лек дефект при волана

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
maya.bancheva
потребител
потребител
Регистриран: 08 ное 2015, 18:08
Модел на автомобила: ford fiesta 1995,klimatik,lpg,s veriga,predno,s kareta
Status: Извън линия

лек дефект при волана

Мнение от maya.bancheva » 17 юли 2016, 14:40

здравейте,имам форд фиеста на 20 г.-1995,с климатик,газ.1.3.
от около 2 години имам лек дефект,ако мога така да го нарека,с кормилото.при завиване,волана идва с около 5-6 милиметра към мен,спираловидно и после се възвръща първоначално/пак спираловидно към таблото.и се чува едва забележимо,нещо като пречупване на кормилото..миналата година,когато майстора,/който е на около 60 г,и цял живот това работи като монтьор,тенекеджия,все с коли и доста опит/....та когато той ми смени средното каре на колата/аз съм с карета и нямам кор.кутия/ми каза за този проблем и ме попита дали имам проблем при каране....аз нямам проблеми при каране..тогава майстора ми каза,че се е износила някаква пластмасова втулка или шайба или пластмасов носач или нещо подобно беше...каза ми че щом съм нямал проблеми с карането,да си карам така и че заради времето,парите и труда,не си заслужавало да се занимавам с подобна глупост,тъй като дори и с този дефект,колата можела да изкара 2 дена,а можела и 10 години,не си струвало смяната на тази пластмасова шайба/или втулка беше/.даде ми пример с мен и него-Него като по възрастен го боляли кокалите а мен-не .и със старите коли било така...някакъв съвет да дадете тук.струва ли си смяната,след като нямам проблеми с кормуването при движение?

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”