Проблем с Форд Фиеста Задна дясна гума

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Bozhidar89
потребител
потребител
Регистриран: 16 мар 2011, 13:24
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 Chia 75hs
Status: Извън линия

Проблем с Форд Фиеста Задна дясна гума

Мнение от Bozhidar89 » 16 мар 2011, 13:32

Здравейте

Не съм, много запознат с автомобилите така, че ме извинете ако има нещо което напиша грешно.

Имам Форд Фиеста 1.1 Чиа 1989г.
Преди месец докато карах и натиснах спирачката по-рязко, изведнаж нещо от задна дясна гума изпука. Тръгнах си без проблем. По-късно се наведох, гледах за нещо необичайно и не намерих такова. Докато карах след този инцидент задната гума нещо старжеше, но леко и преди 2-3 дена като спрях и повече не можех датръгна, като че ли бях дръпнал ръчната, нито напред нито назад. Дърпах пусках ръчната, никакъв резултат. Вдигнах я на крик да сваля гумата да видя какво става но и това не успях, свалих болтовете опитах се да е сваля но уви не иска и не иска. Удрях я горе ударих я долу да се поразмърда, но не и не. Но не е реаждясала преди месец ги смених не би търябвало и да е от това.

Моля просветлете ме какво ми се е случило да Чичо Форд защото, сам не мога да се справя :Р
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Re: Проблем с Форд Фиеста Задна дясна гума

Мнение от Pyrhel » 16 мар 2011, 13:55

Най-вероятно скъсана пружина и не може да прибере челюстите. Но чак пък да не можеш да помръднеш...

Кака така гумата не можеш да махнеш, да не искаш да кажеш барабана? Понякога заклинват, ритни я от долната страна да разхлаби (след като си махнал болтовете).

После махни барабана и виж какво е положението. При махането внимавай да не изскочат буталцата от цилиндърчето, че ще трябва да обезвъздушаваш после.

Bozhidar89
потребител
потребител
Регистриран: 16 мар 2011, 13:24
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 Chia 75hs

Мнение от Bozhidar89 » 16 мар 2011, 14:17

Самата гума с джантата не мога да махна първо, после от там нататък незнам какво ще изкочи. Да ритах я блъсках я какво ли не. Не става. Предположих и аз че може да е барабана. Не мога влзчих я 40-50 метра докато е паркирам на сиг място. Не помрадва. Щом успея да сваля гумата, ще видя нататък какво става.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 16 мар 2011, 14:21

Е заради извлачването е заклинила. Посритай я и ще падне.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”