СЕРВО НА СПИРАЧКИТЕ
- cosworth team ruse
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 21:39
- Модел на автомобила: форд сиера
- Контакти:
- Status: Извън линия
СЕРВО НА СПИРАЧКИТЕ
пичове здравейте развали ми се сервото на спирачките и сега нямам спирачки и ме интересува на сиерата лесно ли се сменя сервото,спирачната течност изтича ли като се извади и дали после трябва да се обезвъздушават спирачките 

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: СЕРВО НА СПИРАЧКИТЕ
Нищо не изтича.
Ако ще тече то ти е изпуснала помпата, пълни сервото и го скапва.
На Ескорта си го сменявах сам и да ти кажа зор си ми беше сам.
Дъкото насочих опашката към педала ...
Усуках се та имах болки в кръста и гърба няколко дена
Внимавай като разглобяваш, гледай какво и от къде пада да не разглобяваш като мен 2 пъти.
Ненам как е при Сиера, но вземи някой да е до теб ако се налага да помага.
Изкопах си от познат хубав комплект камъни и тресчотка с гъвкава връзка и беше доста по-лесно с развиването и навиването на крепежните болтове които са в купето, едва ли не зад таблото и няма бъркане там.
Внимавай със щуцера на вакуума щот при мен беше пластмасов и имаше вероятност да го счупя.
Ако ще тече то ти е изпуснала помпата, пълни сервото и го скапва.
На Ескорта си го сменявах сам и да ти кажа зор си ми беше сам.
Дъкото насочих опашката към педала ...
Усуках се та имах болки в кръста и гърба няколко дена

Внимавай като разглобяваш, гледай какво и от къде пада да не разглобяваш като мен 2 пъти.
Ненам как е при Сиера, но вземи някой да е до теб ако се налага да помага.
Изкопах си от познат хубав комплект камъни и тресчотка с гъвкава връзка и беше доста по-лесно с развиването и навиването на крепежните болтове които са в купето, едва ли не зад таблото и няма бъркане там.
Внимавай със щуцера на вакуума щот при мен беше пластмасов и имаше вероятност да го счупя.
- cosworth team ruse
- потребител
- Контакти:
честно казано си е сложна работа ама сам ще си го сменям или имам един майстор който може да го смени,пък за помпата мисля 4е не е заминала 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Сервото е с вакуум.Там течност няма.Ако има...е спирачна течност или масло.И в двата случая е лошо.Така,че по-добре да няма.Помпата е съвсем отделен детайл,държи се на два болта към сервото.
Ако трябваше да го правя,изобщо няма да се опитвам да си свалям панталона през главата.Със спринцовка и маркуче вадиш спирачната течност от казанчето,разкачаш тръбопроводите,махаш макруча за въздуха от сервото и махаш помпата.До тук са ти 10 мин работа.
От там вече имаш достъп до сервото във всички посоки.
Усложняването е в нуждата от обезвъздушаване след това.Но реално става по-бързо,отколкото ако се опиташ да изкараш сервото без да разкачаш тръбопроводите от помпата.
p.s. маркуча до сервото е пластмасов,внимавай с него.
Ако трябваше да го правя,изобщо няма да се опитвам да си свалям панталона през главата.Със спринцовка и маркуче вадиш спирачната течност от казанчето,разкачаш тръбопроводите,махаш макруча за въздуха от сервото и махаш помпата.До тук са ти 10 мин работа.
От там вече имаш достъп до сервото във всички посоки.
Усложняването е в нуждата от обезвъздушаване след това.Но реално става по-бързо,отколкото ако се опиташ да изкараш сервото без да разкачаш тръбопроводите от помпата.
p.s. маркуча до сервото е пластмасов,внимавай с него.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- cosworth team ruse
- потребител
- Контакти:
ок мерси ще го имам впредвид
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
На сиера се държи на 2 гайки .. гумичките са помпата са ти 15 лева ако е от нея.. Мойта беше заминала и я ремонтирах но ако мви се случи отново бих си купил нова макар и турска.. помпата е на 2 гайки махни я от сервото... откачи я от тръбите и я извади.. сервото се захваща на 2 гайки над педалите на колата и на щифта който се закача за педала на спирачката .. Всичко е за 20 минути работа... при теб трябва да е по лесно защото коша ти е доста широк а и вътре нямаш снопове с кабели които да ти пречат.. При мен вече е АД...
- cosworth team ruse
- потребител
- Контакти:
така сервото е вече сменено нямах никакъв зор със него,отвива се помпата и се дърпа малко по малко назаде за да не се скъса някоя тръбичка и така докато мже да се изкара сервото.а то се държи на две гайки от към купето под таблото отвиват се и излиза,слагането е също толкова лесно >:D<:
-
- потребител
- Регистриран: 30 сеп 2008, 17:01
- Модел на автомобила: orion
Колега,когато имам проблем със спирачната помпа,със съединителя,със сервото изобщо със спирачната система ходя в автосервиз"Шкодров"в Пловдив.Майсторът там си разбира от работата.Работят с гаранция хората.
- cosworth team ruse
- потребител
- Контакти:
ем аз съм от русе и не ме вълнува особено,пък и аз съм си майстора де