спирачен проблем
-
- потребител
- Регистриран: 12 фев 2010, 17:48
- Модел на автомобила: Ford Scorpio Ghia 2.8
- Status: Извън линия
спирачен проблем
Карам си аз от София за Русе и на една бензиностанция близо до Две могили спирам да питам за пътя за едно село(с включен двигател). Давам на зад и усещам, че не мога да спра бързо и педала на спирачката се е "втвърдил". Както и да е закарах я до Русе с 40-45 km/h като трябваше да натискам педала със сила, че да поспира колата леко. Отивам следващия ден в големия център на FORD MOTO PHOHE, правят ми диагностика и ми казват "ABS не работи - това е причината, трябва ти нов, но те са четирицифрена сума" . Добре де, но тази кола се движи 5 години с неработещ ABS. Ходих на още 4-5 по-малки сервиза и навсякъде вдигат ръце.
Преди имах проблем с единия датчик, но мисля, че сега не е това. Чудя се дали не е нещо със спирачната помпа..?
Ако някой знае надежден сервиз( в Русе или София) или може да даде някакъв съвет, предварително благодаря.
Колата ми е Ford Scorpio Ghia 1993 AUTOMATIC Injection; 2.8 двигател; 150 к.с.;
P.S. В момента я карам с един превключвател, с който обезвъздушавам педала, но след 3-4 натискания пак се налага да задържам превключвателя.
Преди имах проблем с единия датчик, но мисля, че сега не е това. Чудя се дали не е нещо със спирачната помпа..?
Ако някой знае надежден сервиз( в Русе или София) или може да даде някакъв съвет, предварително благодаря.

Колата ми е Ford Scorpio Ghia 1993 AUTOMATIC Injection; 2.8 двигател; 150 к.с.;
P.S. В момента я карам с един превключвател, с който обезвъздушавам педала, но след 3-4 натискания пак се налага да задържам превключвателя.
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Re: спирачен проблем
Колега,хвърли ме в музиката,какъв е този превключвател???Така както описваш проблема отиваш към серво усилвател,или просто не го обясняваш както трябва 

Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
-
- потребител
- Регистриран: 12 фев 2010, 17:48
- Модел на автомобила: Ford Scorpio Ghia 2.8
Напълно е възможно да не обяснявам точно как стоят нещата, защото по ремонтната част съм на базисно ниво.
На мен този превключвател го слага шурея, който разбира доста повече. Че така де искам да кажа, че превключвателя е свързан чрез един кабел с бушончетата на датчиците които се намират под жабката след като се свали цялото табло. И като карам с лявата ръка държа волана, а с дясната прословутия превключвател. И както писах в предния пост задържам го 6-7 секунди, педала на спирачката се обеэвъздушава, и след 3-4 интензивни натискания на педала - същата процедура. Извънградско е сравнително лесно управлението на колата, но в град като Русе или София ми се налага на светофар да поставям скоростния лост на "Р", за да не се налага постоянно да эадържам копчето на превключвателя. И все пак ако някой знае сервиз където са на Ти с автоматични скоростни кутии нека помага. Чух за някакъв сервиэ на Форд в кв. Сухата Река. Ако някой има инфо за него нека сподели.

-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2010, 13:29
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1300 cm3, 1993
За този сигурно иде реч http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=14&t=6433" onclick="window.open(this.href);return false;