спирачен проблем

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
entrepreneur
потребител
потребител
Регистриран: 12 фев 2010, 17:48
Модел на автомобила: Ford Scorpio Ghia 2.8
Status: Извън линия

спирачен проблем

Мнение от entrepreneur » 12 фев 2010, 18:19

Карам си аз от София за Русе и на една бензиностанция близо до Две могили спирам да питам за пътя за едно село(с включен двигател). Давам на зад и усещам, че не мога да спра бързо и педала на спирачката се е "втвърдил". Както и да е закарах я до Русе с 40-45 km/h като трябваше да натискам педала със сила, че да поспира колата леко. Отивам следващия ден в големия център на FORD MOTO PHOHE, правят ми диагностика и ми казват "ABS не работи - това е причината, трябва ти нов, но те са четирицифрена сума" . Добре де, но тази кола се движи 5 години с неработещ ABS. Ходих на още 4-5 по-малки сервиза и навсякъде вдигат ръце.
Преди имах проблем с единия датчик, но мисля, че сега не е това. Чудя се дали не е нещо със спирачната помпа..?

Ако някой знае надежден сервиз( в Русе или София) или може да даде някакъв съвет, предварително благодаря. :roll:
Колата ми е Ford Scorpio Ghia 1993 AUTOMATIC Injection; 2.8 двигател; 150 к.с.;

P.S. В момента я карам с един превключвател, с който обезвъздушавам педала, но след 3-4 натискания пак се налага да задържам превключвателя.

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Re: спирачен проблем

Мнение от maxpoint » 12 фев 2010, 18:55

Колега,хвърли ме в музиката,какъв е този превключвател???Така както описваш проблема отиваш към серво усилвател,или просто не го обясняваш както трябва :-/:
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

entrepreneur
потребител
потребител
Регистриран: 12 фев 2010, 17:48
Модел на автомобила: Ford Scorpio Ghia 2.8

Мнение от entrepreneur » 16 фев 2010, 14:29

Напълно е възможно да не обяснявам точно как стоят нещата, защото по ремонтната част съм на базисно ниво. :-/: На мен този превключвател го слага шурея, който разбира доста повече. Че така де искам да кажа, че превключвателя е свързан чрез един кабел с бушончетата на датчиците които се намират под жабката след като се свали цялото табло. И като карам с лявата ръка държа волана, а с дясната прословутия превключвател. И както писах в предния пост задържам го 6-7 секунди, педала на спирачката се обеэвъздушава, и след 3-4 интензивни натискания на педала - същата процедура. Извънградско е сравнително лесно управлението на колата, но в град като Русе или София ми се налага на светофар да поставям скоростния лост на "Р", за да не се налага постоянно да эадържам копчето на превключвателя. И все пак ако някой знае сервиз където са на Ти с автоматични скоростни кутии нека помага. Чух за някакъв сервиэ на Форд в кв. Сухата Река. Ако някой има инфо за него нека сподели.

4ukundur
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2010, 13:29
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1300 cm3, 1993

Мнение от 4ukundur » 16 фев 2010, 22:01

За този сигурно иде реч http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=14&t=6433" onclick="window.open(this.href);return false;

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”