Смяна на накладки
- bacardiii
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2010, 01:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 16v 115к.с. 1999г. хечбек
- Status: Извън линия
Смяна на накладки
Здравейте!От снощи започна да се чува леко стържене от предните колелета и съм сигурен че е защото накладките са заминали. Някой ще може ли да ми обясни как да си ги сменя сам,защото нямам излишни пари за майстори и т.н. Колата е Форд Мондео МК2
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Смяна на накладки
Демонтираш, монтираш и готово, ако оплескаш работата отиваш при майстор и ти взима цена и половина. Най важно е да помниш кое от къде сваляш.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Това замества един куп писания, звучи брутално, но е точно така.ЯЛТА написа:Демонтираш, монтираш и готово, ако оплескаш работата отиваш при майстор и ти взима цена и половина. Най важно е да помниш кое от къде сваляш.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Еми то човек който го е страх да почне, по добре да не се захваща. Всяко нещо си има начало, разтваряш си книгата и почваш.
http://auto-book.bg/shop/details/10/5/f ... dstvo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auto-book.bg/shop/details/10/5/f ... dstvo.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от ЯЛТА на 19 юли 2011, 16:01, променено общо 2 пъти.
- kabalo86
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2010, 16:40
- Модел на автомобила: Мондео мк2 2.0 16в
колега дигаш на крик ,сваляш гумата ....на челюстите на форд не съм ги свалял ама търсиш или шестограми или болтове два на брои развърташ ,вадиш накладките прибираш буталцата на спирачните апарати слагаш новите накладки и обратния път
ако нещо не разбра питай, за това е форума да си помагаме
до колегата ЯЛТА освен спам друго от теб излиза ли?
- bacardiii
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2010, 01:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 16v 115к.с. 1999г. хечбек
мии един приятел се нави да ме вмести с натовареното си ежедневие и да ми ги смени та така.. искаше ми се да ги сменя сам защото и да не се налага да местя колата до еди къде си понеже се усеща стържене когато натисна спирачките.. благодаря ви все пак 

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Е точно след такова обяснение, като твоето се тичка в сервиза да ти бършат з*****a, ама нали ти няма да платиш цената после, та ти е лесно и "обясняваш".kabalo86 написа:колега дигаш на крик ,сваляш гумата ....на челюстите на форд не съм ги свалял ама търсиш или шестограми или болтове два на брои развърташ ,вадиш накладките прибираш буталцата на спирачните апарати слагаш новите накладки и обратния път
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
ако изобщо стои въпроса " как да си сменя сам накладките" трябва да се отиде в сервиз .. че съм виждал и наобратно сложени ( с феродото към супорта а не към диска ) 

- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
За спирачките ти трябват два различни "торкса" за предните и за задните./Май бяха Т45 и Т50 ./Ако чуеш да стърже метал в метал провери и дисковете.Ако задните са дискови настройката на ръчната е особена.Сменят се дискове и накладки на четирите колелета от сам човек за ден ,с подходяща литература под ръка./"FORD MONDEO от H.R.ETZOLT" -отвратително преведена и "FORD MONDEO бензин, дизель -Руководство по ремонту и експлуатации"-без превод./
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!