покупка на форд фокус - търся СЪВЕТИ !

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
kremena_tomova
потребител
потребител
Регистриран: 05 окт 2013, 18:18
Модел на автомобила: ford focus
Status: Извън линия

покупка на форд фокус - търся СЪВЕТИ !

Мнение от kremena_tomova » 06 окт 2013, 15:48

Здравейте ! Нова съм във форума, имам желание да си закупя Форд "Фокус"- дизелов, 2000г.-2003г по възможност комби......, до сега съм карала какво ли не/Мерцедес, Опел,ДЕУ, Пежо/, но не и Форд! Затова искам да ме посъветвате към кой двигател да се насоча! Кои са плюсовете и кои минусите на дизелите при Фокусите, поддръжката как е като здравина и цени......! В момента карам Пежо 206 ХДИ 1,4 - 2003г./комби/, но ми идва слабо и е малко като купе, иначе е икономично градско ми гори 6/100. Поразгледах за Фокуси в "Мобиле", спрях се на няколко, ама като нищо не разбирам..... :oops: , като тези: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ; http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Моля кажете си мненията и съветите, помогнете !

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: покупка на форд фокус - търся СЪВЕТИ !

Мнение от ЯЛТА » 06 окт 2013, 16:16

Първият е добър,- горивна система TDCI- комън рейл. Дюзите са проблемни след 150- 200 000 км. Ремонтът им струва 1000 + лв. Проблемни дюзи се установяват чрез компютърна диагностика.

Вторият е по старият модел, горивна система TDDI- директно впръскване на горивото. Той е по непретенциозен.

Всеки случай не търси 1.6 кубика, нито дизел, нито бензин.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
Lancer
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2012, 06:06
Модел на автомобила: Ford Focus '99

Мнение от Lancer » 06 окт 2013, 19:58

Ако е за дизел и комби, аз бих погледнал този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4erius
Не знам защо, но си мисля, че го чакат още доста километри :)
Ако има кой да го чуе ще е добре, понякога още като запали колата,ти става ясно за какво е реч.
Сокол скитник

kremena_tomova
потребител
потребител

Мнение от kremena_tomova » 06 окт 2013, 21:37

Lancer написа:Ако е за дизел и комби, аз бих погледнал този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4erius
Не знам защо, но си мисля, че го чакат още доста километри :)
Ако има кой да го чуе ще е добре, понякога още като запали колата,ти става ясно за какво е реч.

този го гледах и аз, наистина изглежда много добре на снимки........ както и тези които показах аз ...... наистина трябва да се види, цената ми се вижда малко съмнително ниска :-/:, аз съм се парила от добре изглеждащи коли..... просто не знам какво да гледам.... :oops:

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 07 окт 2013, 08:59

Цената на последния Фокус не е очебийно ниска - все пак колата е на 12 г., стария дизелов двигател, Форд ( недолюбвана от джамбазите марка)... все причини цените на Фордовете да са народни.
За TDCI двигателя не мога да вземам отношение, ако се насочиш към стария дизел мога да ти препоръчам да гледаш за странно тресене на двигателя при първоначално палене, неравномерни обороти, син пушек от ауспуха.
Като купе Фокуса определено е сполучлива кола - гледай за ръжди, тропания по задното окачване и нормално функциониране на централното заключване.
И каквото и да си харесаш - компютърна диагностика.

kremena_tomova
потребител
потребител

Мнение от kremena_tomova » 07 окт 2013, 09:23

Doin написа:Цената на последния Фокус не е очебийно ниска - все пак колата е на 12 г., стария дизелов двигател, Форд ( недолюбвана от джамбазите марка)... все причини цените на Фордовете да са народни.
За TDCI двигателя не мога да вземам отношение, ако се насочиш към стария дизел мога да ти препоръчам да гледаш за странно тресене на двигателя при първоначално палене, неравномерни обороти, син пушек от ауспуха.
Като купе Фокуса определено е сполучлива кола - гледай за ръжди, тропания по задното окачване и нормално функциониране на централното заключване.
И каквото и да си харесаш - компютърна диагностика.
Благодаря за съвета ! А като цени за нормалната профилактика/масла, филтри и тн./ и имали слаби места този стария дизелов вариант 1,8 ТДДИ, най-честите болежки за модела !

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото

Мнение от MapTo_D » 07 окт 2013, 11:34

Преди 2 месеца пазарихме един фокус комби за бащицата, от 3400лв на табела падна на 2800. 1.8 TDDi - те с дюзи нямат проблеми, с попма бош vp30 са, за която съм чел на места, че изгаря електронния блок и от там нататък няма запалване автомобила и е с цена за ремонт около 500лвако не се лъжа. За обслужването - масло, филтри, комплект ангренажен ремък/с ролката/ + пистов ремък и водна помпа - около 300лв като в цената се включва и труда. Малко след това се оказа че ГНП-то тече, което като се купува колата не можеше да се установи и там също се дадоха едни 400 лв иии сега си сипва нафта и си бръмчи безгрижно. Иначе аз карам TDCi - по-тих е, доста по-пъргав, данъка е с 150лв по-висок :evil: , клапаните на дюзите се ремонтираха с цена за ремонта около 960-1000 лв, обслужването е едно и също като ценови параметри. Като цяло добър автомобил със здраво и стабилно окачване. И все пак всичко е до късмет, дано случиш на добра бройка. Успех _friends_

kremena_tomova
потребител
потребител

Мнение от kremena_tomova » 07 окт 2013, 15:18

MapTo_D написа:Преди 2 месеца пазарихме един фокус комби за бащицата, от 3400лв на табела падна на 2800. 1.8 TDDi - те с дюзи нямат проблеми, с попма бош vp30 са, за която съм чел на места, че изгаря електронния блок и от там нататък няма запалване автомобила и е с цена за ремонт около 500лвако не се лъжа. За обслужването - масло, филтри, комплект ангренажен ремък/с ролката/ + пистов ремък и водна помпа - около 300лв като в цената се включва и труда. Малко след това се оказа че ГНП-то тече, което като се купува колата не можеше да се установи и там също се дадоха едни 400 лв иии сега си сипва нафта и си бръмчи безгрижно. Иначе аз карам TDCi - по-тих е, доста по-пъргав, данъка е с 150лв по-висок :evil: , клапаните на дюзите се ремонтираха с цена за ремонта около 960-1000 лв, обслужването е едно и също като ценови параметри. Като цяло добър автомобил със здраво и стабилно окачване. И все пак всичко е до късмет, дано случиш на добра бройка. Успех _friends_
Благодаря за изчерпателния отговор! Наистина ще трябва да се гледа много, като се купува! Дано да случа на добър автомобил :D

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”