Проблем с едното Мондео в предният мост
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
- Status: Извън линия
Проблем с едното Мондео в предният мост
На място като се върти волана се чува едно страшно пукане... В движение го няма това пукане както и няма тропане за да е тампон примерно... Рейка

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
вдигни колата на крик и виж дали ще се чува пак.Ако имаш възможност я повдигни цялата с подемник.Това ми се е скучвало на стария вартбург когата шарнирите изсъхнат и ръждясат ябълките им.
Застани под колелото и слушай какво се чува и от къде.Рейката е високо,ако се чува на долу е нещо по шарнирите/тампоните.
Застани под колелото и слушай какво се чува и от къде.Рейката е високо,ако се чува на долу е нещо по шарнирите/тампоните.
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Re: Проблем с едното Мондео в предният мост
Да не е счупена пружина,а? Карай на майстор.b2d написа:На място като се върти волана се чува едно страшно пукане... В движение го няма това пукане както и няма тропане за да е тампон примерно... Рейка![]()
-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 19:43
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Колеги същия проблем го има и при мен, появява се рядко до сега 2 пъти за 2 месеца, затруднява се завъртането на волана а самата гума се тресе доста от пълен ляв към пълен десен, като дам малко газ и се оправя след това всичко е нормално, може да не се появи доста време. Мислех за лагери на амортесиора да не е, но теста показа че проблема не е от тях. Какво може друго да е, това с пружината има доста смисъл но не съм се сетил да ги огледам. Ако имате други идей с колегата ще сме бгалгодарни