Проблем с предницата, или не?
- russy
- потребител
- Регистриран: 26 фев 2009, 19:30
- Модел на автомобила: Citroen C5 2.0 16V, 2002
- Status: Извън линия
Проблем с предницата, или не?
Здравейте колеги! Редовно посещавам форума и съм много доволен от информацията, която има. Карам Мондео МК1 1996г, 1,8 16в. Карам я от повече от година и почти никакви проблеми не сум имал (информативно съм навъртял около 32 000км.) Но преди няколко месеца започна да ми прави странен номер. При натискане на спирачка силно ме "хвърля" в ляво, а когато върна спирачката след няколко секунди се изправя, разбирайте "хвърляне" в дясно. Няколко пъти бях на сантиметри от ПТП и отидох в сервиз, специализиран за предни мостове. Имаше малко отклонение, но нищо фрапиращо. След около 20 изминати километра всичко започна от начало. Отидох в друг сервиз и ми казаха, че са ми износени някакви тампончета, но не чак толкова че да се случва така. Днес случайно видях един познат, който дълги години работеше като механик и след като погледна каза са ми заминали тампоните на скоростната кутия
Само това ня бях чувал. Каза че се случва и проблема се отразява по този начин... След като проверих разбрах че за преден и заден тампон трябва да дам около 150лв.
Искам да попитам и вас какво мислите, или ако се е случвало на някой да сподели как е решил проблема. Благодаря ви предварително.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Re: Проблем с предницата, или не?
Тампони на носачите.
Вземаш нови може и средна хубост като цена.
Задължително от едно и също място, от една и съща марка.
Вземаш и за 2те страни.
Отиваш при кадърен майстор, сменява ти ги и отиваш за реглаж на стенд на който хората наистина знаят какво да правят с него.
Тези които не са могли да ти диагностицират проблема ... според мен недей да ходиш пак при тях.
Вземаш нови може и средна хубост като цена.
Задължително от едно и също място, от една и съща марка.
Вземаш и за 2те страни.
Отиваш при кадърен майстор, сменява ти ги и отиваш за реглаж на стенд на който хората наистина знаят какво да правят с него.
Тези които не са могли да ти диагностицират проблема ... според мен недей да ходиш пак при тях.
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Re: Проблем с предницата, или не?
100% е от тампоните на носачите.
Отиваш в Евро07 има на средна цна около 25лв излизат и за двете страни отиваш на майстор да ти ги смени и след това реглаж и нямаш ядове.
Аз също го имах този проблем.
Само предлагам като ходиш на майстор в който не си сигурен да стоиш и да гледаш като ти ги сменя защото след като ги смени трябва да пусне колата от крика и така да стегне болтовете не го ли направи след 500км ще стане пак същото/патил съм вече/
Отиваш в Евро07 има на средна цна около 25лв излизат и за двете страни отиваш на майстор да ти ги смени и след това реглаж и нямаш ядове.
Аз също го имах този проблем.
Само предлагам като ходиш на майстор в който не си сигурен да стоиш и да гледаш като ти ги сменя защото след като ги смени трябва да пусне колата от крика и така да стегне болтовете не го ли направи след 500км ще стане пак същото/патил съм вече/
ima samo dva vida koli Ford i drygi