Проблем с Форд Фиеста Задна дясна гума
-
- потребител
- Регистриран: 16 мар 2011, 13:24
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 Chia 75hs
- Status: Извън линия
Проблем с Форд Фиеста Задна дясна гума
Здравейте
Не съм, много запознат с автомобилите така, че ме извинете ако има нещо което напиша грешно.
Имам Форд Фиеста 1.1 Чиа 1989г.
Преди месец докато карах и натиснах спирачката по-рязко, изведнаж нещо от задна дясна гума изпука. Тръгнах си без проблем. По-късно се наведох, гледах за нещо необичайно и не намерих такова. Докато карах след този инцидент задната гума нещо старжеше, но леко и преди 2-3 дена като спрях и повече не можех датръгна, като че ли бях дръпнал ръчната, нито напред нито назад. Дърпах пусках ръчната, никакъв резултат. Вдигнах я на крик да сваля гумата да видя какво става но и това не успях, свалих болтовете опитах се да е сваля но уви не иска и не иска. Удрях я горе ударих я долу да се поразмърда, но не и не. Но не е реаждясала преди месец ги смених не би търябвало и да е от това.
Моля просветлете ме какво ми се е случило да Чичо Форд защото, сам не мога да се справя :Р
Благодаря предварително!
Не съм, много запознат с автомобилите така, че ме извинете ако има нещо което напиша грешно.
Имам Форд Фиеста 1.1 Чиа 1989г.
Преди месец докато карах и натиснах спирачката по-рязко, изведнаж нещо от задна дясна гума изпука. Тръгнах си без проблем. По-късно се наведох, гледах за нещо необичайно и не намерих такова. Докато карах след този инцидент задната гума нещо старжеше, но леко и преди 2-3 дена като спрях и повече не можех датръгна, като че ли бях дръпнал ръчната, нито напред нито назад. Дърпах пусках ръчната, никакъв резултат. Вдигнах я на крик да сваля гумата да видя какво става но и това не успях, свалих болтовете опитах се да е сваля но уви не иска и не иска. Удрях я горе ударих я долу да се поразмърда, но не и не. Но не е реаждясала преди месец ги смених не би търябвало и да е от това.
Моля просветлете ме какво ми се е случило да Чичо Форд защото, сам не мога да се справя :Р
Благодаря предварително!
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Проблем с Форд Фиеста Задна дясна гума
Най-вероятно скъсана пружина и не може да прибере челюстите. Но чак пък да не можеш да помръднеш...
Кака така гумата не можеш да махнеш, да не искаш да кажеш барабана? Понякога заклинват, ритни я от долната страна да разхлаби (след като си махнал болтовете).
После махни барабана и виж какво е положението. При махането внимавай да не изскочат буталцата от цилиндърчето, че ще трябва да обезвъздушаваш после.
Кака така гумата не можеш да махнеш, да не искаш да кажеш барабана? Понякога заклинват, ритни я от долната страна да разхлаби (след като си махнал болтовете).
После махни барабана и виж какво е положението. При махането внимавай да не изскочат буталцата от цилиндърчето, че ще трябва да обезвъздушаваш после.
-
- потребител
- Регистриран: 16 мар 2011, 13:24
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 Chia 75hs
Самата гума с джантата не мога да махна първо, после от там нататък незнам какво ще изкочи. Да ритах я блъсках я какво ли не. Не става. Предположих и аз че може да е барабана. Не мога влзчих я 40-50 метра докато е паркирам на сиг място. Не помрадва. Щом успея да сваля гумата, ще видя нататък какво става.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Е заради извлачването е заклинила. Посритай я и ще падне.