смяна на задни дискови накладки
- zelen4uka
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2006, 23:08
- Модел на автомобила: SIERRA 2.0I DOHC 1991г
- Контакти:
- Status: Извън линия
смяна на задни дискови накладки
Колеги как се сменят задни накладки който са дискови? Има механизъм за ръчна сперачка. Как става на практика? Във събота ще сменям на Дайхацото. Купих му за 55лева Roadhouse накладки.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Re: смяна на задни дискови накладки
На Фокуса се свалят апаратите, откача се жилото на ръчната от съответния палец и после със специален инструмент се прибират буталцата (трябва едновременно да се въртят и натискат). Аз като нямам такъв инструмент ги натисках с една скоба за лагери, а ги въртях с френския ключ. Мъка общо взето. Като ги прибереш си слагаш накладките, закачаш жилата и надяваш апаратите. Те се саморегулират после като натиснеш педала / опънеш ръчната.
Разбира се на Дайхацуто може и да не е така, ама питаш във форум на Форд и аз давам отговор като за Форд.
Разбира се на Дайхацуто може и да не е така, ама питаш във форум на Форд и аз давам отговор като за Форд.
- zelen4uka
- потребител
- Контакти:
Благодаря много!
Надали са измислили нещо друго. Само въртенето по часовниковата стрелка ли е?
Пиша тук защото карам Сиера а брата Дайхцу.
Надали са измислили нещо друго. Само въртенето по часовниковата стрелка ли е?
Пиша тук защото карам Сиера а брата Дайхцу.
- debug
- потребител
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Погледнато от към буталото - да, по посока на часовниковата стрелка (все едно го завиваш навътре)
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
при мен на мондеото едното се върти по посока а другото обратно на посоката на часовникаdebug написа:Погледнато от към буталото - да, по посока на часовниковата стрелка (все едно го завиваш навътре)

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- debug
- потребител
Честно казано, това упражнение го правих миналато лято и вече ми се губи... Абе като почнеш да въртиш, то се вижда дали потъва или излиза. Трябва да потънат буталцата, за да можеш да сложиш новите накладки.
- zelen4uka
- потребител
- Контакти:
Колеги Проблем!
Смених накладките като вартях буталцето по посока на часовниковата стрелка и натисках същевременно.
Проблема е там, че едното колело реагира на ръчната спирачка а на другото не действа изобщо ръчната.
И двете ги вартях по един и същ начин а резултата е ужасен за мен.
Скоро ще кача снимки. Никога не съм разглобявал такъв апарат и незнам устройството на ръчната спирачка в самия апарат.
Някой ако има идея какво се случва там?
Смених накладките като вартях буталцето по посока на часовниковата стрелка и натисках същевременно.
Проблема е там, че едното колело реагира на ръчната спирачка а на другото не действа изобщо ръчната.
И двете ги вартях по един и същ начин а резултата е ужасен за мен.
Скоро ще кача снимки. Никога не съм разглобявал такъв апарат и незнам устройството на ръчната спирачка в самия апарат.
Някой ако има идея какво се случва там?