Тампон на задна биалета

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
galeo
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2009, 17:29
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8TDI Ghia
Контакти:
Status: Извън линия

Тампон на задна биалета

Мнение от galeo » 28 мар 2011, 20:06

Здравейте, колеги!
Имам един лесен или по-скоро тъп въпрос. Колата е мондео 1.8тд мк2. Преди половин година сменях задни биалети и тампони към биалетите. Сега са се прокъсали и двата тампона отново. Въпроса ми е как точно се слагат? Прокарва се биалетата през носача и отдолу тампон и стягане с гайката, дефакто гайката опира в тампона /както съм направил първия път/ , или тоя тампон се реже на две и се слага от двете страни на носача /тампона има резка по средата/. Не знам дали обяснявам точно. Ще съм благодарен за мнения

Потребителски аватар
_George_
потребител
потребител
Регистриран: 01 авг 2007, 18:56
Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.5i V6 24V
Контакти:

Re: Тампон на задна биалета

Мнение от _George_ » 28 мар 2011, 21:53

Колега нищо не се реже, просто отвий отгоре гайката и подмени старите тампони, аз по принцип отзад подменям биалетката чак като се откъсне от стабилизиращата щанга :D
Изображение

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Re: Тампон на задна биалета

Мнение от tropper » 29 мар 2011, 07:49

Тампонът не се реже! Че после ще е по-зле отколкото със стария.
Гъвкав е и с малко мачкане минава през дупката на носача, така че тънката му част в средата да дойде точно на дупката на носача и след като тампона е сложен се вкарва в него биалетката.

Тия тампони, обаче, са много зле и аз планирам да си направя малко експерименти с парчета от здрав маркуч дали няма да стране по-добре.
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”