Избор на летни гуми за Фиеста
- Mersinko
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2010, 01:43
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.4i 16V (90 Hp) 1997
- Status: Извън линия
Избор на летни гуми за Фиеста
Здравейте,
решил съм да сменям гумите на фиестата (97г). В момента съм с 185/55/14 , но не ми харесва возията с тях, вярно че колата е по стабилна , но много друса и ми се иска да сложа по високи. Бях се ориентирал на 175/65/14 или 185/65/14 ,но изчетох няколко теми в форума относно гумите и реших да ви питам дали изобщо на колата могат да се сложат някой от тези варианти!?! Ако не ... кажете какви да и сложа, понеже знам че по широката гума вдига разхода ...
Ето снимка на сегашните ми гуми с джанта: Сори за неприличния вид

решил съм да сменям гумите на фиестата (97г). В момента съм с 185/55/14 , но не ми харесва возията с тях, вярно че колата е по стабилна , но много друса и ми се иска да сложа по високи. Бях се ориентирал на 175/65/14 или 185/65/14 ,но изчетох няколко теми в форума относно гумите и реших да ви питам дали изобщо на колата могат да се сложат някой от тези варианти!?! Ако не ... кажете какви да и сложа, понеже знам че по широката гума вдига разхода ...
Ето снимка на сегашните ми гуми с джанта: Сори за неприличния вид

- Mersinko
- потребител
Re: Избор на летни гуми за Фиеста
е никой ли незнае може ли да се сложи 185/65/14 гума бре
- GeMGeorgiev
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2010, 00:17
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Mk 3.5 Si 1995г. Двигател 1.8i 16V DOHC. АГУ - ГИ - MegaJet.
Можеш, аз в момента съм с такива и нямам проблеми. Разликата ще е само в отчитането на километража с около 7/100 км. При движение със 100 км/ч километража ще ти отчита 93 км/ч.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Возията си е твърда на тази кола , съмнявам се това да се промени кой знае колко с по високите гуми.По скоро предимството е , че ще можеш да качваш по високи бордюри , но пък не се знае по високата 185/65/14 , дали няма да съкрати живота на окачването(лагерите).Със сигурност ако сложиш размер който ти го дават по книжка няма да има проблеми.Ако на една джанта става185/55 и 185/65 ще стане , ширината им е еднаква и зависи от първото число.Ако не се лъжа идеалния вариант беше ширината на джантата трябва да е по малка от ширината на гумата с поне 30-35 мм.Mersinko написа:Здравейте,
Ето снимка на сегашните ми гуми с джанта: Сори за неприличния вид![]()
1 инч=25,4 мм
Т.е при джанта 5 1/2 инча... 5,5 х 25,4 +35 =175 мм
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

- Mersinko
- потребител
Мерси колега, ходих в няколко сервиза и навсякаде ми казаха че гума 65 не мога да сложа на джанта 14". Явно ще се задоволя на 60 

- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
гумаджиите които са ти го казали не защото не може ,а явно са нямали такива гуми и са ти предложили нещо друго което да ти пробутат.
В случая ако гумата е 185/65/14 тогава на долната снимка зелената черта е ширината която е 185 мм.Червената е 65 процента от 185 мм=120 мм
Тая червена черта е височината на гумата и чудно как гумаджиите решиха че има връзка с джантата.Питай ги тогава как опел вектра А се кара масово с размер 185/65/14? На мен от както гумаджия ми каза преди 2 дена , че в България няма внесени гуми производство 2010 , вече нищо не може да ме учуди.На тези хора наглостта им край няма в опита си да продадат купчините от залежали гуми.

На мен в последната седмица ми дойде до гуша от разказвачи на вицове и си поръчах 2 от тези. С 8 мм грайфер ми ги докараха
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... -8567.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
В случая ако гумата е 185/65/14 тогава на долната снимка зелената черта е ширината която е 185 мм.Червената е 65 процента от 185 мм=120 мм
Тая червена черта е височината на гумата и чудно как гумаджиите решиха че има връзка с джантата.Питай ги тогава как опел вектра А се кара масово с размер 185/65/14? На мен от както гумаджия ми каза преди 2 дена , че в България няма внесени гуми производство 2010 , вече нищо не може да ме учуди.На тези хора наглостта им край няма в опита си да продадат купчините от залежали гуми.

На мен в последната седмица ми дойде до гуша от разказвачи на вицове и си поръчах 2 от тези. С 8 мм грайфер ми ги докараха
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... -8567.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста