиз нямат ли малко съвест те са си наясно че нищо не става от тях ама това не им пречи да прецакват хората защото цялата управа ни е такава не знам според мен трябва да изискват някакви лицензи на тези сервизи и наи малкото маисторите да минават през някакви курсове

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 25 май 2012, 17:59

Няма да ми се сърдиш, но при Дончо мотори има:

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10#p418910

Иначе и аз съм бесен на "такива майстори".

Потребителски аватар
beatboxx
потребител
потребител

Мнение от beatboxx » 25 май 2012, 18:08

благодаря за информацията ще го имам в предвид вече намерих мотор за 550 лв със сменени ремък ролки и водна помпа даже си стои на колата и мойе да се запали да се чуе как работи.В понеделник или вторник ще ида да го видя в какво састояние е и ако е добър направо го купувам

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 25 май 2012, 18:23

Дано да е добър, а и документите да са му перфектни.
Успех.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 25 май 2012, 18:45

Леле аз нямаше да ги оставя да дишат докато не ми я оравят, така както съм я оставил така ще си я взема каквото и да ми коства :evil:
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Потребителски аватар
beatboxx
потребител
потребител

Мнение от beatboxx » 25 май 2012, 19:07

ами аз вече 7 дена се разправям ама ефект никакъв и за това реших да си търся двигател и да си я правя защото колата ми трябва постоянно а вече съм 20 дена без нея а пак ония боклуци в сервиза като не искат да си платят ще ги съдя или нещо такова още не сам се консултирал с адвокат да ми каже дали ще мога да ги осъдя или само ще си дам парите и ще си губя времето по съдилища

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Мнение от иво г. иванов » 25 май 2012, 21:11

Ама ти вече дал ли си им тези 80 лв. за помпа и труд?
Не ги оставяй на мира! Ако трябва през няколко дни наминавай с някой по- якичък авер и им напомняй, че ти дължат
обезщетение за повредения двигател. Не говоря за заплахи а за психологическо въздействие. Да връщаш някого към
собствените му грешки и провали е ... Разучи кои са близките и ползващите редовно сервиза и уличи собственика в
некомпетентност, некадърност, непрофесионализъм, тарикатлък и каквато се сетиш друга свлечовщина, твои хора да те
подкрепят и на места където се коментират сервизи, коли, части, шофорлък и т. н. Понякога антирекламата има особено
въздействие.
Колкото до спуканата водна риза, има теоретична вероятност, детайл попаднал в цилиндъра и деформирал фрапиращо
буталото, да е деформирал и канала на първи сегмент. От тук- повишено триене, температура в определена зона и дефект!
Само теория!
Успех с новия агрегат. И потърси хора с фордове, които са ремонтирали колите си, за да те упътят към сервизи с по- ниска
ценова ставка, но с опит.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Потребителски аватар
beatboxx
потребител
потребител

Мнение от beatboxx » 26 май 2012, 00:24

Значи мотора със сигурност си ми беше наред просто тази кола никога не е пушила а сега пуши точно колкото пушат и димките които ги хвърлят по стадионите разбери страшно е не знам точно как е станало или клапана е ударил ризата или като са слагали главата са стегнали болтовете хамалската това е моята теория а пак колкото до минаването всеки ден това го правя вече 7 дена но ефект никакъв но те хората са казали със простак на глава не може да се излезе а пак колкото до други колкото са патили познавам доста само че те са патили по 30 - 40 до 60 лв от тях и просто не им се занимава да ходят да се разправят по съдилища защото това си е загубено време и пари

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 27 май 2012, 11:35

Кой е сервиза все пак,къде се намира ?

:(

Отговори