Смяна на предни сп.дискове
- malak_dic
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2007, 23:49
- Модел на автомобила: FORD MONDEO-1.8i 16V 115к.с 94г.
- Status: Извън линия
Смяна на предни сп.дискове
Някой може ли да ми каже как се сменя предни сп.дискове на Мондео 94,щот не щат да излизат.
Карай Форд да си горд!!!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
1. Вдигаш ръчната и подпираш колата
2. Отхлабваш гайкие на гумата, вдигаш на крик, доразвиваш гайките и сваляш гумата
3. Махаш супорта с накладките - Отвиваш двата болта, които го държат към шенкела и го издърпваш
4. Хващаш диска и го издърпваш.
Ако неиска да излиза не е лошо да пръснеш с нещо за ръжда, и с нещо смазващо около централния отвор, защото може да се е запекъл. Ако пак не иска да излиза го посъветвай с един поне 300 грамов (но май ще е малък) чук.
Принципно диска се крепи на шпилките на джантата и се притяга от гайките им.
П.П. Ако ти трябва по-подробна информация кажи, но кажи и за коя точка да ти пиша по-подробно.
2. Отхлабваш гайкие на гумата, вдигаш на крик, доразвиваш гайките и сваляш гумата
3. Махаш супорта с накладките - Отвиваш двата болта, които го държат към шенкела и го издърпваш
4. Хващаш диска и го издърпваш.
Ако неиска да излиза не е лошо да пръснеш с нещо за ръжда, и с нещо смазващо около централния отвор, защото може да се е запекъл. Ако пак не иска да излиза го посъветвай с един поне 300 грамов (но май ще е малък) чук.
Принципно диска се крепи на шпилките на джантата и се притяга от гайките им.
П.П. Ако ти трябва по-подробна информация кажи, но кажи и за коя точка да ти пиша по-подробно.
- malak_dic
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2007, 23:49
- Модел на автомобила: FORD MONDEO-1.8i 16V 115к.с 94г.
Принципно знам как се вадят,защото това ми е професията.Значи сменял съм много дискове на служебни а-ли и на приятели,но до сега когато се наложи на моята проблем.Днес обаче след 4 часа бой с чук, починах и взех шлайфа и раз раз и готово.Не излезе както се вади защото имаше много мръсотия,а пък и 13 г. не са вадени.
Карай Форд да си горд!!!